Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
после парите што ги заработија во првите 7 дена, Блек Пантер не оди никаде наредните 10 години...ништо чудно и да го направат лидер на Марвел Универзумот, како Ајронмен(Дауни)..

иначе настрана политиката за црнците, филмов беше сосема ОК...доколку редовно ги гледате Марвел филмовите во кино, треба и овој да се погледне, доколку не ве фаќа око, чекајте си торент, визуелно ништо не испуштате..

Читам многу го фалат нашиов филм Исцелител па да прашам дали го има на нет негде да го видиме и ние што неаме кина у нашиве градови?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Читам многу го фалат нашиов филм Исцелител па да прашам дали го има на нет негде да го видиме и ние што неаме кина у нашиве градови?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Го има на HBO GO и HBO OD, а за симнување на trackermk, и балканските тракери како crnaberza и сл.

@Strelec
Секоја чест за лајф стримингов.
Сега гледам амберот насобрал мраз. Влажноста исто така се зголеми, кај да е, ќе да прави еден краток дифрост. :D Да можат Синан Сакич и лепо друштво да се порадуваат конечно.
Само многу ти е монотон преносов. Очекував нешто трилер, ова, она, а повеќе ми влече на драма - мелодрама. Ништо не се дешава. :(
Бар да има по некој "сув дифрост", од тие што ги патентираа омлет и Климе. :LOL:

@Fikshe1989
Џабе сега праќаш слики. Да го направеше тоа пред да ги купиш климите и да знаевме сите дека живееш во поткровје, а не спрат со нормална висина, други совети ќе добиеше. Твојот простор плаче за нискомонтажни, парапетни единици... Ќе поминеше многу поевтино и ќе беше стоплен.
Од овие влезниве модели (јапански патарушки), не очекувај многу. Моли бога побргу да ти ја монтираат FH35VE, бидејќи ти сега со потрошени 2 x 42000 + монтажи, немаш греење. Тоа што си ја затнал дупката е добро (мада тоа е работа на монтерите), ама нема да ја смени ситуацијата...
За утеха, да купеше Тешиба Мираи за горе долу истите пари, ќе поминеше уште полошо. :)

Што е тука е, како што ти велат и другите, стај ги на 2 или 3 брзина, 25C и не се замарај дали влагаат у дифрост или не. За потрошувачката уште помалку треба да мислиш во овие моменти. После 2 до 3 дена ќе знаеш на што си. ;)

Ќе може линк да ми пратиш по пп неможам нигде да најдам торрент.
Како, кога пп не може да ти се испрати?[DOUBLEPOST=1519850445][/DOUBLEPOST]
Aj neka najde nekoj barem edna slika kade ovaa od Shape of Water iskocila ubava

https://www.google.com/search?q=nic...o8nZAhWHkywKHeO-CpcQ_AUICigB&biw=1920&bih=974

But when Michael Shannon fingered that guy u novite mu dupki bese najseksi scena od site u filmov.
Ne mozam da se zasitam od filmovi kade tipov glumi cudak.

Fantasticni boi ali... epten be prazno nekako. :/

3.
Јас па мислев да не тоа суштеството не знае што сака да биде. :pos:

Не ми е прв пат да не ти сфатам пост...
Грда му е Сали Хокинс, му личи на Ник Кејв.
Му се свиѓаат експлицитно-чудни-несекојдневни сцени во филмови особено ако во нив е вклучен Мајкл Шенон.
Шејп оф Вотер му е просек филм. 6/10

Aj neka najde nekoj barem edna slika kade ovaa od Shape of Water iskocila ubava

https://www.google.com/search?q=nic...o8nZAhWHkywKHeO-CpcQ_AUICigB&biw=1920&bih=974

But when Michael Shannon fingered that guy u novite mu dupki bese najseksi scena od site u filmov.
Ne mozam da se zasitam od filmovi kade tipov glumi cudak.

Fantasticni boi ali... epten be prazno nekako. :/

3.
Е да празен е, style over substance.
Мене па дека ме повлече многу со естетиката и бајковитоста па не му замерив многу за тоа.

Туку за друго дојдов, топ ми е сценава

И мене Шенон ми беше врвот во филмов.
Не знаев дека глумел во Boardwalk empire, кој ќе ја гледа сега и неа, аман.

Ретко давам препораки тука, ама за El Cuerpo морам. После Контратиемпо го изгледав и другиот филм на режисеров и браво! 2/2 има, предобри му се. После Оскариве обавезно да најдете време да ги ѕирнете, одамна не се дискутирало за вака добри мистерии.
Го изгледав прво вториот, контратиемпо, али пред неколку месеци, вчера го изгледав и Ел Куерпо, или The Body, и искрено малце се разочарав, му ги неам гледано другите филмови ама овие 2 му се правени буквално по истиот шаблон, ова му доаѓа ко 2 различни епизоди од иста серија
еден од главните протагонисти има скоро иста улога и во двата филма и на крај се испоставува како клучен фактор во целата приказна. со што ако изгледаш било кој од овие 2 филма прво, вториот ќе ти стане предвидлив после половина час
зборам за овој глумец, и во првиот и во другиот филм е мозокот на целата испреплетеност што се јавува во филмот, во првиот случај е маж кој ја изгубил својата жена во сообраќајка, во вториот, татко чие дете исто умира во сообраќајка, и потоа ја крои својата одмазда кон тие што биле главни причинители на тие дела
И ајде, у контратиемпо малце потешко ми беше да претпоставам што всушност ќе се случува бидејќи ова ми беше прв филм од Ориол Пауло али во ел куерпо уште на пола филм ми беше јасен епилогот, преочигледно беше, шаблонски исто ко и контратиемпо, и да ги гледав обратно, прво ел куерпо па другиов, истото ќе се дешаваше.

Да нема недоразбирања, и двата филма ми се допаднаа, дефинитивно вредат да се погледнат, нарочито контратиемпо или the invisible guest, али искрено ми сметаше истава формула што режисеров ја користеше и у двата филма, незнам колку е паметно тој тренд и во иднина, брзо ке здосади
ако ништо друго можеше различни актери да одбере, за една слична улога која се јавува и у двата филма
, једини минус е овој али еве ќе се надоврзам на тебе и ќе ги препорачам за да се изгледаат, ако веќе некој сака да гледа добри крими трилери.

El Cuerpo и мене ми беше најслаб од сите шпански трилери шо ми се гледани...Не знам колку имаш изгледано од нив, ама веќе кога си тргнал пробај со Sleep Tight и La Cara Oculta...Nine Queens исто е добар, мад не е толку мрачен овој, малку on a happier note е.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom