Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa gledano kolku e teska nadvoresna samo 37 kg sigurno cesto ke odi vo Defrost.Vivax 12 ima mnogo slab kompresor, i mali pdesign, pa i ne očekujem da može da greje. Ali mene interesuje Vivax 18 AERI, i ima li neko iskustva sa njom? Snage ima, samo ne znam kako troši j koliko često ide u defrost?
Тоа е и моето гледиште. 18ката доаѓа со одличен 14цц компресор, 4.3 пдесигнх, 750м3ч издув. Уствари тоа е многу слично на fh35ve само во мидеа верзија за доста пониска цена.Vivax 12 ima mnogo slab kompresor, i mali pdesign, pa i ne očekujem da može da greje. Ali mene interesuje Vivax 18 AERI, i ima li neko iskustva sa njom? Snage ima, samo ne znam kako troši j koliko često ide u defrost?
Pa gledano kolku e teska nadvoresna samo 37 kg sigurno cesto ke odi vo Defrost.
Xavier мисли на роудтрип е, застани ваму застани таму, lets put this innocent family in danger for no apparent reason [emoji1]Thank you James Mangold.
Пристојно финале и достоен клуч за едни од побитните ликови на x-men универзумот, преку потребно беше да се смени пристапот.
![]()
Od kade znaes deka pod nula nema da raboti da ne ja imas doma Slucajno.Fujitsu Nocria ima tezinu spoljasnje jedinice 39 kg i mnogo veci kapacitet grejanja.Radi odlicno i svi su zadovoljni.
Imas klimu Gree 24 BTU koja ima tezinu od 55 kg spoljasnje jedinice a radi jako lose i slabo greje.
http://www.klimauredjaji.co.rs/gree-change-gwc12kf-k3dna5a/
Slabo greje a ispod nule nece da radi.[DOUBLEPOST=1490016355][/DOUBLEPOST]Mnogo zavisi i konstrukcija izmenjivaca i od kog materijala je napravljen i debljina istog.
Fujitsu Nocria ima tezinu spoljasnje jedinice 39 kg i mnogo veci kapacitet grejanja.Radi odlicno i svi su zadovoljni.
Imas klimu Gree 24 BTU koja ima tezinu od 55 kg spoljasnje jedinice a radi jako lose i slabo greje.
http://www.klimauredjaji.co.rs/gree-change-gwc12kf-k3dna5a/
Slabo greje a ispod nule nece da radi.
PowerUser nema AERI već neki drugi model Vivax klime, tako da ne mora da znači da je isto pri defrostu. Pisao sam mu da prenese iskustva nakon sezone grejanja, ali se još nije javio. Ne poredim AERI ni sa čim (ni sa Gree) već mi se sviđa cena, i hoću da saznam da li valja čemu. A ne ide da tek tako kupim pa probam, jer mi treba tri komada, pa bi bilo mnogo skupo da se zajebem.