@Chicco69 zosto gi lazes eve mojot Hansol trosi 112w na 3C nadvoresna 23c zadadena so I feel

)) I toa mereno kaj mene doma,a ne kaj nekoj komsija rodnina ili prijatel na
@Klima ured Se razbiraa tie ne koristat Gree tezgerinja, ne se budali kako mene i tebe da mrznat doma...
Ova se razbira e ironija za site onie koi ja uprooastija temata koi gi kritikuvaat gree ili obratno,te za site mrcatori koi ne doprinesuvaat so nisto...
Se vrativ na temata da doprinesam so nesto, a toa e potrosuvackata i greenjeto na spomenata klima...Za skoro 49dena ima potroseno 185.7kw...
Mislam dema greenjeto so vakvi uredi e ekonomski najisplatlivo,istovremeno e ekoloski, a toplinata koja e isporacuvaat ovie uredi e sosema dovolna za naseto podnebje...
Nemozam nikako da se soglasam so nekoj tuka
@murto koj tvrdi deka vizduhot ne se zagaduva so greenjeto na drva...Mozebi e do vozilata, samo sto vo mojata okolina mnogu retko vrvat avtomobili tesna i sporedna e ulickata, a sepak vrata od balkon nemozes da otvoris,vidi pak vo leto nema ni mirizba ni zagaduvanje...Do drvata,jaglenot i ostanato gubre sto se stava a ne treba(komsijata parketo star si go izvadi pa si go koristese za greenje) pa toa pilevina(talas po bitolski) pa briketi so namesto drva a tie kizne so smesa imaat vnatre so lepaci...
Zatoa temata ja gledam kako korisna za site onie sto sakaat da preminaat na vakov tip na greenje..Nekoj vistina tuka pridinesuva,ama vo 90% muabetot e nasocen na kavgi i dokazuvanje sto e podobro gree ili ostanato...Daj be pomognete mu na lugeto da odlucat samite sto da odberat vo zavisnost od nivnite toplinski potrebi te zagubi,vaka se odi vo nepovrat beter od Makedonskiot Parlament e temata...Daj be Klime kupi si merac i stavi na tvojot Vivaks,pa taka doprinesi, otece so tvoite preporaki i soveti, gi otepa site tuka koi te poznavaat,a tesko na novajliite koi ke te poslusaat za sovet...
Predlog da donirame pari i da kupime merac za Klime
@Klima ured