Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
оваа GREE CHANGE GWH09KF-K3DNA6J што ја реклкамираат за 19990 е 2,5кв.
Капацитет на ладење: 3230 W Капацитет на греење: 4100 W
Читам коментари за 20-25м2

ШТО ПРЕВАРА Е ОВА?[DOUBLEPOST=1467290409][/DOUBLEPOST]
и за која клима(9 или 12 ка) се однесува оваа реклама,нека се произнесат од гримак.

Tоа им е максимална снага во идеални услови.

Технички специфакации за Ghange серијата од грчкиот сајт на Gree.

http://greeaircondition.gr/wp-content/uploads/2015/09/CHANGE-DC-INVERTER.pdf

Ладење Греење
Btu/h 8.871 9.554
kW 2,60 2,80
kW 0,45-3,23 0,45-4,10

оваа GREE CHANGE GWH09KF-K3DNA6J што ја реклкамираат за 19990 е 2,5кв.
Капацитет на ладење: 3230 W Капацитет на греење: 4100 W
Читам коментари за 20-25м2

ШТО ПРЕВАРА Е ОВА?[DOUBLEPOST=1467290409][/DOUBLEPOST]
и за која клима(9 или 12 ка) се однесува оваа реклама,нека се произнесат од гримак.
абе друже ти изгледа си многу паметен или ништо не знаеш
таа клима се произведува веќе 4 години и голем број на луѓе во Русија ја користат како примарно греење, па сега ти размисли дали може кај нас да загрее 20м2

9 ка неможе да даде Капацитет на греење: 4100 W
Moze na +7 stepeni stavija na turbo togas ke dade maksimum( ili na maksimum podesena temperatura na dalecinskoto) site podatoci kaj klimite kaj site proizvoditeli se na +7 stepeni

Тие вредности за максималниот капацитет можете слободно да ги игнорирате. Тоа е мерено на 7 а можеби и на 10 па и на повеќе степени надворешна темпетарура и при максимално оптеретување. Во домашни услови никогаш нема да ви требаат 4 киловати на таа надворешна температура. Односно ако требаат, овој уред не е воопшто соодветен за тој простор и никогаш нема да го стопли.
А номиналниот капацитет е 2,6кW, односно 8900 BTU што си одговара таман на 9-ка.

Ајде стручњаци помош, ми требаат 4 клими за во простории (соби) од 15-20м2 во куќа со стандардна висина на тавани, прозорци пвц, просечна изолација и една за во дуќан од 20-25м2 за ладење/греење. Локација Гевгелија. @yamaha10

haha Локација @yamaha10
земи едно Change на промоција што е 20К барем ако се заебеш нема да бидеш сам :D

колку се собравте на форумот што имате Change?
една анкета,
колку ченџовци сте задоволни од климата а колку не,би било интересно да се прочита :)

Последно уредено:
Ајде стручњаци помош, ми требаат 4 клими за во простории (соби) од 15-20м2 во куќа со стандардна висина на тавани, прозорци пвц, просечна изолација и една за во дуќан од 20-25м2 за ладење/греење. Локација Гевгелија. @yamaha10
Moze da go nacrtas razsporedot na sobite da go vidime ? Mora li da bidat 4klimi ?
Pisi i bugetot kolku ti e :)

Последно уредено:
Moze da go nacrtas razsporedot na sobite da go vidime ? Mora li da bidat 4klimi ?
Pisi i bugetot kolku ti e :)

Собите ќе бидат посебни секоја за себе. Во опција е само една клима за една соба. Буџетот не е дефиниран, се бара бест бај опција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom