Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Нов сум на форумот, ме интересира мислење и искуства за посочениве модели на Mitsubishi:
1.
https://marketkonekt.com/macedonia/...hi-standard-srk-src-35-zmp-s-inverter/xyg.htm
2.
https://klimi.mk/product.php?id=271

Планирам да поставам две клими за простор од 50 квадрати(дневна и кујна) кои се поставени во Г распоред во куќа со фасада без изолација. Има пвц дограма.
Види предлогот на фиксот дали го има во други места распрашај се и спореди цени, плус за таа сума мож да добиеш 5 до 7% попуст, монтажата скоро цела ќе ја покриеш.

Така е фнучко! Га онадеа главнио град! :rolleyes:
А вистината е дека Скопје си беше загадено и пред 40-45 години, само беше помало и никој не мереше загаденост. А и да се откриеше дека е загадено, смееше ли некој да гукне?
По дело да ве прашам! Има ли некој искуство кога надворешната единица е монтирана во затворена просторија, во голема гаража на половина вкопана во земја? Има движење на воздух, не е сосема затворено.
Stom e malku otvoreno...Moze da ja stavis,podobro e za nadvoresnata,pomalku ke vlaga vo digrost

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ти @Strelec да си земеш за дома и по гости да си ги носиш од тие галичките клими што имаат многу јак ''izduv''. се додека не се извади релевантен сертификат ''Eurovent'' за мене е се ова мачка во вреќа.И немој пак да пафташ со тие финските норвешките сајтови од типови како тебе што зимаат процент. сигурно е некој Југословен што му текнало кинеско да нуди за цена од Јапонец и замисли бољи да бил. :))))

Ти @Strelec да си земеш за дома и по гости да си ги носиш од тие галичките клими што имаат многу јак ''izduv''. се додека не се извади релевантен сертификат ''Eurovent'' за мене е се ова мачка во вреќа.И немој пак да пафташ со тие финските норвешките сајтови од типови како тебе што зимаат процент. сигурно е некој Југословен што му текнало кинеско да нуди за цена од Јапонец и замисли бољи да бил. :))))
Izgleda go zaborail passwordot od drugive profili, ne pisuva od tie, i odma ima fina razmena na mislenja

Дека е Vivax....сигурен 102.3%??? :LOL:
Веројатно до толку разбра дека те прашуваат кој модел на Vivax...едноставно да прочиташ и препишеш од налепницата која е на внатрешната (ако неможеш од надворешната единица)... интересно е да знаеме кој модел грее толку добро!? Иако и тоа е релативно... на колку е зададена температура и на колку ја грее дневната... ако е 23 и над тогаш секоја чест!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom