Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam so koj um bi dal tolku pari za takva klima no negovo pravo neka si gi frli parite. Za tie pari podobro amber otkolku taa. Amberot e jaka klima I toa dokazana od pozitivni korisnicki iskustva. Za taa cena e top klima, pa mozi slobodno da se kazi deka e vo rang na fh35, ama ne e mitsubishi tuku e gree potocno ne e japanska tuku kineska klima. Sepak koj saka kakva saka neka si kupiva negov izbor, sekoj so svojot um I razbiranje.

Eve kaj Englezite takov model WA voopsto nepostoi kako model na klima.....a engleskiot sajt na Mitsu e reper za EU odnosno sredna temperaturna zona
https://airconditioning.mitsubishielectric.co.uk/Products/Pages/Wall-Mounted-System.aspx
Toj model WN kako model Google go naogja samo kaj Italjanite, Spancite i Grcite.....zemji vo topla zona so temperaturi nad +2C preku zima i sekako so 10ka stiropor na fasada, tamu ke vrsi rabota :)
Za 40.000den dali WN35VA ja sporeduvaat so klasicni 9ki (2,5ki) kako posledna u listata ?
Obace DA :)
WN.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Тој што сака и постојано зборува за клонови, нека оди на тема за Star Wars :)...Овде се прави муабет за најекономично греење,секој има право на свое мислење...Се дебатира со аргументи и контрааргументи..Тој што има Грее, фаворизира грее, има позитивни искуства со Грее треба да го напушти форумот???Што ќе беше ако членот се одлучеше за Грее место за Мици, немаше да му посакате со здравје да ги работи, хипотетички недај Боже да имаше позитивни искуства со Грее, ќе станеше и тој одма Клон?! Кога ќе ги земи и намести @Fikshe1989 климите со здравје нека ги работи, нека купи мерачи и нека споделува искуства...И мене искрено не ми се допаѓа идејата за две ѕидни единици во дневен престој, во деловен простор салон,чекална да, таму сигурно не седиш 24/7...Во дневен простор со две ѕидни единици немаме човек со искуство на темава или грешам?! Членот ја имаше цела тема на располагање без да му се делат совети и мислења можеше сам да одлучи, послушал пријател-продавач кој можеби е компетентен и му направил услуга на Фикше, или пак обратно Фикше му направил услуга него и човекот си направил добра зделка...
Извини другар што те мешам, ниту сакам да те навредам тебе ниту марката која си ја одбрал, Се надевам дека добро ќе те служат и греат...Само си искажав мое мислење...
Поздрав

Можеби подобар избор ќе беше една парапетна и една клима. Во секој случај со здравје.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ke spodelam drugari, nemajte gajle. Nikogas ne sum koristel merachi vo zivot, ama ete poshto sega i jas ke sum ljubopiten mnogu kolku ke troshat klimite, ke si stavam i ke ve informiram. Ne se malce pari, vistina, ama jas dadov tolku pari zatoa shto ocekuvam vrven kvalitet, a dali ke go dobijam, ostanuva da vidime, a ako ne go dobijam sigurno deka ke vi kazam. Teorii ima mnogu, praksata e drugo.

Nema nikoj komentar za izborot na 2te WN35VA i cena po parce od 41.990 ?
80.000 bi dal nekoj za ova kutivce od 25kg ?
I hahahah na godinata....ova kutivce so ednoreden izmenuvac i samo 25kg napraveno za Spanija i juzna Italija treba da i pomaga na edna FH35VE od 60.000den (i toa zamislete) u "najladnoto" ke pomaga....na potoplo >+7 FH sama ke butkala 55m2....ama u najladnoto malava (eftinava od 40k) mnogu ke i pomogne na FH so toa sto pola den ke dreme u defrost i ke dava maksimalni 2,4kkw(3,5kava) :tapp:
Jas te razbiram drugar. A kolku vreme ja koristis tvojata FH35 i WH-to?[DOUBLEPOST=1518809780][/DOUBLEPOST]
Тој што сака и постојано зборува за клонови, нека оди на тема за Star Wars :)...Овде се прави муабет за најекономично греење,секој има право на свое мислење...Се дебатира со аргументи и контрааргументи..Тој што има Грее, фаворизира грее, има позитивни искуства со Грее треба да го напушти форумот???Што ќе беше ако членот се одлучеше за Грее место за Мици, немаше да му посакате со здравје да ги работи, хипотетички недај Боже да имаше позитивни искуства со Грее, ќе станеше и тој одма Клон?! Кога ќе ги земи и намести @Fikshe1989 климите со здравје нека ги работи, нека купи мерачи и нека споделува искуства...И мене искрено не ми се допаѓа идејата за две ѕидни единици во дневен престој, во деловен простор салон,чекална да, таму сигурно не седиш 24/7...Во дневен простор со две ѕидни единици немаме човек со искуство на темава или грешам?! Членот ја имаше цела тема на располагање без да му се делат совети и мислења можеше сам да одлучи, послушал пријател-продавач кој можеби е компетентен и му направил услуга на Фикше, или пак обратно Фикше му направил услуга него и човекот си направил добра зделка...
Извини другар што те мешам, ниту сакам да те навредам тебе ниту марката која си ја одбрал, Се надевам дека добро ќе те служат и греат...Само си искажав мое мислење...
Поздрав
Jas ti garantiram, bilo koi klimi da kupev, za nekogo ke napravev perfekten izbor a drugite ke se krstea vo neveruvanje na glupiot moj poteg. Ama sega stvarno me interesira zoshto @Strelec ne e zadovolen od negovata FH35ka i od WH35kata.....

Последно уредено од модератор:
никаде не видов коментар за мулти-сплит системи и ме копка какви видови има,дали има супер хипер инвертер, и со колку внатрешни тела може да се поврзат
a истотака за "каналски клима уреди"дали тоа значи дека со една клима може да се грејат повеќе простории или ?

Последно уредено:
Jas te razbiram drugar. A kolku vreme ja koristis tvojata FH35 i WH-to?[DOUBLEPOST=1518809780][/DOUBLEPOST]
Jas ti garantiram, bilo koi klimi da kupev, za nekogo ke napravev perfekten izbor a drugite ke se krstea vo neveruvanje na glupiot moj poteg. Ama sega stvarno me interesira zoshto @Strelec ne e zadovolen od negovata FH35ka i od WH35kata.....
Затоа што продава Грее и мораше да ја смени за Грее. Во спротивно сите му викаа "продаваш грее, а дома мицубиши".

Jurovent za klimava jok..??
Ocigledno ne ja poznavas dovolno problematikata, eve da ti objasnam, zamenet e so nov model SRC63ZR-S/SRK63ZR-S, no stariot model 63 ZM-S po moe mislenje bese nesto nadvor od sekakva konkurencija i ako go imase uste toj model kako sto pisuva na objavata, bese odlcna zdelka.za tie uslovi kaj covekot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom