Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 209018

Со оглед дека никој не укажа на некој модел, дали може да заклучам дека за износ до 55000 денари нема клима што дава 5 kW и повеќе за температури од -7 па надолу?
Има
Амбер3,5ка 7,2kw

Не ти се малце чудни податоциве со инпутот?
На -7 1850W...ова aj и иде некако да е просчен инпут за време од 3саата
ама после на -20 да влече 2870W или цел KW повеќе од оној на -7 нема логика, оваа е некоја Аплитуда што ја фалите на пар секунди

Последно уредено:
Има
Амбер3,5ка 7,2kw

Не ти се малце чудни податоциве со инпутот?
На -7 1850W...ова aj и иде некако да е просчен инпут за време од 3саата
ама после на -20 да влече 2870W или цел KW повеќе од оној на -7 нема логика, оваа е некоја Аплитуда што ја фалите на пар секунди
Зошто чудно, сосема е очекувано и логично на пониска температура да троши повеќе струја. Така работат сите, не?

Сакаш да кажеш дека амбер 3,5 на -7 и подолу дава 7,2 kW? Имаш нешто да го поткрепиш тоа?

AUX никако неможе да биде квалитетен производ, па ниту пак како атрибут на посочениот модел кој реков во Србија се продава под 20,000 наши Денари! Како може да е добар модел a има номинална моќ на греење 3,5кW a maximalna 3.7kW и уште AUX ....a само 3,000 денари разлика со АЕРИ? AERI (Мидеа-Тошиба) е сосема друга приказна, не реков дека е тоа лош инвертер, туку дека има превисока цена.
Реков и тоа дека за иста цена во споменатите држави може да се најде оваа убавина https://www.fujitsu-general.com/eu/products/split/wall/asyg12llce.html инвертер кој е со моќ 4kW за греење (максимална 5kW), pdesign (na -10 ќе испорача 3,2kW) е тоа е сериозна клима (ако е постар модел)...
AUX sepak pravi solidni inverter klimi e Sega za popustot podobro da ima nekakov popust nego li da ima pokacuvanje na cenite sepak sekoj popust e podobar nego li da ima pokacuvanje.

Сакаш да кажеш дека амбер 3,5 на -7 и подолу дава 7,2 kW? Имаш нешто да го поткрепиш тоа?
И мене немие јасно оваа раб се надевам Стрелец че објасни поубаво ... оти ко че гледам на https://klimi.mk/product.php?id=249 максимален капацитец на греење 7,2 kw на -7 макс да користи? ко така има други клими пишуваат 5 kw максимален капацитет конфузно се надевам че објасни каде ги најде 7,2 на -7 ако точно тоа бравос за климава

Некако заборавате дека таа Амбер трииполка до -30 декларирана има минимум од 400 вати и се однесува исто како евтина петиполка со пали гасни режим. Така да џабе ве лажат дека е најјака трииполка на пазарот, треба да си ја декларираат поинаку и да ја споредуваат со петиполките.

Уште полошо е што имаат едно име за десет различни типови клими, па во кој момент да му затреба некој податок си го вадат од таму каде што е најдобро

AUX sepak pravi solidni inverter klimi e Sega za popustot podobro da ima nekakov popust nego li da ima pokacuvanje na cenite sepak sekoj popust e podobar nego li da ima pokacuvanje.

кога сме кај попустиве ред е да кажеме дека не дупат по пропис, демек е на попуст а тие го извадиле китот за монтажа(држачи, цевки, црево, кабел...) нешто што ќе ни го наплати отпосле монтерот,
ние повозрасните знаеме дека до пред Х години клима одеше со се се од погоре споменатото,
дури и до ден денес на youtube кога се распакуваат климите го има само ние измисливме топла вода и на муштериите им продаваме ем доста поскапи уреди отколку во сосетството ем им ги кратиме пакетите.

го извадиле китот за монтажа(држачи, цевки, црево, кабел...)
Koga sme Kaj kit za montaza do pred nekoja godina znam deka so sekoja kupena MAX klima davaa vo pakovanjeto so klimata set za montaza od Kabel bakarni cevki 3m izolir traka za cenkite dodeka drzaci za nadvoresnata edinica ne bea vkluceni vo paketot takov set za montaza davaa za MAX klima uredi do pred mislam 2 godini dali Sega davaat neznam mislam ne Sega MAX se pravat vo Gree fabrikata vo Kina prethodno MAX klima uredite se pravea vo TCL fabrikata vo Kina.
Drugi proizvoditeli na klimi dali davale set za montaza vklucen vo pakovanjeto so klima uredite neznam.

Koga sme Kaj kit za montaza do pred nekoja godina znam deka so sekoja kupena MAX klima davaa vo pakovanjeto so klimata set za montaza od Kabel bakarni cevki 3m izolir traka za cenkite dodeka drzaci za nadvoresnata edinica ne bea vkluceni vo paketot takov set za montaza davaa za MAX klima uredi do pred mislam 2 godini dali Sega davaat neznam mislam ne Sega MAX se pravat vo Gree fabrikata vo Kina prethodno MAX klima uredite se pravea vo TCL fabrikata vo Kina.
Drugi proizvoditeli na klimi dali davale set za montaza vklucen vo pakovanjeto so klima uredite neznam.
погоре напишаното се однесуваше за повеќето брендови не само за овој за кој ти зборуваш.

случајно налетав на видеово, одамна тука се тераше агенда као еколошки било да се грееме на струја ама битолчани викаа ние го јадеме од Рек Бт, додека тука некои паметњаковци полимизираа као нема врска се е под контрола
значи себичност на најјако пуштена
https://www.facebook.com/1195040680/posts/10219791174708559?sfns=mo

Sent from my iPhone using Tapatalk

случајно налетав на видеово, одамна тука се тераше агенда као еколошки било да се грееме на струја ама битолчани викаа ние го јадеме од Рек Бт, додека тука некои паметњаковци полимизираа као нема врска се е под контрола
значи себичност на најјако пуштена
https://www.facebook.com/1195040680/posts/10219791174708559?sfns=mo

Sent from my iPhone using Tapatalk

1. Немаш ли заклучено дека ова е бизнис тема? Нормално е да е пуштена пропаганда на најјако.

2. Сепак загадувањето со шпорети на дрва е енормно големо, без разлика дали струјата е од Рек или од увоз, во зима да преживееш во град во НМК е успех.

3. Рек треба да си превземи мерки за да го намали загадувањето со обновување филтри и што ти знам што друго.

4. Раковидните коментари подобро да се трујат 50000 во Битола отколку 500000 во Скопје убиваат повеќе од самото загадување

1. Немаш ли заклучено дека ова е бизнис тема? Нормално е да е пуштена пропаганда на најјако.

2. Сепак загадувањето со шпорети на дрва е енормно големо, без разлика дали струјата е од Рек или од увоз, во зима да преживееш во град во НМК е успех.

3. Рек треба да си превземи мерки за да го намали загадувањето со обновување филтри и што ти знам што друго.

4. Раковидните коментари подобро да се трујат 50000 во Битола отколку 500000 во Скопје убиваат повеќе од самото загадување
Точка 3. Нема лек! Освен целосно затварање.
Е сега што некој реши дека Скупје 2014 е побитен проект од некоја фотоволтаична централа од 660MW/h им дава “секакво” право на луѓето да си кењаат и да се жалат... и во право се.

Decki, pri montaza na 5,5ka, po default mora 5m cevki? I dali vakumiranjeto treba da trae podolgo nego na 3,5ka? Utre cekame da vidime ubava cena dali ke ni dadat za Hair Tundra 5,5kata od Setec, starata so R410 freon, pa ako im odgovara na moite, ke ja zemat. Go ubediv nekako tatko mi za klima.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom