- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.961
- Поени од реакции
- 86.291
Ја мислам исто беше.Колку што јас добро се сеќавам во Убиство во Ориент Експрес од Агата Кристи имаше
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја мислам исто беше.Колку што јас добро се сеќавам во Убиство во Ориент Експрес од Агата Кристи имаше
... stavam 2*3,5kw za da sum na cisto...
Na muabetov, tatko mi e mnogu skepticen za inverterite, ne veruva deka pomalku mozat da potroshat od parno na peletiTocno taka osobeno na dugacka dnevna, pomala promaja, podobro rasporedena toplina, pogolem komfor i citiram fraza od kolegata dve tocki na rasipuvanje..
I odma ti davam super predlog, realno izvodliv i ekstra interesen za mnogu od nas ovde sto drobime za klimive..
3.5ki Tundra i Lomo LCHL za 50 bona total.. (i racunaj uste 30-40€ za meraci na Temp so sonda i meraci za potrosuvacka zasto ke ti dosagjame non-stop za rezultati)
Da kupuvav so momentalnava ponuda sega klimi za svojot prostor istoto ke go napravev..
Од тие брендови за 30.000 не разгледувај, евентуално кериерот, другото се се тоа основни модели. Секако пиши ја тука понудата, некој ќе те советува. Кој град си инаку?Na muabetov, tatko mi e mnogu skepticen za inverterite, ne veruva deka pomalku mozat da potroshat od parno na peletivecerva mi kaza. Mi veli "zaletan si mnogu, ne si realen"
Inace, sega kaj sho se zaozbili rabotava, markata na klimite e neshto za koe shto isto tuka ke pobaram mislenje. Ovoj od firmata shto ke dojdi Ponedelnik doma da razgleda situacija, mi zboruva za Toshiba, Carier i Mitzubishi, a posebno nekako pofalni zborovi imase za Mitzubishito. Ponedelnik ke mi donese cenovnik, kollu ke se 3,5kite, a kolku 2,5kite. Denes pievme kafe, mi reche racunaj si nekade 500€ po klima sose rabotna raka. A poshto razgleduvam opcija da stavam vo dnevnata 2 paeapetni edinici, sigurno ke dojde poskapo.
Od Ohrid sum. A na koi brendovi da se fokusiram? Shto momentalno da razgleduvam?Од тие брендови за 30.000 не разгледувај, евентуално кериерот, другото се се тоа основни модели. Секако пиши ја тука понудата, некој ќе те советува. Кој град си инаку?
SF50VE сама нема да може да ги топли тие квадрати , плус неизолирани. Јас имам изолација и да не е помошта од друга клима од спалната, тешко.Fh35ve или sf50ve за во дневна.
Брендовите и не се така важни , едно основно правило е : Колку пари-толку музика.Od Ohrid sum. A na koi brendovi da se fokusiram? Shto momentalno da razgleduvam?
Fh35ve или sf50ve за во дневна.
SF50VE сама нема да може да ги топли тие квадрати , плус неизолирани. Јас имам изолација и да не е помошта од друга клима од спалната, тешко.
Сега кога би одел би земал Fh35ve, плус уште една поевтина 3,5 или 2,5 ка (Hier, Vivax , Gree...). Со саглам ценкање 5-8% може да се симне . Реално ќе помине 1300-1400 евра сосе монтажа ама ќе биде сигурен дека ќе биде стоплен.
Одлично решение!Ova se Mitzubishi klimi po toa shto izguglav, taka? Zoshto ne gi razbiram brojkive
Po presmetka mi trebaat 6kW za da za zagream dnevnata, taka da sigurno ke odam so 2*3,5kW
Iskreno ne bi mozel da ti kazam vlaznosta kakva e, ama zimite opshto tuka ne se preladni, so isklucok normalno koga ke zafati nekoja freak zima kako lani, ama i da fati ne trae mnogu dolgo, vo cela zima 10 dena beshe -15 lani shto i ne e taka strashno, po moe, sepak e zimaОдлично решение!
Да Мицубиши се, јас ја имам SF50VE, супер е ама како што реков нема сама да ти заврши работа, за малку!
FH35VE нека ти биде една од тие две 3,5 ки , друго по твоја воља.
Како е Охрид со средни зимски температури, влажност и ветер?
Jas bi ti preporacal konzolni edinici, podobri se vo odnos na zidnite ( ako mozes da si dozvolis ).Za 3,5 za vo dnevna bi dal i malku povekje pari, a shto velite za ovie 2,5ki za vo sobite i vo hodnikot? Odbosno bi mi trebele sega damo dve za vo spalnata i za vo hodnikot.
http://timcomputers.mk/product/41460dac
http://timcomputers.mk/product/05550bad[DOUBLEPOST=1518342969][/DOUBLEPOST]
Iskreno ne bi mozel da ti kazam vlaznosta kakva e, ama zimite opshto tuka ne se preladni, so isklucok normalno koga ke zafati nekoja freak zima kako lani, ama i da fati ne trae mnogu dolgo, vo cela zima 10 dena beshe -15 lani shto i ne e taka strashno, po moe, sepak e zima![]()
Ок, влажноста треба да е поголема од обично ама ако има струења(ветер) и тоа не е страшно.Za 3,5 za vo dnevna bi dal i malku povekje pari, a shto velite za ovie 2,5ki za vo sobite i vo hodnikot? Odbosno bi mi trebele sega damo dve za vo spalnata i za vo hodnikot.
http://timcomputers.mk/product/41460dac
http://timcomputers.mk/product/05550bad[DOUBLEPOST=1518342969][/DOUBLEPOST]
Iskreno ne bi mozel da ti kazam vlaznosta kakva e, ama zimite opshto tuka ne se preladni, so isklucok normalno koga ke zafati nekoja freak zima kako lani, ama i da fati ne trae mnogu dolgo, vo cela zima 10 dena beshe -15 lani shto i ne e taka strashno, po moe, sepak e zima![]()
Gi merkam i tie prijatelJas bi ti preporacal konzolni edinici, podobri se vo odnos na zidnite ( ako mozes da si dozvolis ).
Imas na GREE konzolna 3,5kw, dobro e sto ima 7 brzini na duvanje i na mode greenje imas duvanje vo dve zoni , gore i dole.
15-16 m2? Da ne si greshka neshto? Pishuva deka greatbdo 25 m2?Ок, влажноста треба да е поголема од обично ама ако има струења(ветер) и тоа не е страшно.
Не се концентрирај на ходникот, кога ќе ги грееш спалните и дневната ходникот ќе биде топол доволно.Јас таму не би ставал греење!
Искрено јас кај плакарот на влез би ставил некаква преграда, за да може да се грее ходникот од дневната и спалните.Ама ова е мое мислење, а куќата и решенијата се твои.
И двете клими од тим се ок ,за по 15-16 м2.
Aj ova ke go razgovaram so covekot shto ke dojde Ponedelnik, sobite mi se na strog sever, sonce nikogas ne vleguva, pa ako ispadne taka, jebi ga, ke lupnam 3,5 vo spalna, vo hodnik 2,5 ke stavam kako i da e, moram da stavam i vo hodnik, golem e, a vo naredni 5-7 godini nema da gi gream site sobi, taka da hodnik ke moram sam od sebe da se gree. Kaj oshol brodot brat, za veslata ne se sekiram, na tolku pari ushte 400-500€ za edna klima.....@Fikshe1989 ,
Батали што пишува! Значи таму пишува до , не и какви! 25 м2 ама со 15 цм изолација , ПВЦ прозори прва класа и воопшто простор со минимални топлински загуби. Плус на какви средни надворешни температури?