Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Prasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.
Ја има еден колега вика дека е моќна и економична, задоволен е. Дали има подобри клими за тие пари јас не би можел да ти кажам.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

500 денари помалце за ДВА станови колку твоите.

Ти си во стан од 80 јас сум во куќа ДВА СПРАТА по 80+ квадрати значи преку 160 квадрати.

Не реплицирај џабе и ти си на игнор.
Za tebe podobro i cel forum na ignore da go stavis:)[DOUBLEPOST=1552821991][/DOUBLEPOST]
oYIGqCP.jpg

Еве ја мојата за Јануари.

На @Strelec кјубето 12ка потрошило повеќе од мојата 18ка со мал компресор ?

А што ли потроши другиот спрат од 80+ квадрати зошто станува збор за куќа на два спрата.

Сега јасно ти е зошто јас не споделувам сметки?

Ако сеуште не ти е јасно, ке ти кажам.

Не сакам да оставам грешна слика за АКО некој се изгори да е поради грешна информатираност.

ЕДИТ: во твој стил да потенцирам по некоклу пати дека сум во Битола :)

И кажи ми за 5ка од било кој бренд што е послаба од 2.5ка од истиот брент.
Nikoj ne rece poslaba pojaka problemot bese koja klima ima pogolem kompresor
Sf50ve 13 cm3
Fh25ve 14 cm3

Prasuvam. Neli za toa e temava.dali se isplati za tie pari ili predlog druga podobra.
Еве зашто Вeнтусот привлекува внимание
ventus18.jpg
Оваа e "божем" 18ка што максимум дава 3,8kw на -7 при греење во Средна зона тешко дека е за греење на 60м2, ниту пак има А+++ или SCOP=5,1 во нашава зона. Тие податоци се за Топла зона.
Класата им е намерно напишана за Топла Зона-Грчка, а ова со "Препорачаните" квадрати им станува редовен кикс, да неречам манипулација.
Ev.jpg
Energetskata ja ima na Skroutz.gr,
https://www.skroutz.gr/s/15307603/Carrier-Ventus-Supreme-42QHC018D8SW-38QHC018D8S.html
18 Ventus.jpeg

Која е најдобра 18-ка до 70000 денари???
Gree Amber nordik 18ka

Отоплителна моштност:
5.57 kW (1.2 ~ 9.2), 19010 BTU (4096 ~ 31400)
Консумирана електроенергија:
1320 W (350 ~ 3300)
COP:
4.21 (коефициент на преобразуване – енергијна ефективност)
SCOP:
4.40 (сезонен коефициент за енергијна ефективност)
Energy efficiency class:
A++

Gree Amber nordik 18ka

Отоплителна моштност:
5.57 kW (1.2 ~ 9.2), 19010 BTU (4096 ~ 31400)
Консумирана електроенергија:
1320 W (350 ~ 3300)
COP:
4.21 (коефициент на преобразуване – енергијна ефективност)
SCOP:
4.40 (сезонен коефициент за енергијна ефективност)
Energy efficiency class:
A++
Кај ќе ти оди душата ако го за**еш човекот?
Има некоја званична потврда оваа препорачанава машина или превземено начисто од бугарскиот проспект?

Да кажев колкава ми е сметката за струја, попара ќе се напраевте да докажите дека имате подобра клима која малку троши ама многу грее.

Од толку научници на форумов нема кој да кажи која 18-ка е најдобра до 70000денари???
Одговоров на GT1 ќе го заобиколам, зошто на линкот што го објави, ја избрав климата што ја имам дома и најпрво информациите за тежините на истата се грешни.
Значи кога можат тие информации да бидат грешно напишани како да им веруваме во врска со информациите за греењето и трошењето.

Да кажев колкава ми е сметката за струја, попара ќе се напраевте да докажите дека имате подобра клима која малку троши ама многу грее.

Од толку научници на форумов нема кој да кажи која 18-ка е најдобра до 70000денари???
Одговоров на GT1 ќе го заобиколам, зошто на линкот што го објави, ја избрав климата што ја имам дома и најпрво информациите за тежините на истата се грешни.
Значи кога можат тие информации да бидат грешно напишани како да им веруваме во врска со информациите за греењето и трошењето.

Џабе се натегате и мерите кога од сите работи моделот на климата е најмалку зависен за сметките што ви идат. Многу побитни работи се изолацијата, наместената температура и градот во кој што се топлите.

Али во секој случај убаво е да гледаш идилични постови каде на крајот излегува дека некои клими не само што не трошат, туку и враќаат струја назад во ЕВН, но во љубовта, војната и продажба плус нема правила

Tamu e stariot model Daikin
I ti Sega se fati za 1 kg

Eve servisno od Gree Amber kompresor babacko;)

http://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/amber-18K_202.pdf

Џабе се натегате и мерите кога од сите работи моделот на климата е најмалку зависен за сметките што ви идат. Многу побитни работи се изолацијата, наместената температура и градот во кој што се топлите.

Али во секој случај убаво е да гледаш идилични постови каде на крајот излегува дека некои клими не само што не трошат, туку и враќаат струја назад во ЕВН, но во љубовта, војната и продажба плус нема правила

Епа нека го прекрстат тогаш форумов во ФОРУМ ЗА ШЕГИ И КАКО ДА БИДИШ ЗАЕБАН.
Каква корист некој би имал да прашува овде каква клима да купи ако сака да се префрли од друго греење. И онака секој ќе му понуди тоа што го продава, исто како да бил по продавници[DOUBLEPOST=1552850017][/DOUBLEPOST]
Tamu e stariot model Daikin
I ti Sega se fati za 1 kg

Eve servisno od Gree Amber kompresor babacko;)

http://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/amber-18K_202.pdf

Не е едно кило туку +2кг на надворешната(ни старата не е 48кг) и -2 на внатрешната. :)
Нека пишат и +2кw.
Фала за сервисното

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom