Decki, dali e normalno kaj Hansolot i koga e isklucen da vlece struja?
Kako sto znaete momentalno ne se raboti no bese ostaven pod napon i utrinava koga rastrguvav kaj priklucokot na meracot gledam deka povlekuva po 100 W.
Za vie sto imate Hansoli dali moze da proverite dali i kaj vas se slucuva istoto?
Dali e vozmozno grejacot na tacnata da raboti celo vreme duri i koga klimata ne e priklucena?
Друже, погледни го одговорот на
@Sass, тие се вредностите.
Vivax Gexi
Heater Condenser 40w
Heater Compressor 20w
Na -5 se vklucuvaat, na -2 se isklucuvaat
Хансол на + температури троши 10W во стенд бај. Еве сега на момент го исклучив Хансолот за да проверам потрошња. Мерачот вели 72W.
Значи 40W + 20W од греачите и + 10W стенд бај (електроника, wi-fi...) = 70W.
Нема потреба од вреѓање, плукање и праење филмови...
Еве и фотка од греачот на тацната во Хансол (беа постирани тука на темава во минатото)
Кога веќе пишувам, да кажам дека моиве Хансоли си буткаат деновиве без мака на сите температури и секоја влажност на воздухот. Дифрости на 3 - 6 часа, потрошувачка на тој што ми покрива 30 м2 се движи околу 800W во просек, инаку го фаќам од 350 - 1150W. Единствено што го пуштив во 4-та брзина (од можни 7), што теоретски би дошло 580 m3/h, но ниту филтрите, ниту саќето не се во секој момент 100% чисти, па реално би било 500 кубика на издув.
Вториот Хансол во помалиот затворен простор е на трета брзина, има многу полесна задача и не го пратам многу...
Уште ја чекам сметката од ЕВН за минатиот месец, и покрај тоа што ми мерат од први до први.Опис на просторот, изолација и сл. имам пишувано повеќе пати, последен пат
тука.