- Член од
- 5 јануари 2010
- Мислења
- 195
- Поени од реакции
- 154
Затоа што продава Грее и мораше да ја смени за Грее. Во спротивно сите му викаа "продаваш грее, а дома мицубиши".Jas te razbiram drugar. A kolku vreme ja koristis tvojata FH35 i WH-to?[DOUBLEPOST=1518809780][/DOUBLEPOST]
Jas ti garantiram, bilo koi klimi da kupev, za nekogo ke napravev perfekten izbor a drugite ke se krstea vo neveruvanje na glupiot moj poteg. Ama sega stvarno me interesira zoshto @Strelec ne e zadovolen od negovata FH35ka i od WH35kata.....
Ocigledno ne ja poznavas dovolno problematikata, eve da ti objasnam, zamenet e so nov model SRC63ZR-S/SRK63ZR-S, no stariot model 63 ZM-S po moe mislenje bese nesto nadvor od sekakva konkurencija i ako go imase uste toj model kako sto pisuva na objavata, bese odlcna zdelka.za tie uslovi kaj covekot.Jurovent za klimava jok..??
Najverojatno na klimata i fali freon treba da se dopolni so freon.
Komentarot e izlisen zatoa sto kaj nas 50-60.000 za klima e mnogu, se bara klima za 20-30.000 denari.никаде не видов коментар за мулти-сплит системи и ме копка какви видови има,дали има супер хипер инвертер, и со колку внатрешни тела може да се поврзат
a истотака за "каналски клима уреди"дали тоа значи дека со една клима може да се грејат повеќе простории или ?
не е коментар туку си барам решение за дома и ме интересира разликата меѓу обични или мултисплитKomentarot e izlisen zatoa sto kaj nas 50-60.000 za нe mnogu, se bara klima za 20-30.000 denari.
Kvalitetna multi e nad 100.000 so 2 vnatresni, znaci najmalku kolku 2 od istiot proizvoditel, a moze da kosta i poveke bidejki kvaliteten multi e original JAPONSKO proizvodstvo a toa nosi i povisoka cena.
Hehehe abe mnogu jaki ste so slikanje туѓи klimi. Aj vrati se od kaj sto si ja slikal i bidi sovesen graganin i kazi mu deka crevoto za odvod na vodata od kondenzatot pri defrost mu e zamrznato i deka mi se zbira vodata i se mrzne odma ma obaa of on klima. Jas ja imam istata i 10 god ja koristiv sega e premestena vo detska 15kv banja ja pravi[DOUBLEPOST=1518824145][/DOUBLEPOST]
Druze jas ja imam istata defrost pravi na 50 min taka e programirana i na -5 i na plus 10. Samo sto treba da go izvadi crevoto dole i cepot za da istekuva vodata od defrostot slobodno i nema da ima gajleNajverojatno na klimata i fali freon treba da se dopolni so freon.
Konsultiraj se so monteri ( servis )
Defrost dali pravi i na kolku vreme?
Drugar, jas se iznacitav, se iznapraviv muabet so lugje shto ja rabotat ovaa rabota, citav i na stranski forumi za multi-split sistem, i nikade ne sretnav nekoja konkretna tehnicka pricina zoshto tolku e skapa taa nadvoreshna edinica za multi-split osven toa deka e estetski daleku poubava nego da nalupas 5-6 nadvoreshni edinici na kukjata/stanot (kako shto jas ke pravam). Multi-splitot e izmislen za da lugje koi shto ziveat vo urbani sredini, kade i so zakon e ogranicen brojot na nadvoreshni edinici shto eden dom moze da gi ima, mozat da se great so klimi. Ova od toa jas shto go istrazuvav i shti razgovarav so lugje shto go rabotat toa. Edniot prodavac, dodusha lroba da me ubeduva deka so multisplitot retko ke pravi defrost, deka si mozel da kontroliras jacina na ostanatite klimi, i slicno, ama nishto bitno i ubedlivo ne mi kaza zashto jas bi platil nadvoreshna edinica 2500€ koga se toa 4-5 dobri inverteri. Plus racunaj ako stavis multisplit zavisi od edna edinica koja ako se rasipi nemas greenje vo cela kukja, a so posebni sistemi nemozes da vo imas toj problem.никаде не видов коментар за мулти-сплит системи и ме копка какви видови има,дали има супер хипер инвертер, и со колку внатрешни тела може да се поврзат
a истотака за "каналски клима уреди"дали тоа значи дека со една клима може да се грејат повеќе простории или ?
Ти другар вистина стана експерт?!Кое црево бе другар тоа црево излегува од внатрешната, ако незнаше и таа има црево...Од надворешната нема црево извадено е...Друг е проблемот!!Hehehe abe mnogu jaki ste so slikanje туѓи klimi. Aj vrati se od kaj sto si ja slikal i bidi sovesen graganin i kazi mu deka crevoto za odvod na vodata od kondenzatot pri defrost mu e zamrznato i deka mi se zbira vodata i se mrzne odma ma obaa of on klima. Jas ja imam istata i 10 god ja koristiv sega e premestena vo detska 15kv banja ja pravi[DOUBLEPOST=1518824145][/DOUBLEPOST]
Не.Ти другар вистина стана експерт?!Кое црево бе другар тоа црево излегува од внатрешната, ако незнаше и таа има црево...Од надворешната нема црево извадено е...Друг е проблемот!!
Шо викаш да имаше греач на тацна решен ќе беше проблемот?!
Da be posto ti ja imas i neli si napravil najdobar izbor i klimata e najdobra. Kaj gledas deka ima crevo na tacna . Otvori ja slikata ubavo i vidi deka nema crevo, a i da ima zosto bi smrznalo koga nadvor e 7 stepeni. Klimata mozebi ima problem ne se razbiram sto e pa ja postirav Inace klimata se naogja kaj na zenami brat. Eve se izvinuvam sto ja slikav. Jas pretpostavuvam deka e od palenje gasenje posto ja gasat i ja palat non stop pa si vikam deka nemoze da si napravi defrost natenene i da si se odmrzne. Inace gree.Hehehe abe mnogu jaki ste so slikanje туѓи klimi. Aj vrati se od kaj sto si ja slikal i bidi sovesen graganin i kazi mu deka crevoto za odvod na vodata od kondenzatot pri defrost mu e zamrznato i deka mi se zbira vodata i se mrzne odma ma obaa of on klima. Jas ja imam istata i 10 god ja koristiv sega e premestena vo detska 15kv banja ja pravi[DOUBLEPOST=1518824145][/DOUBLEPOST]
Druze jas ja imam istata defrost pravi na 50 min taka e programirana i na -5 i na plus 10. Samo sto treba da go izvadi crevoto dole i cepot za da istekuva vodata od defrostot slobodno i nema da ima gajle
Problemot e sto najverojatno e postavena na sever.
Na skala od 1do 10, kolku si siguren deka i fali freon?Najverojatno na klimata i fali freon treba da se dopolni so freon.
Konsultiraj se so monteri ( servis )
Defrost dali pravi i na kolku vreme?
Da da taka se pravi stoi na 30 stepeni i samo pali gasi , inace na sever e ali i teperatura denes ima 12 stepeni. Denes kje odam na rucek kaj niv kje im kazam na ladenje da ja stavat. Kje vikaat ostaj ja kje ja rasipes ne pipajNa skala od 1do 10, kolku si siguren deka i fali freon?
Bas e steta sto ne si se odlucil da rabotis kako serviser za klimi ! Mnogu mi se interesni tvoive diagnozi....
Inace se gleda deka e vo senka, na sever, voobicaeno kako sto pravat 80% od korisnicite vednas ja pustaat na 30 stepeni, demek da "zagree pobrzo", vo oladena prostorija, taa sirota raboti bez da iskluci za malce pomalku od vremeto za defrost, se razbira ova se desava rano sabajle koga e i -4 do -5 C denovive i ete belja.
Neka ja pustat vo mod ladenje desetina minuti ce se sredi......