grande-juve
е ај да плачеме сега
- Член од
- 20 ноември 2017
- Мислења
- 1.484
- Поени од реакции
- 7.307
сите личат на Чарлс СтаркведерШто заедничко имаат Џејмс Дин,Крис Исак и Крис еванс : )
![]()
![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
сите личат на Чарлс СтаркведерШто заедничко имаат Џејмс Дин,Крис Исак и Крис еванс : )
![]()
![]()
![]()
Постов, очигледно.Што заедничко имаат Џејмс Дин,Крис Исак и Крис еванс : )
![]()
![]()
![]()

зошто кога некој со вивакс има проблем даваш совет што конкретно да направи а ако друг има проблем со грее одма советот ти е викај одма сервис?Stavi ja na sreden Fan ( ventilator ) i na 27°C
секој ама секој кој има било каков ќар од поединечен бренд јавно да се произнесе за тоа за ние останатите членови да ги земаме неговите коментари со доза на резерва и да ја проверуваме изјавата од него на минимум две места, затоа што форумов стана место за скриен маркетинг и продажба на клими а не место за споделување искуства,Ајде бујрум со предлози.![]()
Od koga lg se prefrli na r32 (i proizvotstvoto go prefrli vo kina)realno mnogu gi oprci(oslabi) novite modeli.Na r32 gledam ima podobruvanje vo performansite na ladenje na 20-25stepeni nadvoresna temperatura ama na 30-35stepeni ima poslabi performansi.Na greenje se poslabi so 1-1.5kw vo pdizajnot.Хаха кој предлог од Климе....LGво за 45.000 со голем знак прашалник дали е со твин, прескапо е за тоа што го нуди, моќност од мизерни 2,5kw на греење
![]()
https://c.scdn.gr/images/sku_images/021251/21251533/20180704104109_b0705661.jpeg

Druze moze malku podetalen opis na prostorot? Po slikite zaklucuvam deka si vo kuka, deka grees pogolem prostor, a potrosuvackata ti e pomala. I dali po nekoja slucajnost zidovovite ti se od polna cigla?Минатите ладни ноќи Хансолот што ми покрива 30 м2 (2.7м висина) со 0 изолација ми трошеше од 270 - 800 вати. Зададена температура 21Ц, во пракса пребацува за степен, два, значи реална 22-23Ц. Во тие 30 квадрати влегува и ходникот, а влезната врата се отвора 100 пати дневно, да не зборувам за релативно често луфтирање.
Vo pogolem del se soglasuvam so tekstov so go imash pishano no so zaklucokot so strucnite izrazi ne bi se soglasil bidejki sigurno ima ovde clenovi kako mene so sredna tehnicka skola koisto znaat nekoi poimi I edinici merki I sl. Jas sredno el.tehnicko ucev I dokolku upotrebam strucni nazivi I edinici merki ne me pravi mene diler ili monter na klimi. Pokraj toa na denesno vreme dosta se koristi internetov I mozi da se naucat dosta raboti pri sto bi se iskoristile strucnite nazivi vo pisavanjeto na forumov.зошто кога некој со вивакс има проблем даваш совет што конкретно да направи а ако друг има проблем со грее одма советот ти е викај одма сервис?
секој ама секој кој има било каков ќар од поединечен бренд јавно да се произнесе за тоа за ние останатите членови да ги земаме неговите коментари со доза на резерва и да ја проверуваме изјавата од него на минимум две места, затоа што форумов стана место за скриен маркетинг и продажба на клими а не место за споделување искуства,
во последно време почнувам да мислам дека секој втор член на темава е дилер или монтер овде (се извинувам на чесните исклучоци) кој сака нешто да ќари од луѓе кои не се баш искусни на темава, а најчесто и им успева.
ова ми е заклучено по многу стручни изрази кои најчесто просечен корисник нит го знае нит ги разбира што значат во реалноста:
зафатнина на компресорот,
количина на фреон,
капилара/експанзионен вентил,
потрошувачка во вати (уште малку ќе почнете и ампери да пишувате во желба купувачите да се донесат во поголема заблуда),
де било тезгере, де било лесно ко пердув...
најверојатно поединци имаат и повеќе профили за да си фалат свое а да оцрнуваат туѓо, да не набројувам натаму ми се качува притисокот веќе и ве молам ослободете ја темав за нормални корисници за реклама има други начини.
п.с се извинувам за долгиот пост
Полна цигла е многу послаб изолатор од празна цигла.Druze moze malku podetalen opis na prostorot? Po slikite zaklucuvam deka si vo kuka, deka grees pogolem prostor, a potrosuvackata ti e pomala. I dali po nekoja slucajnost zidovovite ti se od polna cigla?
Поради...
Medium-length hair with slightly trimmed sides and a tapered back
сите личат на Чарлс Старкведер