- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
zver na papir.Ima li nekoj iskustvo so ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=176 vaka po specifikacii e ok samo neznam sto motor ( kompresor ) ima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
zver na papir.Ima li nekoj iskustvo so ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=176 vaka po specifikacii e ok samo neznam sto motor ( kompresor ) ima?
Нешто има гарант. Може да му е празна.Sega ke vidis EU ke lupne sondi i danok na ogacite. Ovie nasive se razbira samo ke prepisat i da vidis posle dali drvata (a pa tek jaglenot) ke bidat eftini za ogrev ili ne.[DOUBLEPOST=1513959373][/DOUBLEPOST]
Brat tebe da ne ti e slabo napuneta klimata, kaj mene bese fakticki poise od pola prazna, otkoga mi ja napuni drugarot defrostite se namalija za 3-4 pati, pri nastavena 23c temperatura ne sum go cul defrost da napravi, na maksimalni 32c edvaj ednas prai i toa samo navecer i nasabajle koga e grc nadvor. A se raboti za inverter toshiba gospod znae kolku star so r22 go zedov poloven vo italija od edna vikendicka go izvadiv za 50e. Sam si ja demontirav tamu i sam si ja namestiv doma, ama eve praznicka bila na toa treba da se pazi.
Ovie sum gi videl vo hrvatska i mislam deka se pokazani kako dobri. Pardon inventor bea, verojatno na tie si mislel.Denes bev vo Agro Tehna i vidov deka imaat klimi 3.5kw i 5.5kw inverter od brendot ( invertor )
I jas imam slusnato deka se solidni klimi pa zatoa i pisav na forumov ako nekoj saka da kupi takva klima ima vo AGRO TEHNA samo ne prasav za cena kolku pari e a na web sajtot seuste ja nemaat staveno neznam zosto inaku vo salon im e izlozena vnatresnata edinica od ( invertor ) klimataOvie sum gi videl vo hrvatska i mislam deka se pokazani kako dobri. Pardon inventor bea, verojatno na tie si mislel.
invertor ili inventor. Inventor sum gi videl.I jas imam slusnato deka se solidni klimi pa zatoa i pisav na forumov ako nekoj saka da kupi takva klima ima vo AGRO TEHNA samo ne prasav za cena kolku pari e a na web sajtot seuste ja nemaat staveno neznam zosto inaku vo salon im e izlozena vnatresnata edinica od ( invertor ) klimata
Inventor se vo agro tehnainvertor ili inventor. Inventor sum gi videl.
околу 4 минути.Омлет колку долго прави Хансолот еден дифрост?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sega ke vidis EU ke lupne sondi i danok na ogacite. Ovie nasive se razbira samo ke prepisat i da vidis posle dali drvata (a pa tek jaglenot) ke bidat eftini za ogrev ili ne.[DOUBLEPOST=1513959373][/DOUBLEPOST]
Brat tebe da ne ti e slabo napuneta klimata, kaj mene bese fakticki poise od pola prazna, otkoga mi ja napuni drugarot defrostite se namalija za 3-4 pati, pri nastavena 23c temperatura ne sum go cul defrost da napravi, na maksimalni 32c edvaj ednas prai i toa samo navecer i nasabajle koga e grc nadvor. A se raboti za inverter toshiba gospod znae kolku star so r22 go zedov poloven vo italija od edna vikendicka go izvadiv za 50e. Sam si ja demontirav tamu i sam si ja namestiv doma, ama eve praznicka bila na toa treba da se pazi.
Moze ako serviserot-monterot ima Freon Recovery mashina.....Recovery mora da ima sekoj monter no retko ke gi najdes, znam deka imaat u Zorba_B ili Zoki baraj go na 70/527-848]Aj patem edno prasanje za majstorite ovde, kako pravilno se demontira klima, ima li nacin cel freon da se sobere? Mislam deka eden mi spomna deka mozelo, pa ako znaete kazuvajte kako, imam namerkana edna daikin 5.5kw ova e ponova so r410 ako odam posle praznicive za IT da ja zeam ako ne ja lapnal nekoj.
Smeni Baterii[DOUBLEPOST=1513976759][/DOUBLEPOST]Сопственици на Хансол. Чудно ми се понаша даљинското. Тешко фаќа, секое второ пртитискање не го регистрира. Некогаш се случува грешна команда да регистрира, јас притискам температура да покажи, тој менува позиција на лопатки или менува сетпоинт. Има ли кај вас вакво нешто?
Koj e Najnoviot ?Најновиот Амбер 12 -30, oд 50.000 денари има компресор од само 13.000btu?
https://www.deltron.hr/wp-content/uploads/2017/05/AMBER-R32.pdf
Ова е само 1050 бту повеќе oд мојот Хансол12 -20, @mdeni ти рече дека амберот бил хансол со голем компресор, така?
Батериите смени ги, тие што одат со далјинското не чинат, и мене ми се случи исто со тие батерии, купи си подобри некои алкални...Бајади го гибаш како јас лани сакав се да научам и ојдоа батериите...Мани ресет на далјинското со новите батерии..поздравСопственици на Хансол. Чудно ми се понаша даљинското. Тешко фаќа, секое второ пртитискање не го регистрира. Некогаш се случува грешна команда да регистрира, јас притискам температура да покажи, тој менува позиција на лопатки или менува сетпоинт. Има ли кај вас вакво нешто?
околу 4 минути.
Гледав како го вакумираа и поврзуваа. Не истече ништо. Мислам дека е во ред со фреон.
Momak, tebe sum ti odgovoril odamna....Eve mojava klima spored Strelec treba na -6 nokeska i momentalno -3da ne me zgree i da dogrevam ama kazuva sprotivno.Nokeska od 22 do 05 stavena na 21cod 05 do 07 na 24 a od 07 do vecer do 22 ke bide na 23 stepeni.Termometarot e 3.5 podaleku od klimata vo ist pravec na 1.8 visina so toa sto klimata e stavena da duva nadole.Ako go odnesam na najdalecnoto mesto od klimata toa e nekoi 7 m na 1 m visina bi pokazuvala 23 1 stepen ponisko od mestoto kade e momentalno.
Некогаш расипано даљинско може да те доведе и до 100евра инвестиција ако се работи за Јапанец од ТаиландБатериите смени ги, тие што одат со далјинското не чинат, и мене ми се случи исто со тие батерии, купи си подобри некои алкални...Бајади го гибаш како јас лани сакав се да научам и ојдоа батериите...Мани ресет на далјинското со новите батерии..поздрав
Eve mojava klima spored Strelec treba na -6 nokeska i momentalno -3da ne me zgree i da dogrevam ama kazuva sprotivno.Nokeska od 22 do 05 stavena na 21cod 05 do 07 na 24 a od 07 do vecer do 22 ke bide na 23 stepeni.Termometarot e 3.5 podaleku od klimata vo ist pravec na 1.8 visina so toa sto klimata e stavena da duva nadole.Ako go odnesam na najdalecnoto mesto od klimata toa e nekoi 7 m na 1 m visina bi pokazuvala 23 1 stepen ponisko od mestoto kade e momentalno.
Neli zbunuva ako mu gi baras postovite, de 5,5kw de 4,7....nakraj neznae ni samiot sto mu prodale i dali e na greenje toa ili na ladenje i ako e nagreenje do koj minus.Druze ni u potpis ja stavas ni po ime ja spominjas klimata tvoja ko drugive primer so praat ((Neoto moe, Han Solo etc..) i te preripuvam ama sega i Strelec go spominjas i se zainteresirav ama treba da baram sto klima imas nazad u search. "Mojava pa mojava" pisi ja u potpis cim vise cesto ja komentiras olesni na citatelite evao..
Да ама клими се дупло поскапи од печка на пелети и траат пократко...Пишав 100 пати. Кој разбра разбра. Поз.
Ако користам клими 4*30*8=960 затоплување часа и само 120 ладење тоа се севкупно 1100 часа значи ќе траат окулу 10х пократко од само ладење. На тоа мислев...премногу е очигледно затоа не го пишав. Колку што помалку ги користиш тоа подолго трае...преедноставно е за воопшто и да се коментира. Плус и за топлење и ладење се многу поскапи од само ладење...Pisa 100 pati ama deka prais muabet za famozni 19C greenje pisa na 100tiot pat... Koga zboris kako ekonomist i ne poducuvas za pravila na finansiranje togas klimite traat 5 godini koga razgovorno zboris za tvoeto ladenje togas klimite-ti traat 20godini i gajle nemaat..
Koga ke slusnes deka lugje isfrluvaat toplotni pumpi inverteri i slicno od domovite a ubacuvaat pecki na peleti togas mozebi ke pocnam da se interesiram za hvalospevanje na peletite... a dotogas kako sto rece, pozzzzdrav..