D
Deleted member 95595
Гостин
se iskinale od prodazba na Tundrive pred zimava. A ke prekinele so prodazba na Haier ke se fokusirale sega celosno na Midea.[DOUBLEPOST=1546251689][/DOUBLEPOST]Добро има ли соодветни клими во ценовен ранг на тундриве 12 и 18 а да се со слични перформанси и нормално со диплома(еуровент)?
Во сетек има снемано од 18ката![]()
Dali vo ovie 18000 za drva gi imas vkalkulirano i troshocite za cepenje i sechenje?Ќе биде и тоа, првиот чекор беше заборав на дрвата па можам да кажам дека за сега не ми недостасуваат многу многу.
Кога би направил вака новогодишна ревизија, до сега климата има потрошено 1082kwh за 74 денови. Сметам по најлоша комбинација од помалку користење на вечер плус ддв дека 1kwh чини 5.54 денари, па така до сега имам потрошено 6000 денари.
Со оглед на тоа што за греење со дрва плаќав по околу 18000 денари во грејна сезона, според тоа што го читав тука на почетокот очекував поголема заштеда, но вака очекувам дека можеби ќе потрошам околу 15000 денари со климата, со што има минимална заштеда. Сепак кај мене климата е оптеретена 24/7 па воопшто не ми е жал за тие пари, битно е да е топло.
Позитивни работи што можам да ги издвојам се дека нема мачење со цепење и припремање на дрва, нема разлика од 30 и 18 степени во соба кога шпоретот работи на макс и кога загаснал огнот, нема чадење како дома така и надвор, посебно дома кога дува ветар знае целиот чад да се враќа назад, има постојано иста температура и одличен комфор.
За сега е супер, особено што се работи за соба со 3 надворешни неизолирани ѕидови (2х3.5 метри и 1х9.5) со буџет евтина клима за која што не се очекуваше дека ќе штеди многу, доколку сме реални си ги исполнува очекувањата
Прегледај го приврзокот 202280 Прегледај го приврзокот 202281

Вака стегаш дугме и не се замараш