ти спомна печка на дрва. За тоа зборам. Вакво едно Upland загрева одлично 50-60 м2 и тоа во куќа без некоја посебна изолација. Ќумбе гусано од овие новиве сигурно уште подобро грее. Не му треба компресор, мајстор или замена на електроника.Ако денеска некој котел не трпи, тоа е баш котел на дрва. Еден куп фактори му влијаат.
Не е само да е поекономично туку и малку човек лагодно да се осеќа. А од уредите каде не треба да се вложуваат неколку илјади евра, од вакви уреди се чувствуваш полагодно.
Котел на дрва-мислиш на индивидуално парно на дрва?
Последно уредено:
. Ќе се загрееш со екстра скапа клима, на која повторно ќе и затреба дел да се смени па ќе викаш мајстори, па фреон...што чини екстра пари. И колку и е максимумот работен век? За посложени системи да не збориме, чинат илјадници евра.
E ne znam zoso naednas pocna poslabo da mi gree godinava, izgleda sum gi zaebal tie konusite so bea napraeni na cefkite za steganje pa tamu epten po malce pustalo, mislam deka drugarcevo gi presece tie cefkite na krajot kaj konusite za steganje i ponovo naprai konusi so edna alatka za toa i jako gi stegna. Ne bev doma togas da gledam so prai. On sredi sve ko so treba, ja napuni i sega e top. Ne moze sve sam da naprais jebi ga.