Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se sekiraj kondes vodata kape od nadvoresnata edinica no najcesto koga e povlazen vozduhot koga ne e tolku golema vlaznosta ne kapeДечки ве зачитав па ми текна да проверам. Мајсторот што ја местеше ми рече:
Ко ќе се ладиш ќе тече кондензација низ цревцето бело
Ko ќе се грееш има едно дупче под надворешната единица од тука ќе излага.
Сега со електрика светнав да видам малку е непристапно ама од тоа што го глеам нема никаква кондензација од 3 попладне е пуштена климата на 25'C еве ја не гаси си дувка по малку
AERI модел
Треба кондензација зашто нема и дали треба да има?
Прво бараше клима за стан од 40м2, а сеа во соба од 16м2 не осеќаш разлика. Имаш изолација?Да се пофалам конечноо зедов и денес ми ја монтираа Gree Lomo LCLH по препорака на Strelec. На прв поглед сум задоволен од климата но се уште не сум ја расчепкал за да видам како работат сите функции. Само малку чудно ми е што ми беше пуштена околу 3 часа да работи и некако дуваше млак воздух и не осетив огромна разлика во затоплувањето на собата (16 м2). Ке ја тестирам неделава како работи и ке споделам повеке искуство.
Прво бараше клима за стан од 40м2, а сеа во соба од 16м2 не осеќаш разлика. Имаш изолација?![]()
Kako sto mozes da vidish na slikata klimata e pushtena na greenje. Mozno e monterite da ne ja namestile kako so treba pa za da duva mlak vozduh?На вакво време надвор, и најчкартната Нео климина ќе загрее 16м2, па дури и тие 16м2 да се во некој шатор... Можеби човеков на ладење ја пуштил климата?![]()
Кај најде па за него превод? Мене ми е симнат со недели.
Mozebi e do nedovolno vakuniranje dali ja vakuniraa? Dokolku e vakumirana togas moze se raboti za nekoj defekt najubavo povikaj gi monterite da ja proverat klimataKako sto mozes da vidish na slikata klimata e pushtena na greenje. Mozno e monterite da ne ja namestile kako so treba pa za da duva mlak vozduh?
Како ти е подесена климата, дај ни слика, нормално е да дува млако ако ја има постигнато зададената температура. Измери температура на издув, со тоа што стави ја на max температура и на најбрз fanspeed.
Ако вади околу 50 тогаш е во ред.
Не можат монтерите да ја наместат така да дува млако, ( монтерите можат лошо да ја наместат).
Климата не е наменета за инстантно затоплување. За толку мала просторија, LOMO -то би требало да затоплува без проблем.
Sent from my iPhone using Tapatalk
18ka e ili 12ka Lomoto?Ne beshe postignata temperaturata (30 beshe pushtena) . A mislam i deka nikogash ne moze da postigne 30 stepeni vo soba. Vo sobata beshe pushtena 3 casa da topli a se ushte beshe ladno vo sobata. So kebe si sedev. Ne znam dali igra uloga toa sto prethodno stanot ne beshe toplen cela nedela bidejki prazen beshe. I nemam aparat za da go izmeram izduvot :/
Paa ja vakumiraa okolu 5-10 min max.Mozebi e do nedovolno vakuniranje dali ja vakuniraa? Dokolku e vakumirana togas moze se raboti za nekoj defekt najubavo povikaj gi monterite da ja proverat klimata
Navakvo vreme treba bez problem da duva toplo vrelo barem mojata vivax duva toplo bes problem 57°C na izduv vadi
Klimata e LOMO LCLH 12k. (Taa sto e 30.000 den)18ka e ili 12ka Lomoto?
Ne beshe postignata temperaturata (30 beshe pushtena) . A mislam i deka nikogash ne moze da postigne 30 stepeni vo soba. Vo sobata beshe pushtena 3 casa da topli a se ushte beshe ladno vo sobata. So kebe si sedev. Ne znam dali igra uloga toa sto prethodno stanot ne beshe toplen cela nedela bidejki prazen beshe. I nemam aparat za da go izmeram izduvot :/
Дали некој може да ми каже каде може да се купат гумени бафери за клима. Бидејки монтерите што ми ги монтираа климите кога ке ги прашаш за тоа зборуваат како за митско животно . Инаку ми требаат за 2 клими. Благодарам за инфо
Vaka kako sto kazuvas sigurno e do nekoj defekt najubavo kako sto kazaa nekoj od clenovite isklucija od steker pocekaj 5 min i povtorno uklucija bateriite od dalecinskoto izvadigi i povtorno stavigi za da se resetira posle stavija na rezim heat moze ke se stabili zira ako ne vikaj servis kompletno da ja proverat.Paa ja vakumiraa okolu 5-10 min max.
Mojte imaat samsung klima obichna on/off stara 10 godini i izduvot e potopol raka koga ke stavish. Valjda ne sum tolkav bakuz nova klima da ima odma nekakov defekt. :/
Baferite sluzat za daja namali vibracijata i bucavata da go ublazi drmanjeto na nadvoresnata edinicaI mene ne mi stavia baferi koga mi ja montiraa klimata. Za sto sluzat potocno baferite? I dali ke treba i jas da stavam ?