Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ова најверојатно ќе пројде, со тоа што да не очекуваш некоја софистицираност типа модулација, режими на работа.... Ќе грее ама ќе троши повеќе од сличен јапонец. Пошто нема ем јаре ем паре, добра варијанта е!
Haaa - so jarevo me nasmea .....
dane ja tupam povejke haier ili gree i posledna varijanta vivax( site 18ka), posto i nemam nekoj dr, izbor budzetot e tolku

Haaa - so jarevo me nasmea .....
dane ja tupam povejke haier ili gree i posledna varijanta vivax( site 18ka), posto i nemam nekoj dr, izbor budzetot e tolku
Прочитај го постот на Змиго, пред твојот пост, да не се повторуваме! Тундрата има убави одзиви на форумов, од корисници што е поважно!

Предлог за инвертер од 25-35 000 денари.. и дали е сосема ок даикин ftxbc 3.5kw[/QUOT

Jas kupiv Invertor Nemesis 7kw gream okolu 80 kvadrata , kujna trapezarija i dnevna vo edna celina plus hodnik i dve spalni. Potrosuvacka e okolu 1000w -1100w na saat konstantno. Podesena temperatura na dalinsko 23stepena vo dnevnata zagreva 24 a vo spalnite 21 stepen.
Ova e grcki brend koj e proizveden vo fabrikite na Gree i cenite se dosta povolni za tvojata kvadratura 5.5kw ti e dovolna

Attachments

• FB_IMG_1550155776159.jpg
    FB_IMG_1550155776159.jpg
    199,8 KB · Прегледи: 56
  • 20190202_090957.jpg
    20190202_090957.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 44
Последно уредено:
@Strelec одма извади од упатставата и каталозите на грее, двостепен компресор. такво нешто тешко пријател дека постои за клима уред и дека е економичен на делумно оптоварување, али ако пак грее измислиле топла вода секоја чест. не се гл... уште па копираш некој србин што пишал за климата. абе ајде реализирај се. немаш валиден документ сертифициран за да ти се признаат резултатите. до тогаш тлеј си со климичкиве со гратис пекач од 200 евра за ладење и греење на контејнери, ама никако не би препорачал за основно греење за стан куќа за ниеден твој грее модел

@Strelec одма извади од упатставата и каталозите на грее, двостепен компресор. такво нешто тешко пријател дека постои за клима уред и дека е економичен на делумно оптоварување, али ако пак грее измислиле топла вода секоја чест. не се гл... уште па копираш некој србин што пишал за климата. абе ајде реализирај се. немаш валиден документ сертифициран за да ти се признаат резултатите. до тогаш тлеј си со климичкиве со гратис пекач од 200 евра за ладење и греење на контејнери, ама никако не би препорачал за основно греење за стан куќа за ниеден твој грее модел
Да го објаснам болдираново што го има напишано, кажува дека постои двостепен компресор ама небил за клима уреди.
Литиум како љубимец на модели со GMCC компресори многу добро знае дека и GMCC произведува двостепени компресори.
Подетален опис за нив има на сајтот на GMCC овде.
1395120593692.jpg
Но според нивната маркетинг политика тие им се наменети за уредите од висока класа, затоа и вели не се за домашни клима уреди. Или у превод да имаше Тошиба модел со двостепен Компресор, тој модел сигурно ке кошташе како 2 x Suzumi16 т.е 100че :)
Е па видиш друже Грее има обратна политика од вас и мисли дека треба да се достапни и за домашни уреди.

И најчудно од све е како како такватa висока технолгија на GMCC ја има и на Алибаба за 150$.

Интересно видео за снимањето на The Abyss и James Cameron.

Да го објаснам болдираново што го има напишано, кажува дека постои двостепен компресор ама небил за клима уреди.
Литиум како љубимец на модели со GMCC компресори многу добро знае дека и GMCC произведува двостепени компресори.
Подетален опис за нив има на сајтот на GMCC овде.
Прегледај го приврзокот 208454
Но според нивната маркетинг политика тие им се наменети за уредите од висока класа, затоа и вели не се за домашни клима уреди. Или у превод да имаше Тошиба модел со двостепен Компресор, тој модел сигурно ке кошташе како 2 x Suzumi16 т.е 100че :)
Е па видиш друже Грее има обратна политика од вас и мисли дека треба да се достапни и за домашни уреди.

И најчудно од све е како како такватa висока технолгија на GMCC ја има и на Алибаба за 150$.

ХАХАХААХ стварно стрелчо и остали гт1 и грее ботчиња, стварно ова, двостепен компресор грее ставил а замисли никој друг јапонец не му текнало да стави. тоа ни двостепен ни компресор не е што го става грее, за да кошта едно грее компресорче 20$ пресметај што може да има внатре што материјал и како ќе работи и што е најбитно колку долго ќе работи. или сега пајк ќе најдете од некој српски и блгарски форум како некое монтерче ги фали пошто jet дал таргет висок и мора да се продаде оваа година :bravobe:

ХАХАХААХ стварно стрелчо и остали гт1 и грее ботчиња, стварно ова, двостепен компресор грее ставил а замисли никој друг јапонец не му текнало да стави. тоа ни двостепен ни компресор не е што го става грее, за да кошта едно грее компресорче 20$ пресметај што може да има внатре што материјал и како ќе работи и што е најбитно колку долго ќе работи. или сега пајк ќе најдете од некој српски и блгарски форум како некое монтерче ги фали пошто jet дал таргет висок и мора да се продаде оваа година :bravobe:
Hahahahaha....kolku "baterijava" ke pukne od maka sto ne mu davat da prodava Gree kllimi, zalno duri.
Ne se sekiraj, ke urgiram vo Gree da te viknat na razgovor i da te napravat dilerce.....ama ke treba i ti malce da se potrudis, si znaes dobro kako treba, imas iskustvo ( potvrdeno e veke od prijatelcinjata tvoi ).

strelec gt1 i svB od koj salon na gree pisuvate. smeska ste, mislite deka forumov vi veruva i deka pravite dobar marketing na gree. otvorete si gree forum pa ke vidite kolku ste popularni. inaku ke imas prijatelce reply na sekoj post za gree zasto lazno go velicate brendot i stvarate odbivnost prema nego. nikoj ne rekol deka gree ne vredi, vredi ama si znaete i samite deka kolku pari tolku muzika e a pogotovo kaj gree. zatoa chill out i se citame naskoro. (btw pekac za leb nesto ili bokalce za voda gree, imatt?)

strelec gt1 i svB od koj salon na gree pisuvate. smeska ste, mislite deka forumov vi veruva i deka pravite dobar marketing na gree. otvorete si gree forum pa ke vidite kolku ste popularni. inaku ke imas prijatelce reply na sekoj post za gree zasto lazno go velicate brendot i stvarate odbivnost prema nego. nikoj ne rekol deka gree ne vredi, vredi ama si znaete i samite deka kolku pari tolku muzika e a pogotovo kaj gree. zatoa chill out i se citame naskoro. (btw pekac za leb nesto ili bokalce za voda gree, imatt?)
Hahahahha, boli....boli. Tek da znaes uste kolku ke places po forumov. Znaat luge sto e kvalitet pa kupuvaat GREE, dosta gi lazevte so " brendovi " praveni vo Gree/Midea I gi prodavavte ko suvo zlato. Nema veke ovci za sisanje. Pozdrav od Gree No.1

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ми треба клима која ке се користи и за греење и за ладење. Битно ми е да има повеќе години гаранција(рецимо 3, нз дали некои даваат повеќе без онаа финтата на грее па климата ти испаѓа поскапа за 150евра за да имаш 10год гаранција).
Квадратура: 35m2
ПВЦ прозори: ДА
Стан/Куќа: Стан(доле горе парно и лево и десно).
Изолација:10 cm надвор со дамит мислам се викаше фасада, енергетски ефикасна.
Буџет: 30000ден + монтажа
Ја гледав оваа https://klimi.mk/product.php?id=170 но читав наназад пишуваше дека е слаба за греење на ниски температури.
Грее не ми нудете.

Hahahahha, boli....boli. Tek da znaes uste kolku ke places po forumov. Znaat luge sto e kvalitet pa kupuvaat GREE, dosta gi lazevte so " brendovi " praveni vo Gree/Midea I gi prodavavte ko suvo zlato. Nema veke ovci za sisanje. Pozdrav od Gree No.1

Еве дечково одма подолу ти го призна брендот хахаха, вака ве учат по салоните да продавате, да викате грее Но1. и немој да се излажеш за грее дечко, или па фората со 10год гаранција. сиромавиот секогаш плаќа 2пати тоа многу е точно за грее :aplauz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom