Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално е, 99% од поискусните препорачувавме да се извади лулето и цревото од надворешната, оти лесно замрзнува и се затнува.
Ај се отопли ќе се стопи!
Извади го цевчето и стави сад под отворот на надворешната.
Fala druze.
Go trgnav luleto, mraz imase na otvorot i verojatno zatoa kapelo nasekade osven niz otvorot.
Go stopiv mrazot so fen i valjda ke se opravi.
Preporacuvate na minusni temperaturi da se trga luleto ili celo vreme?

А оние што се во згради и треба да висат низ прозор?
Ај сега да не цртам, ќе си обесите инка со голем отвор и црево исто со големо фи и пак во канта или кофа.
Нема друго решение, во таква климатска зона сме и имаме екстремни разлики во + и -:toe:
Fala druze.
Go trgnav luleto, mraz imase na otvorot i verojatno zatoa kapelo nasekade дniz otvorot.
Go stopiv mrazot so fen i valjda ke se opravi.
Preporacuvate na minusni temperaturi da se trga luleto ili celo vreme?
Смета само во минусни ама ако си во куќа или стан каде климата ти е на тераса и можеш да си дозволиш кофа под неа, може цело време да е без лулето. Кој ќе го мисли дали утре ќе е -2 или -7, па да му стражарам и му правам тури-вади.
Кај мене е аут цело време, на двете клими не го ни знам каде е тоа лулето;).

ова со климиве и водата која истекува од дефростите и при нормална работа во лето кога ја вади влагата од собата е доста голем проблем,
имено пред неколку денови бев сведок на немил настан каде двајца соседи од зградата практично ќе се испотепаа бидејќи на овој од 4 кат водата му тече како река кога прави климата дифрост надоле и во комбинациај со ветер им ја носи на овие подоле право во прозорите која потоа мрзне и имаат проблем или неможат да отворат прозор или им замрзнува ролетната па треба да седат во темно или да ја искршат ако ја дигаат насила,
дополнително овој од подолниов кат му пререкуваше дека целата фасада е позеленета од константната вода која тече од климата.
ваше мислење за проблемов и секако можни решенија (она со коритцето под климата е донекаде решение бидејќи и тоа замрзнува на одводот и може да продолжи да биде проблем)
едит: примерот од последната слика е веќе друг случај цевката одводна е со ф50 па тешко дека ќе замрзне

Јас не ги вадам. Немам проблем на FH35VE со мрзнење на вода.

А на он/оф ги имам извадено.

Не дека мора да се вадат. Нека мрзне.

А може и со инка. Најдобро е со инка во секој случај.

Ke go prasam utre pa.ke.ti kazam a mozebi e ist covek so dva profili.
Ako si stasal do tamu sam da se prasuvas, ne ti e tuka mestoto. Da se nadevame deka ste kolegi i sakate da ste interesni. A moze pa deka fati vikend, i nemozes da cekas do ponedelnik sabajle

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
ова со климиве и водата која истекува од дефростите и при нормална работа во лето кога ја вади влагата од собата е доста голем проблем,
имено пред неколку денови бев сведок на немил настан каде двајца соседи од зградата практично ќе се испотепаа бидејќи на овој од 4 кат водата му тече како река кога прави климата дифрост надоле и во комбинациај со ветер им ја носи на овие подоле право во прозорите која потоа мрзне и имаат проблем или неможат да отворат прозор или им замрзнува ролетната па треба да седат во темно или да ја искршат ако ја дигаат насила,
дополнително овој од подолниов кат му пререкуваше дека целата фасада е позеленета од константната вода која тече од климата.
ваше мислење за проблемов и секако можни решенија (она со коритцето под климата е донекаде решение бидејќи и тоа замрзнува на одводот и може да продолжи да биде проблем)
едит: примерот од последната слика е веќе друг случај цевката одводна е со ф50 па тешко дека ќе замрзне
eve.kako go resavaat toa so odvodot najmalce.35mm cevka i do dva.metra.dolzina. nad taa.dolzina stavaat greac

https://forum.setcombg.com/всичко-за-климатиците/47980-help-отвеждане-на-зимнија-конденз-2.html#post654669

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom