Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 31.779
- Поени од реакции
- 42.865
Мене сеуште ми е чудно како дозволил твојов пријател да го влечат за нос тие од гримак. Ај тоа што е чудно, туку чудно е и што кажува дека од државниот пазарен инспекторат целосно го игнорирале... Две чудни работи во исто време на ист човек? Чудна коинциденцијава некако...Па и јас се сомневав дека климата е лош примерок, врати се назад на форумов ќе видиш што имам изјавено. Но ако ГрееМАК кажувале дека нема грешка, дека работењети на климата е во рамките на спецификациите, дека е нормално да има потрошено над 4000ден за нешто над половина месец, дека сервисот била само проверка дали дува топло на рака, без мерење на притисоци, напони и слични елементи, мора да го почитуваме "професионализмот" на ГрееМАК.

Скраја да се ваквите искуства, но мене ми е незамисливо да не им се качам на глава и на продавачот, и на ДПИ, и на секоја друга институција што ќе ми текне... Па најголеми кретени да се, ќе им текне дека полесно им е да ми ја испочитуваат гаранцијата отколку да ги пријавувам по институции и да ги мочам по форуми и социјални мрежи. На крају краева при таков однос (ако навистина е така), зарем е морална дилема ако му се „помогне“ на уредот целосно да се расипе. Ако ме следиш.

Затоа да те прашам, ама да не ми се лутиш: Да не не ти кажува баш се тој пријателот твој?
Знаеш, некогаш луѓето се склони малку да ги филуваат работите, и да не признаваат некои грешки. Чисто како можност го спомнувам ова, не тврдам дека е така.