Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
..од спојот ќумк-ѕид т.е оџак??? Ако е апансас и многу провери и проток на оџакот ,т.е влечењето-цугот, но изолација обавезно.
Сама за себе изолацијата е веќе прашање на култура на живеење.. :):) и генерално општо применета..најдобра инвестиција во заштеда на енергија.

Значи очаков е најнормален можда не го опишав добро али не се одбирам сори.
Најнормален во куќа внатрешен ние сме на втори спрат значи испаѓа над нас одма. Горе е среден надвоорешно кај шо испаѓа цигла со малтер. Ќумциве ни пуштаа боја. Ама сега и од местово кај што влегува ќумкот ми протече црнило значи најверојатно е тоа конденцира. Еден месец не покажа ништо денес ме зачуди.
Е и да напред горат дрвава назад ми се пригасуе огинот. Како и да е нешто не чини:(

Последно уредено:
Значи очаков е најнормален можда не го опишав добро али не се одбирам сори.
Најнормален во куќа внатрешен ние сме на втори спрат значи испаѓа над нас одма. Горе е среден надвоорешно кај шо испаѓа цигла со малтер. Ќумциве ни пуштаа боја. Ама сега и од местово кај што влегува ќумкот ми протече црнило значи најверојатно е тоа конденцира. Еден месец не покажа ништо денес ме зачуди.
Е и да напред горат дрвава назад ми се пригасуе огинот. Како и да е нешто не чини:(
...супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..

...супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..

Веќе ѕвонев. Ќе дојде утре. Како и да е фала.

Rekordni 60 denari za 24h potrosi changeto na ovie ladni temperaturi i toa vo spalna 16m2. Postaveno e od 18-12h na 25c i ostatokot na vremeto na 20c. Zadadenite temperaturi gi postignuva bez nekoj napor. Cerkickata edna uci tuka prikvecer zatoa go ima toa rabotno vreme i temperatura
nema defrost ednostavno a i previse e suvo vremevo ce vidimo koga ce zamagli

@faraon ne bi trebalo da ima defrosti bar ne na pola saat nesto ne e vo red

Каде ги има во која продавница во МК?Од никаде не ми фури добро сум заштитен од таа страна.Приетив кога е -1 дефрост си прави на секој пола саат,не е можно инвертер клима толку често да прави дефрост ..Мене ми е да се стоплам пари не жалам.Во дневната имаме камин на дрва абе бања е кога ке влезам во мојата соба онака ладничко а климата работи по 12 часа на ден.

Пушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.
Муабетот е чим не ти е примарна соба да не купуваш нова клима ако со оваа може да завршеш работа.
Ако палиш/гасиш постојано и поскапа да земеш повеќе или помалку е го имаш пак истиот проблем.[DOUBLEPOST=1481821417][/DOUBLEPOST]
Zdravo
Gledam deka imate iskustvo so klimive, ve molam za sovet.
Sakam da zemam klima za 20m2, izolirani so 10ka stiropor 16kg. Sto bi mi preporacale, osven Gree - imam averzija prema niv.
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.
Одприлика буџет ? Ве прашувам да не ви пишам предлози за скапи ако имате помал буџет или пак буџет клими ако можете да си дозволете поскапи модели.

Последно уредено:
Пушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.
Муабетот е чим не ти е примарна соба да не купуваш нова клима ако со оваа може да завршеш работа.
Ако палиш/гасиш постојано и поскапа да земеш повеќе или помалку е го имаш пак истиот проблем.[DOUBLEPOST=1481821417][/DOUBLEPOST]
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.
Одприлика буџет ? Ве прашувам да не ви пишам предлози за скапи ако имате помал буџет или пак буџет клими ако можете да си дозволете поскапи модели.
max 35k

Arrival или Rogue One за у кино?
Слушај го Анон, Анон знае најдобро, и јас би ти го рекла истото.
АМА, зашто знам како е работата, дојди за Роуг 1.
Arrival јас ќе ти го раскажам :ROFLMAO:

Пријателчиња, ова е мојот прв пост на форумов, па ако згрешам нешто ни ми замерувајте Имам конкретно прашање, моите имаат инвертер panasonic 3,5kw купен пред 4 години. Оваа година прекина да допли и при чек ја јавува следнава грешка ф97. До сега дадов 100 евра за мајстори и никој од нив не го реши проблемот Има ли асален сервисер, да направи коректна дијагностика во земјава ? Било каков предлог е добредојден

@lucinefer Probaj da kod uvoznika resis kvar a mozes da pokusas da nesto nadjes na ovom sajtu.

http://acerrorcode.com/panasonic-air-conditioner-error-code.html

https://dlc.panasonic-europe-servic...75893&subGroup=475910&docType=OI&model=662118

Последно уредено:
nema defrost ednostavno a i previse e suvo vremevo ce vidimo koga ce zamagli

@faraon ne bi trebalo da ima defrosti bar ne na pola saat nesto ne e vo red
Синоќа се случи тоа,кога е под нулата прави дефрост на пола саат и кога беше ладно пред недела две цел ден ми правеше дефрост и кога дува дува ладно или млако неможе да постигне .. А кога температурата е дакажеме 6 - 7 степени во плус си грее најнормално оти надвор е топло..

@zzoranpetrovic ти се верува ли дека обична он-оф клима Нео на издув има 50с и тоа сега моментално на -2 надвор ??
да ти снимам видео да видиш дека и обично кинеско ѓубре ако е се во ред грее како треба

Ja sam mislio da ti imas neko znanje o klimatizaciji . Sta to znaci ako snimis i pokazes da klima on-of daje toplotu 50 C ? Meni to nije vazno i sa takvim snimkom mozes samo da palis ljude koji nemaju pojma o klimatizacoji, samo lakoverne i naivne.
To sto ta klima daje toplotu od 50 C kratko vreme a posle odlazi u defrost , pa opet greje , pa ponovo u defrost,,,,,i tako dalje.Ili greje 5 minuta vazduh na 50 C dok ti snimas a posle pocinje da ledi vanjska jedinica i klima greje vazduh 35 C narednih 30 minuta , pa opet u defrost,,,,i tako dalje.
Za kvalitetan rad i dobro grejanje potrebno je mnogo vise od tvog snimka .
Treba sagledati vise detalja o radu jednog uredjaja kako bi dobio konforno grejanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom