Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne sakav da vleguvam u takvi rekla-kazala debati, ali eve primer ke ti dadam pa ti mi repliciraj, sestra mi lani kupi bas takva suzumi 16-ka, se greese so 6kv termo pred toa, stan otvoren tip 65kv , golema dnevna, kujna, trpezarija, spalna koja se gree indirektno od dnevnata i mala detska od 10 kv so obicna beko on-off koja se vklucuva po potreba. Toshibata se kupi od maka, od potreba, bidejki vo najladnite meseci nemase pogolema temperatura vo dnevnata od 18-19 stepeni. Kako sto bese lanskata zima nemase unazad mnogu godini takov stud i so termoto da bese ovaa zima, temperaturata u dnevnata ke bese sigurno 15-16 stepeni. Ovaa zima so termometar na 6 metri odalecenost od klimata na zadadeni 22-23 bese 22-23. stanot e so PVC prozori stari 10 godini i nikakva nadvoresna izolacija, bocen, i pod nego nikoj ne zivee 2-3 godini, odnosno ne se gree.Najprvo da ti se zablagodaram za komplimentot (decko).
Jas navistina ne znam koja kolku trosi, nitu sum merel nitu imam namera da meram
Ama znam deka koga fati ladno, tamu kade sto bese Toshibata dodavav panelka, bidejki "mnogu stedi" pa duva mlako i ne moze da me zagree.
Ako razmisluvate taka, kazete bar da ne se lazat onie koi sakaat da kupat klima, deka toshibata stedi i zatoa ne duva vrelo i ne moze da te zagree, dodeka ovie drugive great i duvaat toplo ama ne cinat bidejki ne stedat.
A vo princip i ne znaeme koja poveke stedi
Jas znam deka od tie dve sto gi imam doma, koja e postedliva ne znam, pokvalitetna mislam deka e toshibata ama dzabe mi se toa koga ne mi vrsi rabota, i ne moze da se nosi so Gexi vo konteks na oddadena toplina.
Mislam deka treba da me smetas za relevanten bidejki ne tresam od rakav, tuku tokmu tie dve klimi gi imam doma, i mozam po osetno da gi analiziram.
A ti mozes da bides relevanten vo komparacija pomegu Panasonic i Toshiba (mislam deka tie gi imas doma), a sve drugoto se konstatacii bez fakti i tresenje od rakav
Sepak Gexi (Gree) e relativno nova firma koja ima kapacitet da se dokazuva, no ke treba da pomine vreme kako bi se dokazala i iskacila na piedestalot i rame do rame so Mits, Daikin i Toshiba
A siguren si deka vivaksot AERI 18 ka e tolku dobra klima kako sto ti mislis deka e ili samo po pretpostavka se vodis deka bi trebalo da e dobra ama kako bi rabotela kolku bi odela vo Defrost toa sekako ne go racunas vo smetkata. Da ne odi vo Defrost sekoj cas koga ke zaladi.Ne ostanva drugo nisto osven da ja kupis pa da kazis vpecatoci. Edno e na hartija drugo e vo realni uslovi. Barem GREE Hansolot vo realni uslovi e top I proverena klima so odlicna rabota I si ja zasluzva cenata sto ja ima.Ќе си земеш VIVAX AERI 18ка за во дневниот салон за 36000.
Ќе си земеш две VIVAX AERI 09 за во спалните/детските за 24000. И две панелки од по 1kw за да стојат во ќош ако се појави дефект или проблем од 4000 денари.
Тоа ти е најефтино решение за кај нас во земја со фантастична медитеранска клима.
1500еур и решено греење и тоа за мерак. Најефтина инвестиција ем најниски сметки. Толку.
Можеш и парапетна АЕРИ единица во собите да ставиш, зависи каков е просторот. Ама тие се поскапи.
Се друго драстично ќе ја крене цената. Зависи од присторот можеш да одиш и на мицубиши ама тоа ќе е 3000 евра. Фуџицу ќе е некои 2300. Грее Ломовци ќе е 2000. Тошиба ќе фати 4000 најмалку за да згрее како другиве опции. Хаиер околу 1800...