Vo posledno vreme ne bev vo tek so modelite pa da ne gubam mnogu vreme so prebaruvanje nanazad ke pobaram podatoci i mislenja ovdeka.
Se raboti za prosor od 50m2 vsusnost kujna, trpezarija i dneven prestoj. Toplotnite zagubi na -7 se 12KW a na 7 se 6KW. Ova se matematicki presmetani zagubi i ne se brojki od oko.
Koga celata rekonstrukcija ke zavrse planiranite toplotni zagubi se planirani da bidat 3KW, no toa ke se sluci za 2-3 godini, dokolku se sluci odnosno zavisi od mnogu faktori.
Najgolemata oddalecenost od eden do drug zid e 8m.
SEGA ZA SEGA KLIMATA NEMA DA BIDE PRIMARNO GREENJE.
Kaj 24 me plasi brzinata na izduvot. Dali struenjeto na vozduhot e mnogu posilno vo odnos na 12? Znam deka na kubikaza 24 izduvuvaat 2 pati poveke vozduh, no vnatresnite edinici predpostavuvam deka se i mnogu posiroki. Posebno koga e vo mod na odrzuvanje na mala temperatura vakvoto struenje na poladen vozduh mi e mnogu neprijatno.
Drugata opcija mi se 2 * 12, no ovdeka pa ke imam izduv na od 2 mesta, pa ova custvo ke bide potesko da se odbegni, i skoro nevozmozno kaj konzolnite edinici.
E sega me interesiraat cenive i sto konkretno ima momentalno na pazarot? Predpocitam edinicata da bide so dual stage kompresor, ama ne znam kako ke bide so cena vakvata opcija.