Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
12 years a slave во топ десет, оккк...
Ама добро не треба да се замерува, никогаш никој нема да се согласи со некоја топ 10 листа и да рече е тоа е тоа, секогаш има филм што според било кого не го заслужува местото. На пример на моја топ 10 листа голем дел би рекле дека е за никаде.
Ај тој. А Moonlight?[DOUBLEPOST=1510141358][/DOUBLEPOST]
Другари зошто не го сакате Wes Anderson?
Јас го сакам. Чуден е, ама ми се допаѓа естетиката во неговите филмови. Moonrise Kingdom ми е top fav.

Spejsi go skinale od zavrsen film, All the money in the world na ridli skot, vishe i trejler ima za da sea se reshat celosno da go trgnat od filmot i da gi snimaat istite sceni so drug akter ...
Mozeme komotno da ja pogrebame filmskata kariera na Kevin Spesi, bese dobro dur traese, gg wp.

Spejsi go skinale od zavrsen film, All the money in the world na ridli skot, vishe i trejler ima za da sea se reshat celosno da go trgnat od filmot i da gi snimaat istite sceni so drug akter ...
Mozeme komotno da ja pogrebame filmskata kariera na Kevin Spesi, bese dobro dur traese, gg wp.
Ме зачуди овој потег особено што е во прашање Ридли Скот, да се посветеше на новиот Алиен колку што ќе се посвети сега да го трга Спејси од филмот и да става друг актер на 7 недели пред премиерата на филмот, па да го ебам...

Соба со површина од 25м2 има 4 ѕида со должина 5метри а висна 2,7 метри. Површината е 5*2,7=13.5м2.
Aj pak kolku e povrsinata ?
Povrsina bilo Dolzina x Visina za Akademikov :tapp:
Abe idi glej si tamu tutunot ne si tupi mozok u start si ja utnal racunicata ne pa posle[DOUBLEPOST=1510260640][/DOUBLEPOST]
Fujitsu AOYG12LMCE / ASYG12LMCE во Хидросет кошта 42.000 редовна цена, има идентични спецификации и ако не се лажам има тригодишна гаранција.

Hansol-от со сегашниот попуст и доплата од 800ден/год за продолжување на гаранцијата ќе те кошта 41.500.
Иначе еве и Eurovent за Fujitsu-то.
Прегледај го приврзокот 180033[DOUBLEPOST=1510252753][/DOUBLEPOST]

Дали со овие спецификации Hansol-от е bestbuy? Во никој случај. За тие пари веќе имаш јапонски бренд со идентични спецификации.

А да не речат дека продавам и агитирам за Fujitsu ти апелирам слободно да разгледаш и други брендови, можеби и 14.000BTU единици или можеби и 18.000BTU од поевтини брендови.
Brendot e Japonski a proizvodstovto Kinesko...sme go gledale toj film
Samo sto za 42.000 ovaa nema Twin kompresor pa i garancijata od 3god mu e taman za kompresor opicen na 130Hz....pa ni servisno nema da vidis..nesto krijat :D
Ustvari LMCA e isto stoi MMCE samo podrug dizajn ima vnatresnata ....spored servisnoto klimava ima \Panasonic komprsor od NEVEROVATNI 7cc3 :D
IMG_20171109_110418.jpgПрегледај го приврзокот 180056
Za sobceto od 13m2 kaj drugarti super klima...ima da mu ja zgree sose volumen :)

Последно уредено:
Abe idi glej si tamu tutunot ne si tupi mozok u start si ja utnal racunicata ne pa posle

Ај господине квантен физичар, ако може да ми пресметаш колкава е површината на соба од 25м2? Дали да се зема 5*5 или можеби сакаш да биде 2,5*10м? И колку да ја земаме висината на ѕидовите ако градежен стандард е 2,7? Кажи ако треба да ја намалиме на 2,2 или 2м па да грее Hansol-от ефикасно? Само да не дојде да се ѕивкаме како тебе кога одиме низ соба.

Samo sto za 42.000 ovaa nema Twin kompresor pa i garancijata od 3god mu e taman za kompresor opicen na 130Hz....pa ni servisno nema da vidis..nesto krijat :D
Za sobceto od 13m2 kaj drugarti super klima...ima da mu ja zgree sose volumen :)

Па Hansol-от дека имал еве ги урна и сите рекорди. Еве последно слушам дека Hansol-от го поправал и љубовниот живот, немало шанса на таа топлина некоја да остане со алишта на неа. Замисли ја носиш во собата, и го пушташ Hansol-от и оп....

А податоците кај Hansol-от се rock solid, еве нема шанси на -10 да не даде 4KW.........

За тоа гледај тоа ѓумезот твој и немој да ги заведуваш луѓево...

Глуп и неуметнички потег на Ридли Скот. Што е направено веќе нема потреба да се мења, ако се секира за гледаноста на филмот, пак мислам дека џабе паничи. Ако издавачката куќа реагирала, тоа е друго. Глупаво е секако.

Dear џими, публиката не е спремна за дедалусовите фрчкоколумни за животот, концептуалниот арт, и техниките на демаркација.

Нити пешкири има доволно, нити топла вода.
giphy.gif
Штета што немав време да одговорам додека дискусијата беше актуелна. Имав што да додадам на темата али сега некако ми помина.

Jas ic ne go mrozam, hipsterski mi e, ko da znae sto bi upalilo i go forsira toa do nemajkade.
Plasticno mi e, eftino.

Samo ja go hejtav mislam, posle premierata na Grand Budapest Hotelot.
Јас сум заљубена во симетријата. Од мала сакам се да е симетрично и складно подредено, дури мислам и дека средно и факс запишав архитектура и дизајн поради таа љубов. Знам многу често и несвесно да си ги редам работите да ми бидат симетрични, од тањирите на маса до слики на ѕид... И затоа многу ги обожавам Кјубрик и Андерсон, па и Арџенто, ептен осет имаат за симетрија. Хотелот за мене е рај за очи и душа. И Одисејата исто.
И да ми кажувате некои такви филмови ќе ве благословувам... :P

Момци као ви праеше кејф All Eyez On Me ?
Ја го изгледав денес глумата на актерот на Тупак ме бендиса, али поише очекував некако од филмов..

Abe idi glej si tamu tutunot ne si tupi mozok u start si ja utnal racunicata ne pa posle[DOUBLEPOST=1510260640][/DOUBLEPOST]
Ustvari LMCA e isto stoi MMCE samo podrug dizajn ima vnatresnata ....spored servisnoto klimava ima \Panasonic komprsor od NEVEROVATNI 7cc3 :D
Прегледај го приврзокот 180055Прегледај го приврзокот 180056
Значи непоправлив манипулатор си.Користиш информации и манипулираш со истите, да не речам дека лажеш, само да го истакнеш своето мислење, иако тоа не ти се заснова на реални факти.
Она што си го прикачил и си го превзел од друг форум се однесува за моделот ASHG 09 LECA, а не за моделот 12 LMCA.
Зошто бе стрелец ? Зошто правиш забуна кај читателите и создаваш погрешна претстава . Податок кој се однесува за еден модел, намерно го лепиш на друг модел и на крај читателот си создава погрешна претстава за другиот модел.
Алал да ти е !
пс. Ова го знам зошто следам ( не сум зачленет ) друг форум од каде овој нашиот „манипулант“ користи изнесени податоци и истите си ги користи онака како нему во даден контекст му одговара.
Значи дефинитивно, укажување до сите читатели на овој форум : сите информации од овој нашиот „ манипулант “ да се земаат со голема резерва. Знае човекот да манипулира и да користи точни податоци во друг контекст, онакак како што нему му одговара. Неколку пати лично сум го начекал.

Овие сироти морале да седат и да го гледаат... Абе све тоа срање, Холивуд е едно енормно срање.[DOUBLEPOST=1510331920][/DOUBLEPOST]Ама сироти и беспомошни биле жениве у Холивуд бре бре
Па тоа го зборам цело време. Пред некој ден напишав и фб статус: ми е страв да погледнам жена во филм, да не ми излезе од екран и да почне да ми се дере: ме силувашеееее! Претеруваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom