Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@GT1 исто се запали за LFCA кога ја виде рекламата ЛФЦА за 64.500 .
Но GT1 не е наивен и фино лепо си праша точни ознаки на внатрешна/надворешна и си доби одговор дека LFCA веќе нема да ја носат и замена е KLCA/KLTA.
Плус имаш и лик на IT што сакаше LFCA да купи и после пар страници на ИТ покажа слики од KLTA/KLCA.
Овде бараше LFCA
Но намонтирал друго.
Смешки се, ај што претеруваат со цени, па и лажат на сајт.

Кога сме кај сајтови, зашто Грее нема цени и каталози? А и нема нови модели како Фери?

@GT1 исто се запали за LFCA кога ја виде рекламата ЛФЦА за 64.500 .
Но GT1 не е наивен и фино лепо си праша точни ознаки на внатрешна/надворешна и си доби одговор дека LFCA веќе нема да ја носат и замена е KLCA/KLTA.
Плус имаш и лик на IT што сакаше LFCA да купи и после пар страници на ИТ покажа слики од KLTA/KLCA.
Овде бараше LFCA
Но намонтирал друго.
Site novi modeli se poslabi po
Pdizajn od starite i zatoa se poeftini a i ne gi znaat oznakite sto gi prodavaat mali tezini na nadvoresnite i dosta golema bucava ist slucaj kako toahiba.mirai.
Ke se zeznev za malce.:)
18LFC, Nokria ,hansol=sanio kompresor

Attachments

Последно уредено:
Смешки се, ај што претеруваат со цени, па и лажат на сајт.

Кога сме кај сајтови, зашто Грее нема цени и каталози? А и нема нови модели како Фери?
Ако за gree...mk збориме сајтот е скоро ист дизајн со глобалниот сајт global.gree.com, правен е да е Copy/Paste на глобалниот.
Цени нема на сајтот зашто и на глобалниот нема цени, Грее у цел свет отвара продавници Шоуруми каде може да се види и презентира секој производ и тоа се тие 2 Греесторе продавници во скопје, а ги има и по другите градови, Прилеп, Тетово од скоро итн.
Фери го нема зашто не е апдејтиран сајтот, повеќе инфо има на ФБ околу цени и нови модели, на сајтот апдејтирањето очигледно иде поспоро.
Инаку замерката ти е на место, и ја мислам дека треба да има повеќе технички информации па и цени на сајтот.

Се согласувам со тебе, глобалниот сајт не ни треба да има цени бидејќи продаваат на големопродажба па цените се различни за различни пазари, локално не е лошо да има цени. Фб страната е добра, нема замерка.

Gree mak 5 pati gi prasav koj model e so two stage kompresor i so EEV. Ednostavno prasanje ama nesto izbegnuvaat odgovor
gree GWH12YD-S6DBA2A/0
Gree GRS 121 EI / JAM2-N3
Ke ve zamolam za ovie dva modeli dali imaat i koja e razlikata.Greemak Group ili nekoj drug ako znae.fala
I ova e tesko za oficijalnite vo gree mak da dadat odgovor

Може да ја прекрстите темата во Грее македонија бев загреан за грее клима после сите прочитани коментари не ни помислувам на грее повеќе.

A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
I Amber i U-Crown, so sigurnost.[DOUBLEPOST=1536485134][/DOUBLEPOST]
Може да ја прекрстите темата во Грее македонија бев загреан за грее клима после сите прочитани коментари не ни помислувам на грее повеќе.
Pak ke si zemes, ne se nerviraj.

A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).
Штипјани се увозници на Хевито и држат вискоки цени и не се флексибилни со попусти.

Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).
Штипјани се увозници на Хевито и држат вискоки цени и не се флексибилни со попусти.
Голема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.

Голема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.
Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадат:(.
Сега не ме држи за збор ама колку што се сеќавам разликата беше околу 200 и јаче евра за модели со скоро исти карактеристики.
Плус кога им пишав на штипјани ставот им беше ако земаш земај....

Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадат:(.
Сега не ме држи за збор ама колку што се сеќавам разликата беше околу 200 и јаче евра за модели со скоро исти карактеристики.
Плус кога им пишав на штипјани ставот им беше ако земаш земај....

UNI 24
Ги носи Хеви.
Ги носеше и Електрик ама пошо типот изведуваше со цени, Електрик му ја одзема лиценцата за продажба.
Моделите на електрик секаде во светот се иста цена.
Варијација на даноци, државни стапки итн.
ЕПЛ бизнис политика :)
Хеви УНИ 24 ги продава основните модели по цени од 70.000 и плус денари.
И верувајте или не, Штипјани се стрижат како риби на суво.
Чаршиски муабет и скоро сите имаат мизерни средно-ниско класни Хеви модели платени по 74.000 денари плус.

Електрик дали 3-4 јца имаат кај нас во Штип.
Но штом има прости офци за стрижење, нека стрижи.

Аналогна на FHVE е SRC-ZSX, ако прашаш во УНИ 24 за таа клима и цена, те убедуваат дека не чини, нема потреба, тој ќе ти предложи клима, ако го прашаш што е SCOP, те гледа како теле.
И ќе ти ували некоја src-zs или уше постарите модели за 70-80.000 денари.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom