Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тој модел на Панасоник Z35ТКЕ има стара технологија на компресор кои треба да го исчистат од магацините низ банана држави....компресорот е само 4-полен.
Сите Бренд марки Toshiba/Fujitsu/Daikin кај новите моделите на R32 компресорите ги заменива на 6-полни (poles) технологија од понова генерација.
Овој Панасоник како 4-полен за цената треба да е барем твин ама нажалост не е твин.
За цената невреди
Прегледај го приврзокот 202957
a Daikin/Fujitsu/Toshiba pred R32 so kolku polni bea? So 6 ili 4?

Aj i jas da prasam do tie sto poveke razbirat. Predhodnata godina zemav neso nekoj evtin klimaured max neso kinezarija i ja namestija i se bese najnormalno si greese dobar izduv na zesok vozuh ama sega eve ovaa zimo retko ja imam uklucivano i i se resiv ovoj den da ja probam i eve ja cel den duva skoro epten mlako reci go laden vozruh a koga ja stavam na fan 2ka da duva togas skoro ic ne duva toplo. Do sto moze da bide problemot ?

Eve ja klimata
http://www.agrotehna.com.mk/ShopDet...q=&SupplierArticleID=ACAGR7-12-BR3-CP&Action=

IMG_20190112_232356.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=sTPphgR59BA&feature=youtu.be
Za tie so me ubedvaa deka klimata si e vo red, samo prostorot bil mnogu golem. I vakva rabota (koja se pojavi denes posle 2 meseci od ko ja kupiv) dali e normalna?
ne go otvara videoto[DOUBLEPOST=1547332559][/DOUBLEPOST]
Aj i jas da prasam do tie sto poveke razbirat. Predhodnata godina zemav neso nekoj evtin klimaured max neso kinezarija i ja namestija i se bese najnormalno si greese dobar izduv na zesok vozuh ama sega eve ovaa zimo retko ja imam uklucivano i i se resiv ovoj den da ja probam i eve ja cel den duva skoro epten mlako reci go laden vozruh a koga ja stavam na fan 2ka da duva togas skoro ic ne duva toplo. Do sto moze da bide problemot ?

Eve ja klimata
http://www.agrotehna.com.mk/ShopDet...q=&SupplierArticleID=ACAGR7-12-BR3-CP&Action=

Прегледај го приврзокот 202960
Ovaa izgleda e on/off klima so opseg na rabota do -7 stepeni.

Здраво,
Пред еден месец зедов инвертер Toshiba Suzumi 4.5kW, греам површина од 45m2, до вчера бев многу задоволен, многу грееше, а ја пуштав само неколку саати дневно. Од ко падна снегот вчера, греењето е многу слабо, надворешната единица беше целосно замрзната и на секој пола саат влегуваше во дефрост. Викнав сервисер ми рече дека причината била големата влажност на воздухот, измеривме излезна температура на воздухот, 48 степени. Моментално е наместена на 25 степени, брзина 3, температурата во просторијата е 17 степени и никако нејки да мрдни нагоре, а во дефрост влегува на околу 1-1.5 час. Совет некој?

Koj model na suzumi e ova?

Da ne gledas nikogas shto pishuva po web stranite. Ke si otvoris Eurovent i ke si vidis koja klima kolku kilovati dava i ke si vidis prostorot tvoj kolkava potreba od toplina ima i taka ke kupvis klima.
втората и според спец. има макс 5800W. За колку квадрати би било тоа?

Последно уредено:
a Daikin/Fujitsu/Toshiba pred R32 so kolku polni bea? So 6 ili 4?
Види на Еуровент
нели таму на хартијата све ти пишува
Искусни момци вака резонираат и пазат дали е твин дали е 4 или 6 пола, изменувач-тежина ке каже дал ке дефросира на 30 или на 130мин...све си има зашто и зато е нешто поскапо а исто пиши на Еуровент
zt.jpg

Последно уредено:
Тој модел на Панасоник Z35ТКЕ има стара технологија на компресор кои треба да го исчистат од магацините низ банана држави....компресорот е само 4-полен.
Сите Бренд марки Toshiba/Fujitsu/Daikin кај новите моделите на R32 компресорите ги заменива на 6-полни (poles) технологија од понова генерација.
Овој Панасоник како 4-полен за цената треба да е барем твин ама нажалост не е твин.
За цената невреди
Прегледај го приврзокот 202957
А кој инвертер би препорачал со слични карактеристики и таа цена?

Види на Еуровент
нели таму на хартијата све ти пишува
Искусни момци вака резонираат и пазат дали е твин дали е 4 или 6 пола, изменувач-тежина ке каже дал ке дефросира на 30 или на 130мин...све си има зашто и зато е нешто поскапо а исто пиши на Еуровент
Прегледај го приврзокот 202961
Стрелец значи експерт си да најдеш влакно во јајце,а посебно за “јапонски” брендови!
И ln35 и z35tke имаат по 34-35кг надворешни,и самиот подобро знаеш на какви притисоци работи р32.И на крај краева најмалку битно е колку полен е моторот или дали е твин или не е,добра клима е добра и на р410 и со “обичен ротациски”!Барем за 3.5ка стојам на ова.А за Панасоникот еировент има кажано се што треба да се знае.

Nema drug inverter vo toj cenoven rang so slichen Eurovent kako Panasonicot.[DOUBLEPOST=1547335878][/DOUBLEPOST]
Mozda ovaa. https://klimi.mk/product.php?id=329 Iako e klasificirana kako 5,5ka na web stranava, sepak e 3,5ka na - 7 stepeni a duri i dava 2,6kw na - 15 shto e pomalku nego Panasonicot
Eve ti go muabetov brat, za pishenje od gaz kapaciteti na klimi po web stranive. Klimava pishana deka e do 55m2 a dava 3,5kw na -7. I jas na pochetokot ko ne znaev, se lazev, mameto nivno.

Последно уредено од модератор:
Back
На врв Bottom