Mene eden talent koga mi montirase klima dojde bez vaservaga i skala (na visina 3m e stavena nadvoresnata),i busese so burgija za da napravi otvor za crevata. Prvite 5 min svativ deka ke ja opleska,ama da ne pravam skandali...posle nekolku meseci vikav drug majstor zosto snema freon vo cevkite,bidejki loso gi stegnal spoevite,i mi tecese kondenzat vnatre poradi los agol na vnatresnata....i zaboraviv da spomnam deka 2 dena doagase zosto nemase nekoj alat prviot denKo ke gledas samo parite da gi zemis... Prvo planirase da gi vadi nadvor od ednata strana i togas gi sekol, pa posle pozadi klima gi pusti zaboraj deka veke gi sece. Jasno e deka to bese greska. Denes serviserot rekol ako nema freon odma ke belej sakjeto, kreva temp sega i se gleda deka sega raboti ubo, ama mene inaet me ima fateno na odnosot na toj gazdata vo euroklima, celo vreme se kriese, togas ko ja klavav klimata ne bev ic zapoznat so nekoi raboti i progledav niz prsti na greskata mislev nisto strasno, a od pokje lugje bese falen monterot
Последно уредено: