Ne te svakam. 10 dusi ti predlozija inverteri,ti dadoa konkretni resenija,ti si se fatil za nekoj sto ti rekol deka 5.5 kw nema da zgreat dnevna od 50m2?? Daj neka ti kaze toj resenie,pomina zimava veke,izmrznavte.Za vo spalnata mi preporacaa da stavam dve 3,5 kW bidejki postoelo shansa pri malku poniski temleraturi da ne zavrshi rabotà 5,5 kw. Jas sum mnogu za klimi, iako mnogu mi vikaat deka kukja, tolkav sprat ne se gree so klimi. Zgora na se, i zena mi e protiv klimi, nemalo da ni e topla kukjata utre den koga ke sme imale deca.
Ke zastedis 500 eur na pocetok, i posle ke places deka mnogu pari ti idat mesecno. Daj i na zena ti neka vlece vreki so peleti,moze toa ke ja premisli,i prasaj ja kako ke ti go resi ladenjeto vo leto.
100 babici,kilavo dete. Em prasuvate 100 luge,em ne veruvate. Prosto e,otidi kaj eden sto se gree na peleti i napravi si esap kolku trosi,i ispij kafe kaj nekoj so inverter i neka ti pokaze smetkite.
Izmisluvate topla voda, a pravis osnovna greska vo cekori. STAVI SI PRVO IZOLACIJA!
Razmisluvaj dolgorocno,ako e od denes za utre zemi si 3 grealki za 100 eur i ne prasuvaj po luge