freon imalo tocno kolku so treba
Баш ме интересира како го измериле оваа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
freon imalo tocno kolku so treba
Go imat izmereno od oko, ke me naterat da ja izvam klimata i da ja klam vo soba od 15-20m2 da mu dokazam deka nesto ne e vo red so neaБаш ме интересира како го измериле оваа
Go imat izmereno od oko, ke me naterat da ja izvam klimata i da ja klam vo soba od 15-20m2 da mu dokazam deka nesto ne e vo red so nea
Ova e glupost nevidena, upropastena ti e klimata. Resenie e samo novi cevi, montaza na novo i polnenje so nov freon.bakarnite cevki pri montaza gi sece monterot pokusi pa posle gi lemese
Stetata e vece napravena so zavaruvanjeto na cevkite, ako ne se pusti argon da strui niz cevkata, crnila od zavaruvanjeto so disugasot, vece se vlezeni vo kompresorot . Toj povece ne e ona sto treba da e. Nisto nema da postignes so promena na cevkite, stetata e vece napravena. Najdobro e da reklamiras nestrucna montaza kaj prodavacot, uvoznikot I proizvoditelot. Pobaraj na you tube kako izgleda cevkata od vnatre koga se zavaruva bez zastiten gas argon i toa da Im go prilozis kako dokazPodesena na 25 fan 4 merev temp na izlez 51, na 7m oddalecenost i 80cm visina temp e 18.5 na nadvoresna -10, ne gi pravi pokje cestite defrosti na 50na min, sakjeto e celosno cisto ne e ni malku obeleno. Inaku planiram da baram novi cevki i da se izvrsi premontaza za sekoj slucaj kolku i da me ubedvat deka e se vo red vaka
А колкав простор би било ова?[DOUBLEPOST=1547580247][/DOUBLEPOST]Значи, колкав простор ќе загрее Панасоник Z35ТКЕ со макс 5800 W? Нормално зависи од изолацијата, но ориентационо колку со добра изолација и со лоша изолација? Како би знаеле и друга клима за колку м2 е доволна? Дали има нешто повеќе математика од тоа 3,5 kW до 35м2 и готово?[DOUBLEPOST=1547580441][/DOUBLEPOST]Eve na - 10 kolku dava, 3,5kw. Na - 15 dava 3kw Znaci 3,5ka. Znaci e za takov prostor koj ke mozi so 3kw da se stopli na -15, a so 3,5kw na -10.Прегледај го приврзокот 202962
Ало Гринго застани малку...

Па не сум термодинамичар ама на тој издув, а добар е, кај климата и последните 70-80 цм, под таванот ќе има некои 24-25, што одиш подалеку и пониско нормално е дека температурата ќе опаѓа!Podesena na 25 fan 4 merev temp na izlez 51, na 7m oddalecenost i 80cm visina temp e 18.5 na nadvoresna -10, ne gi pravi pokje cestite defrosti na 50na min, sakjeto e celosno cisto ne e ni malku obeleno. Inaku planiram da baram novi cevki i da se izvrsi premontaza za sekoj slucaj kolku i da me ubedvat deka e se vo red vaka
Друже, денес секој се нарекува мајстор! Без увреда ама да не знаеш што со вишокот цевка кај клима и да се нарекуваш мајстор? Плиток е Вардар, нека отиде до кај Охрид чоекотZosto voopsto gi secel pa gi varel. Ako se dolgi moze da gi zamota vo krug pozadi nadvoresnata edinica da dobie 3m

Ne deka ne znai tuku saka da smukne pola metar cevki ne deka ke se zbogati ama polovina metar od sekogo gratis na sekoja peta montaza ke mu se cevkite ama toa e makedonskata rabota so nasite 'majstori'Друже, денес секој се нарекува мајстор! Без увреда ама да не знаеш што со вишокот цевка кај клима и да се нарекуваш мајстор? Плиток е Вардар, нека отиде до кај Охрид чоекот
![]()
Ko ke gledas samo parite da gi zemis... Prvo planirase da gi vadi nadvor od ednata strana i togas gi sekol, pa posle pozadi klima gi pusti zaboraj deka veke gi sece. Jasno e deka to bese greska. Denes serviserot rekol ako nema freon odma ke belej sakjeto, kreva temp sega i se gleda deka sega raboti ubo, ama mene inaet me ima fateno na odnosot na toj gazdata vo euroklima, celo vreme se kriese, togas ko ja klavav klimata ne bev ic zapoznat so nekoi raboti i progledav niz prsti na greskata mislev nisto strasno, a od pokje lugje bese falen monterotZosto voopsto gi secel pa gi varel. Ako se dolgi moze da gi zamota vo krug pozadi nadvoresnata edinica da dobie 3m
Mene eden talent koga mi montirase klima dojde bez vaservaga i skala (na visina 3m e stavena nadvoresnata),i busese so burgija za da napravi otvor za crevata. Prvite 5 min svativ deka ke ja opleska,ama da ne pravam skandali...posle nekolku meseci vikav drug majstor zosto snema freon vo cevkite,bidejki loso gi stegnal spoevite,i mi tecese kondenzat vnatre poradi los agol na vnatresnata....i zaboraviv da spomnam deka 2 dena doagase zosto nemase nekoj alat prviot denKo ke gledas samo parite da gi zemis... Prvo planirase da gi vadi nadvor od ednata strana i togas gi sekol, pa posle pozadi klima gi pusti zaboraj deka veke gi sece. Jasno e deka to bese greska. Denes serviserot rekol ako nema freon odma ke belej sakjeto, kreva temp sega i se gleda deka sega raboti ubo, ama mene inaet me ima fateno na odnosot na toj gazdata vo euroklima, celo vreme se kriese, togas ko ja klavav klimata ne bev ic zapoznat so nekoi raboti i progledav niz prsti na greskata mislev nisto strasno, a od pokje lugje bese falen monterot
Podesena na 25 fan 4 merev temp na izlez 51, na 7m oddalecenost i 80cm visina temp e 18.5 na nadvoresna -10, ne gi pravi pokje cestite defrosti na 50na min, sakjeto e celosno cisto ne e ni malku obeleno. Inaku planiram da baram novi cevki i da se izvrsi premontaza za sekoj slucaj kolku i da me ubedvat deka e se vo red vaka
Ова е најголемата вистина, кај моите Даикинот одржува зададени 25 степени со топлина на издув од 30 степени, што на 2-3 метри е ладен непријатен ветер. Јеби га, штеди, ама моите повеќе би сакале да дува потопло и кога ќе постигне Т да исклучи малку.
Кај мене климата е пуштена на 27 и кога ќе ми стане топло ја исклучувам. Еба ти инверторите кога ќе почнат да дуваат млак воздух, а и моите по мене викаат дека им дува млако!!!!
Дали е изводливо наместо некоја глупава електроника да ми одредува, јас самиот да си одредам со колку ќе се греам (со 350w или 500w или 700w или ќе биде 1000 ....1500w)???
ima matematika brat. si ima eksperti za taa rabota koi mozat da ti presmetaat kolkava potreba za greenje ima tvojot prostor i spored toa da znaes kolku jaka klima da kupis.А колкав простор би било ова?[DOUBLEPOST=1547580247][/DOUBLEPOST]Значи, колкав простор ќе загрее Панасоник Z35ТКЕ со макс 5800 W? Нормално зависи од изолацијата, но ориентационо колку со добра изолација и со лоша изолација? Како би знаеле и друга клима за колку м2 е доволна? Дали има нешто повеќе математика од тоа 3,5 kW до 35м2 и готово?[DOUBLEPOST=1547580441][/DOUBLEPOST]
Застанав
![]()