Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
1kw moze da ti trosi takov multi split vo 90 kvadrati samo sega, vo maj, malo morgen vo dekemvri-januari.
Da pocnam od pocetok. Ako multito ti e 9 kw nominalno, toa znaci deka nominalna potrosuvacka mu e 2,5-3kw struja so nekoj cop od 3 do 3.21. Popravi me slobodno ako gresam i dopolni si gi podatocite koi gi objavuvas. So 1 kw potrosuvacka na minimum i isporacani 3, 3-5kw toplina vo 90 kvadrati, ne moze be decko da sporeduvas so peleti pecki koi za ovie prostori se proektirani na 8-10-12kw. Ne znam koj e budala ili se pravi, ili saka drugite da gi pravi budali. Po tvoe znaci za 90 kv dovolno e pecka od 3kw, ne e ni bitno dali e na struja, na peleti, na nafta.

Го уби со аргументиве.

Иначе, без изолација околку 10KW се потребни за во 90м2 да одржуваат 23 степени на -7 надворешна.

Па поради него и темава почнаа луѓево да ја избегнуваат, со недели немаше никакви коментари, само чекаше некој да ја оживее и оп одма се јави и ќе ...

Па поради него и темава почнаа луѓево да ја избегнуваат, со недели немаше никакви коментари, само чекаше некој да ја оживее и оп одма се јави и ќе ...
Ја избегнуваат заради мене или сакаше да кажеш дека ја читаат заради тебе со ТПечкава ??? :)
asdad.jpg
Ја се јавив со корисничко искуство за мултисплит....нели тоа се бараше?...ти за кој к се умеша бре ? Што имаш ти да кажеш у темава ?[DOUBLEPOST=1494365359][/DOUBLEPOST]@gigovit
Link
Necitas druze i sekogas mi se mestis na penal....ne go svati toa i ne go svati
Ja sum realen korisnik so MultiSplit....a ti koj si be ?
(procitaj go delot za evreinot....ja meram druze i cuvam podatoci ne sum trolac )
merenja.jpg
Dur pak smisluvas recenici i se mestis na penal ja ke postiram nesto sto ti u zivot ne si go pokazal, i koga sum se banjal i koga sum rveceral ili miel sadovi...ti bre na koj merac izmeri 190w i toa vo Mart so tvojata klima??, grees na 20C mizerijo edna!. ti za mene ni klma nemas oti ni edna slika nemas pokazano na cela tema osven vakvi izmislici so nisto potkrepeni:
cudonevideno.jpg
od 00:10 na 31-12 do 00:00 na 2-01-2015 ima potroseno po kontrolno broilo nemesteno vo stanot 19163-18982=181Kwh....ili za 3 dena po 60Kwh na den....ako smeam da se izbanjam i zgotvam rucek, zapalam svetlo i koristyam frizider (pustam i drugiot mulisplit od 5,5Kw oznacen kako vtora klima) moze li po 10Kw da izvadam od tie 60Kw na den.....mozam......50Kwh u 24h sum trosel na greenje na -10 nadvor za 90m2 grejna povrsina (po WeatherUnderground i -15 bilo toj period). 50Kw deleno na 24h kolku e bre govedo edno? 2Kw e na saat e toa lepi i toa na -10C nadvor..... nema nisto od tvoite 2,5Kw potrosuvacka na +7 ako za tebe e toa nominala....za kinezot nominala e 60Hz koga raboti najneoptereteno, ili mozda racunaat izolacijata kaj niv kako kaj @nikola2004mkd so gi znam kako gi racunale....ama ispagja gjaba citas harrtii, Makvent te sobori :)
I so malo bebe sum ti pisal deka sum bil taa zima...zar na 20C ke gream bre nerazbran eden glej gi temperaturite sve se nad 22C...probaj da mi se poseres na postov imam i sliki od termometrite na temava. A ti imas buda za mubrege mesto keca u rukavu :D

1111.jpg
222.jpg

Последно уредено:
Зашто толку вреѓаш или толку знаеш муабет да правиш? Заради тебе избегаа сите од тука и заради никој друг пошто со простак имаш две опции, или да се симнеш на негово ниво или да се повлечеш. Сите го избраа попаметното. Мрш!

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk

:oftopik:не бе @Strelec заради и поради тебе постои и темава и форумов и немој да се откажуваш продолжи :pos: ние другиве ќе си фаќаме сеир кога ќе те фаќаат поискусните во областа како трескаш зелени...

Vivax ACP-09CH25AERI
Nepolni 6 meseci koristenje i mi dade error E1 - Cela zima rabotese bez nikakov problem, duri i na -20... i sega odednas error E1
Nekoj da znae nesto podrobno za ovoj error? CItav deka e nesto od tipot "losa komunikacija pomegu nadvoresna i vnatresna edinica"

Vivax ACP-09CH25AERI
Nepolni 6 meseci koristenje i mi dade error E1 - Cela zima rabotese bez nikakov problem, duri i na -20... i sega odednas error E1
Nekoj da znae nesto podrobno za ovoj error? CItav deka e nesto od tipot "losa komunikacija pomegu nadvoresna i vnatresna edinica"

Пробај, ако веќе не си пробал да ја исклучиш климата од штекер на неколку минути, па повторно влкучи ја. Ако не се среди проблемот ќе мора да повикаш сервис претпоставувам во гаранција е.На следниов линк имаш детали за грешката, и на наредната страна солуции.

Vivax ACP-09CH25AERI
Читав дека овој проблем се јавува при проблем со напонот. Во куќа си или зграда? Да не варира напонот повеќе од 10% понекогаш?

Probav iskluci ukluci od stek, pak istiot problem. Vo kuka sum, no dosega ne sum imal nikakov problem... Se javiv vo servis denes, pa ke vidime

E1 е најопшта грешка и може да се МНОГУ работи во прашање. Од лошо поврзани кабли па се до изгорена електроника на внатрешна или надворешна единица. Исклучување од струја 15тина мин и повторно вклучување е еден вид на рестарт во случај да се има блокирано, ако тоа не помага ке мораш сервис да повикаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom