Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво аутото а второ и зададената температура ти е висока.
И кај мене даикинот така прави и не се замарам. Главен е крајниот резултат а не мерење чија клима има појак издув.
ke se naviknis, isto ke ti e posle.Не сум навикнат на топлината од климата прв пат се грејам. Можеби е висока температурата прееска беше на 25 ама некако ладничко. Се грејам на централно со парно и искрено таа топлина е попријатна за мене. Климата ја загрева собата ама топлината на иста температура во собата со клима и парно не е иста. Со климата загревам 33м2.
Која е температурата што треба климата да ја достигнува на издув, на вакво време и надворешни температури??
Инаку дефрост направи 3 пати за 5часа по 4-5минути
@PticaSelicaКоја е температурата што треба климата да ја достигнува на издув, на вакво време и надворешни температури??
Инаку дефрост направи 3 пати за 5часа по 4-5минути
Даикин ftxf50a. Немам мерено немам со што да измерам. Ќе купам деновиве баш би сакал да знам. Инаку после дефростот почнува да дува млако 15-20 секунди и оди кон потопло. Направена ми е на ауто и на 28степени. Сега дува прилично топло да не речам жешко кога ќе измерам ќе знаеме која темп ја има на издув
Првиот дефрост го направи во 14:45 потоа во 16:05 во тоа време надвор падна темературата и дуваше многу студен ветер. Потоа ветерот се смири и наредниот дефрост беше во 19:00
zaso be na 28? stavi tamu na 24 eventualno 25 ako sakas potoplo
Sent from my iPhone using Tapatalk
@PticaSelica
Daikinov ne na saat kako mojata, ama na saat i pol pravel defrost. Ne znam dali kvalitet na edna klima se meri po toa kolku defrosti pravi.
zaso be na 28? stavi tamu na 24 eventualno 25 ako sakas potoplo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Даикин ftxf50a. Немам мерено немам со што да измерам. Ќе купам деновиве баш би сакал да знам. Инаку после дефростот почнува да дува млако 15-20 секунди и оди кон потопло. Направена ми е на ауто и на 28степени. Сега дува прилично топло да не речам жешко кога ќе измерам ќе знаеме која темп ја има на издув
Е ај еве сега те послушав кога ка спуштив до 26 изгасна
Nad 50 stepeni do 60 i te kako e bitno da znaes kolkava e temperaturata da znaes sto si platil dali sve e vo red so klimata i montazata
normalno e da ti ja iskluci zasto moze vo momentov okolu klimata da e 26 za brzo treba da pocne i posle nekoe vreme pak namalija uste za eden na 25 i ostaj ne diraj nisto 
Ееее добар си еве сега пак дефрост прави и на 25 зададена
Значи минимум 50. Кога е на 25 не дува толку топло на издувот како на 28.
Таман работа тоа да биде критериум.Сепак мислам дека е подобро да не влегува во дифрост додека саќето не замрзне,а на суво време и саати работа треба за тоа.Кај WNот (претпоставувам) алгоритамот е тој,на саат време дифрост без разлика дали е замрзнато саќето,не чека термистор да му каже кога.@PticaSelica
Daikinov ne na saat kako mojata, ama na saat i pol pravel defrost. Ne znam dali kvalitet na edna klima se meri po toa kolku defrosti pravi.