Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
So zdravje da si rabotis da te sluzi dolgo.На крајот на Октомври не можев да го чекам Амберот веќе и земав Даикин ftxb35c кој беше на некоја промоција 32.000.
![]()
Климата и на најголемиот минус работеше и загреваше салон од 38м2 до 21-22 степени, а на минус 10 без проблеми загрева на 23 и иде фазла ама тоа е претопло. Но јас не сум репер зошто ја пуштав во 18 или 19 а ја гасев во 01 часот. Добра работа е што има 5 брзини и јас не го користам АУТО туку најчесто ми е на втора брзина зошто тука е најтивка а загрева.
Е сега гледам мојата надворешна е RXB35C5V1B и е made in Turkey, а овој Даикин:
е RXB35C2V1B и е од Чешка. Е сега што значат овие букви кој знае.
Би сакал да прашам дали извртените цевки кај надворешната е тоа што го викаат oil trap?

Od istite pricini kako sto i FH35VE nezavrtela so 2Kw potrosuvacka na -15, i od istata pricina sto na + Temperatura nema sansi Mitsuto da go nateras da povlece pojse od 1KW....brkaat SCOP i zatoa se ogranicedni na + Temperaturi, no na minusi nema limiti.Зошто на тестот не завртела на 100-120?
Значи дека софтверот не и дозволува.
Што значи дека е ирелевантно.
Во критични случаи кога е потребна екстремна моќ треба да може да заврти на 2COP и 4-5KW ама ретко кој тоа го прави освен Фуџицу.
Си ги вртиш работите како во моментот ти одговараат, а тролаш зашто сум земал поскапа клима.Od druga strana koga go spomna Fujitsu iskaca deka za mnogu poeftini pari Fujitsuto(LLC) moze da izvadi ista toplina (3KW) kako i FH35VE(3,2) po ona sto e mereno na Eurovent....ama ednata ima twin kompresor od 14cc3 a Fujitsuto 10cc3 singl....ednata ke vrti na 60% od snagata drugata verovatno na 120% od snagata za da go postigne istoto(iako ovie podatoci nikoj ne gi kazuva).....sto mislis koja podolgo ke te sluzi poeftinata ili poskapata ?
Ах, многу зборови без никакво знаечење, никаде одговор на тоа за кое рипаше така зрела.Не си првиот што сакал да ми го привлече вниманието со саркастични коментари, не се секираj. Постарите колеги lab rats можат да ти кажат.
Него кажи ми хормоналниот дисбаланс како напредува те глеам во андроген пмс си подолго време... Ме загрижуваат (читаj: интересираат) моменталните нивоа на естрогени хормони што ги поседуваш и колку често плачеш. Пишувам труд на пмс-аши as you are периодов, па твоите искуства со пред-менструaлен синдром добро би ми дошле. Исто, би ти препорачала проверка на кариотип во случаj да имаш трисомиjа на 21ви хромозом, чисто процедурално... интелектот на тоа ти алаудира
Се наjдобро како и да е!