Corvus
Latrodectus
Секогаш јакиве филмој последна ги гледаш после 300 молења. Дотогаш си бичиш со некои глупости ко La la land, бљакаууу.
Yessss, зато Demolition ми е пред тебе гледан

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секогаш јакиве филмој последна ги гледаш после 300 молења. Дотогаш си бичиш со некои глупости ко La la land, бљакаууу.
Па и јас мислам дека освен оној бран минусни околу Божик , другото ќе го покријам со климиве.И јас мислам дека нема да има проблем да се згрееш и на пониски температури. во секој случај ќе покриваш повеќе од 90% од грејната сезона. Која марка е втората клима?
Ako se slikite i diagramov od LG-to ( ne ni se somnevam deka ne e taka), togas 5000% imas ELEKTROMAGNETEN VENTIL. Inace na slikite mnogu ubavo se gleda (toa e bas onaa vo preden plan so crn kabel preku koj go kontrolira elektronikata), tuka nema ni traga od kapilara.Како EEV да гледам на шемава?
Некој да ја протумачи?
![]()
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Pa namerno ja zemav pojaka (gree kako luda ama ne e i ladno sega nadvor) gream okolu 40 kvadrati .Нешто слично работи Беко-то што го имам на работа, ама не смета толку.Е сега незнам колкава просторија грееш, бидејќи ако е предимензионирана(прејака) за просторот често ќе гаси компресорот.Прва работа, бидејќи ти е нова види со сервисот да не има случајно некој проблем.Ако не завршиш работа, тогаш ти преостанува да ја натераш климата да не се гаси.Дигни ја темп. за еден степен или ако имаш друга просторија до оваа што ја грееш ходник, кујна или сл. отвори ја вратата кон неа.Така климата ќе работи ,ама нема да може да ја достигне зададената Т и нема да ти гаси компресорот.
Aj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link[DOUBLEPOST=1513520797][/DOUBLEPOST]Hansol -20 потрошувачка 17.11. до 17.12. вкупно 387 кв(24/7) 31м2 во куќа Бт, температура зададена 22c на ifeel во просторот каде дува климата 23.5 контра климата каде е далечинското 22c, изолација пишувано претходно...Лани биле истиот период 416кв...Дали е многу или малку,проценете си, во овој простор толку троши...Јас сум задоволен...
Aj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte linkHansol -20 потрошувачка 17.11. до 17.12. вкупно 387 кв(24/7) 31м2 во куќа Бт, температура зададена 22c на ifeel во просторот каде дува климата 23.5 контра климата каде е далечинското 22c, изолација пишувано претходно...Лани биле истиот период 416кв...Дали е многу или малку,проценете си, во овој простор толку троши...Јас сум задоволен...
Нема во мк...Од али експрес е порачаноAj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link[DOUBLEPOST=1513520797][/DOUBLEPOST]
Aj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link