- Член од
- 31 декември 2009
- Мислења
- 585
- Поени од реакции
- 170
Prasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.ne misli deka e dobra, samo prasuva dali e ok, bar jas taka go sfativ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Prasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.ne misli deka e dobra, samo prasuva dali e ok, bar jas taka go sfativ
Ја има еден колега вика дека е моќна и економична, задоволен е. Дали има подобри клими за тие пари јас не би можел да ти кажам.Prasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.
Za tebe podobro i cel forum na ignore da go stavis500 денари помалце за ДВА станови колку твоите.
Ти си во стан од 80 јас сум во куќа ДВА СПРАТА по 80+ квадрати значи преку 160 квадрати.
Не реплицирај џабе и ти си на игнор.
Nikoj ne rece poslaba pojaka problemot bese koja klima ima pogolem kompresor![]()
Еве ја мојата за Јануари.
На @Strelec кјубето 12ка потрошило повеќе од мојата 18ка со мал компресор ?
А што ли потроши другиот спрат од 80+ квадрати зошто станува збор за куќа на два спрата.
Сега јасно ти е зошто јас не споделувам сметки?
Ако сеуште не ти е јасно, ке ти кажам.
Не сакам да оставам грешна слика за АКО некој се изгори да е поради грешна информатираност.
ЕДИТ: во твој стил да потенцирам по некоклу пати дека сум во Битола
И кажи ми за 5ка од било кој бренд што е послаба од 2.5ка од истиот брент.
Да.
Еве зашто Вeнтусот привлекува вниманиеPrasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.
Gree Amber nordik 18kaКоја е најдобра 18-ка до 70000 денари???
Кај ќе ти оди душата ако го за**еш човекот?Gree Amber nordik 18ka
Отоплителна моштност:
5.57 kW (1.2 ~ 9.2), 19010 BTU (4096 ~ 31400)
Консумирана електроенергија:
1320 W (350 ~ 3300)
COP:
4.21 (коефициент на преобразуване – енергијна ефективност)
SCOP:
4.40 (сезонен коефициент за енергијна ефективност)
Energy efficiency class:
A++
http://www.airqualitybg.com/климатици-gree/gree-gwh18ye-s6dba1a-lclh-amberКај ќе ти оди душата ако го за**еш човекот?
Има некоја званична потврда оваа препорачанава машина или превземено начисто од бугарскиот проспект?
Да кажев колкава ми е сметката за струја, попара ќе се напраевте да докажите дека имате подобра клима која малку троши ама многу грее.
Од толку научници на форумов нема кој да кажи која 18-ка е најдобра до 70000денари???
Одговоров на GT1 ќе го заобиколам, зошто на линкот што го објави, ја избрав климата што ја имам дома и најпрво информациите за тежините на истата се грешни.
Значи кога можат тие информации да бидат грешно напишани како да им веруваме во врска со информациите за греењето и трошењето.
Tamu e stariot model DaikinДа кажев колкава ми е сметката за струја, попара ќе се напраевте да докажите дека имате подобра клима која малку троши ама многу грее.
Од толку научници на форумов нема кој да кажи која 18-ка е најдобра до 70000денари???
Одговоров на GT1 ќе го заобиколам, зошто на линкот што го објави, ја избрав климата што ја имам дома и најпрво информациите за тежините на истата се грешни.
Значи кога можат тие информации да бидат грешно напишани како да им веруваме во врска со информациите за греењето и трошењето.
Џабе се натегате и мерите кога од сите работи моделот на климата е најмалку зависен за сметките што ви идат. Многу побитни работи се изолацијата, наместената температура и градот во кој што се топлите.
Али во секој случај убаво е да гледаш идилични постови каде на крајот излегува дека некои клими не само што не трошат, туку и враќаат струја назад во ЕВН, но во љубовта, војната и продажба плус нема правила
Tamu e stariot model Daikin
I ti Sega se fati za 1 kg
Eve servisno od Gree Amber kompresor babacko
http://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/amber-18K_202.pdf