http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=133&select_marque=HAIER&select_class=AC-1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=&debut_affiche=73&indice_affiche=6
Jas sega gi razgledav podatocive za Tundrite od HAIER i ima nekolku sustinski nelogicnosti:
1.Klimi so SCOP Class A+++ da imaat Tol=-10c (12-kata i 9-ta), a 18-kata e na "nivo" od -15C
- mene prvin ova bi me odbilo od kupuvanje inverter so Tol (operativen limit) od -10C na nivo na obicna
ON/OFF klima, pa mojata FONKO e deklarirana do -7 i raboti sve pet na ovaa T
2.Epten e nelogicno da 9- ka i 12-ka imaat isti max COP na +7 od 3.61, koga znaeme deka sekogas 9-te,
ako se raboti za ista klasa so isti oznaki, SEKOGAS imaat podobar COP vo site uslovi na rabota
3.18-kata ima povisok COP od 9-ta, sto e von pamet ako site nosat isto prezime TUNDRA!
Seto ova kaj mene budi somnez deka nesto tuka ne e vo red, deka mnogu pati gi "fativme" EUROVENT" so prezentiranje na cudni podatoci, dali se za toa krivi proizvoditelite ili pak EUROVENT ce zaklucite sami.
Ete moznost
@Dr Zmigo da kaze nesto povece, ako dobro se secavam kako taze kupec na tundrata 12-ka, sto pisuva vo deklaracijata za Tol, vo servisnite upastva i negovite iskustva so klimata.