Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@lleeoo
Pa taka e brat. Kaj nekoj se mislel, se mislel, glava tupel da donese odluka na shto ke se gree, kako jas, kaj na kraj ke se odluci konecno na inverter da se gree, ke postira tuka i ke go izedat ziv za izborot na klimata, a ne za izborot za nacinot za greenje shto e 10000 pati pobitno.

Jas iskreno so ovoj forum zavrshiv, toa shto sakav go ispolnav, mi pomogna mnogu i sum preblagodaren na site vas za sovetite, pridonesot, vremeto shto go odvoivte mnogu od vas da mi replicirate shto javno, shto po poraki so soveti i idei i toa od samiot start.

Edinstveno zoshto ne sum skroz zaminat od tuka e toa shto osekjam odgovornost da dadam i jas nekoj pridones na temava, a ne samo kako dosega da prashuvam i prashuvam i prashuvam. Taka da shtom ke imam relevantni podatoci, ke spodelam tuka i toa ke e toa. Kasno e sega, znam, zavrshi zimata shto ne znaci deka naredna zima nema pak da postiram tuka, togas ke sum i poiskusen so klimite, ke znam na shto da obrnuvam vnimanie, poseben saat za struja ke imam togas i ke mozam mnogu potocno i pojasni podatoci da dadam.

Sea @Fikshe1989 ko ke vi pokaze edno video kako risto-traktoristo WN35 raboti na -7 i site komsii go klnat....ne, nema da vi pokaze....za 86.000 on go kupil najuboto, nitu buci nitu defrsoti pravi....ako e poinaku ke jade zauski od dedoto :)

Последно уредено:
Sea @Fikshe1989 ko ke vi pokaze edno video kako risto-traktoristo WN35 raboti na -7 i site komsii go klnat....ne, nema da vi pokaze....za 86.000 on go kupil najuboto, nitu buci nitu defrsoti pravi....ako e poinaku ke jade zauski od dedoto :)
C c c cc c
Kade e tuka najekonomicno greenje ?
Kade e tuka aj da gi naterame drugite da gi batalat drvata za da diseme nie i nasite deca?
Bratko ne mislis deka si izmoren deka si za vo penzija ja ova najdobronamerno navistina zal mi padna na dusava

Ajde Aeri i WN i FH da gi vidime....ne se sramite so vasite 3,5ki (2-ki) sto ni 1500W nemozat da povlecat.....mojava gree kako 7ca.....vasite i so jambolii edvaj 3:)
Sto e peercnja...ne gi izmerivte na ladnovo....cekavte prolet da dojde da kupite meraci i termometri.....a be tie finti vekje nepalat ovde....moze na IT da palat, ama ovde tesko.

Последно уредено:
Am ja ako go staaam termometarot na 2metra od klimata znajs kolku ke pokaze ili ti tolku naiven si?
I Fanot gleam na Auto mu e....ili ne e?
Na -20 vleci pod 1500W.....i nemojt da postignit :)
Ostaj sega brat fanoj/manoj i kilovati, ne ja pimplaj, zvukot beshe vo prashanje. Na -7 rece deka ke brchit ko traktor pa otidov na youtube da pobaram videa i go najdov covekov koj dve godini se greel na FH35 i imase snimano nadvoreshna edinica kako raboti na -13 i -20 i ne beshe traktor. Toa go reshivme.

@lleeoo
Eden test za tebe....http://www.elitemadzone.org/t481447
ja ke si go meram so Nokriava so max 2000W povleceni uspored moive 2800.
Ti posto si na klonirana Midea meri si ja Vivax-Mideava koja edno kazuva po specifikacii za protok na izduv.....ama posle 5min od izduvot nema nisto....zatoa kaj Vivaks i pisuvaat po specifikacii izduv <XXXm3
Sad ga vidis sad ga nevidis izduvot.....puf-paf puf-paf ventilatorov...proveri kaj tebe dali duva uopste AERIto...ili pali go i Bekoto :D
Midea vs Fujitsu dopuna1.jpg

@lleeoo
Eden test za tebe....http://www.elitemadzone.org/t481447
ja ke si go meram so Nokriava so max 2000W povleceni uspored moive 2800.
Ti posto si na klonirana Midea meri si ja Vivax-Mideava koja edno kazuva po specifikacii za protok na izduv.....ama posle 5min od izduvot nema nisto....zatoa i pisuvaat po specifikacii izduv <XXXm3
Sad ga vidis sad ga nevidis izduvot.....puf-paf puf-paf ventilatorov...vidi kaj tebe dali duva uopste :D
Прегледај го приврзокот 186705
Ti kazav da ne bese zalosno ke bese pateticnoooo aj sea frli nekija snimka od rasipana klima ili nesto pozalosno:)))

Ja idam da spijam....a tebe leka nokj :)[DOUBLEPOST=1520294520][/DOUBLEPOST]Onoj sto me prijavil neka mu sluzi na cest....koga nemas argumenti so mozes da stanes osven tuzibaba

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom