- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.335
- Поени од реакции
- 10.536
пиши му на Скорсезе, ќе ти дадам мејл. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Za Carrier moze da si citate samo vakvi prospektcinja i da se pravite pametni ...A bre site zadovolni od klimive sto im gi preporacuvas.
Kaj samo gi naogjas ovakvi duduci so im uvaluvas kapilara za 34.00 , dve Eco ke zeme za tie pari
Eve ti strelka od strelecot za drugarti da procita
Прегледај го приврзокот 178247
vincent d'onofrio za biografski slash horor za harvey weinstein
kaj da patentiram idejava?
https://www.google.com/search?q=vincent+d'onofrio&rlz=1C1CHBD_enMK762MK762&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjw0MasspPXAhXKKlAKHbn9DfAQ_AUICigB&biw=1920&bih=974
Многу незгодно е користење на клима во помали простории. Како што кажуваш дека имаш добра изолација, дури и 2.5кв клими ќе бидат предимензионирани за 13м2. Можеби некоја мулти-сплит варијанта, немам искуство со тоа. Ако може во конбинација со парапетни внатрешни единици.
Идеално би ти било ако можеш да инвестираш во воздух вода топлинска пумпа, со хидронички систем (подно греење со топла вода/флуид).
https://en.wikipedia.org/wiki/Underfloor_heating#Hydronic_systems
Нормално ако сеуште можеш да ставиш подно греење (aко не си ставил кошулица). Дури и да имаш ставено кошулица, ова треба да го размислиш (можеш да ставиш втор слој кошулица).
Направи муабет со фриготехника дуќаните, пред се дали имаат послаби модели од некои 5 до 7киловати (колку би ти требало тебе). Сите подобри производители на клима уреди, имаат и воздух вода варијанти.
Имаш и опција за загревање на топла вода во бојлер - плус да го споиш на подно греење. Одлично е пошто е евтино мислам дека би ти било ова решение таман, ако навистина имаш добра изолација. Уште ако прошверцаш од Грција и ќариш поврат на ДДВ...ТОП!![]()
Да ти кажам и ја земав Кериер ради тоа што е од Енергија бидејќи не сите ''будали со 34к'' имаат време да дремат на форум и да се расправаат отпосле со монтери и човек-фирма.Za Carrier moze da si citate samo vakvi prospektcinja i da se pravite pametni ...
Imate post lani zimoto od mene, dve donesov od grcka 2.5 i 3.5 ka, 68 kvadrati ... na ova zimo sto bese si pominav Odlicno !!!
Znaci tocno 30.000 denari struja komplet za 6 meseci. Pred da pametuvate deka ne e moguce ili deka sum sedel so bunda doma,
imajte na um deka su so 2 mali deca doma. Znaci ispod 21-22 ne mi bilo doma. Inace Sopiste na 550 nadmorska e mereno.
Kolku ke zastedis so ovie brojki statistiki i ostalo sto gi sporeduvas ovde? za razlika od cenat sto ke ja platis na start?
Jas dvete klimi gi kupiv za 750 evricki (okvirno posto cashback ova ona) ?
Да ти кажам и ја земав Кериер ради тоа што е од Енергија бидејќи не сите ''будали со 34к'' имаат време да дремат на форум и да се расправаат отпосле со монтери и човек-фирма.
А од 800 страни, 400 страни да се на луѓ кои стрелаат само на Грее, ондак шо да кажам повеќе.
јас на овие надворешни Т 3 дена да не грејам не паѓа темп. под 21с.Za Carrier moze da si citate samo vakvi prospektcinja i da se pravite pametni ...
Imate post lani zimoto od mene, dve donesov od grcka 2.5 i 3.5 ka, 68 kvadrati ... na ova zimo sto bese si pominav Odlicno !!!
Znaci tocno 30.000 denari struja komplet za 6 meseci. Pred da pametuvate deka ne e moguce ili deka sum sedel so bunda doma,
imajte na um deka su so 2 mali deca doma. Znaci ispod 21-22 ne mi bilo doma. Inace Sopiste na 550 nadmorska e mereno.
Kolku ke zastedis so ovie brojki statistiki i ostalo sto gi sporeduvas ovde? za razlika od cenat sto ke ja platis na start?
Jas dvete klimi gi kupiv za 750 evricki (okvirno posto cashback ova ona) ?
Sto marka na klima umas koj model ?јас на овие надворешни Т 3 дена да не грејам не паѓа темп. под 21с.![]()
Gree Change 9-ka во 20м2 соба одлично изолиранаSto marka na klima umas koj model ?
Не грешиш, ама прво за климите: најдобро е да не се исклучуваат. Но во 13м2 со добра изолација (ти велиш одлична), дури и 2.5кв клима се плашам дека ќе работи како он-оф клима. Имаш на темава подоста пишувано за ова.Подно греење не сакам поради друга причина. Од луѓе што веќе имале подно греење дознав дека е многу заебано кога ќе се деси некој дефект, во смисла дека ќе треба да се кршат плочки/паркет, а сакам така фино да си го средам што срце ќе ме боли при кршење.
Во овој случај ќе треба да размислам за топлотна пумпа со фенкојлери, а така ми се чини дека инвестицијата ќе биде непотребно преголема, иако можеби грешам.
Глупости, ај жити се пренеси какви проблеми имале?Од луѓе што веќе имале подно греење дознав дека е многу заебано кога ќе се деси некој дефект, во смисла дека ќе треба да се кршат плочки/паркет
Инаку паркет нема да ставаш со подно греење, ќе ставиш плочки. Сум гледал и паркет и ламинат со подно греење испод, се деформираат после некое време без исклучот. Не мора да значи дека ќе се искриват скроз, но процепите меѓу нив се шират и не изгледа добро..