Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Logicki, da go izolirasрешение?
Logicki, da go izoliras
Zboram za termoizolacija, stiropor ili slicno
Vnatresen ili nadvoresen odzak e? Zidan e ili od cevki?Хух зимово тешко. Тоа наредна година. Освен ако не претера. Немаше ништо не покажа али денеска се разби од капење.
Vnatresen ili nadvoresen odzak e? Zidan e ili od cevki?
Toa sto ti vraka e druga makaВнатрешен, ѕидан. Мислам дека се затнати ќумците ми враќа нешто.
..од спојот ќумк-ѕид т.е оџак??? Ако е апансас и многу провери и проток на оџакот ,т.е влечењето-цугот, но изолација обавезно.Внатрешен, ѕидан. Мислам дека се затнати ќумците ми враќа нешто.
..од спојот ќумк-ѕид т.е оџак??? Ако е апансас и многу провери и проток на оџакот ,т.е влечењето-цугот, но изолација обавезно.
Сама за себе изолацијата е веќе прашање на култура на живеење..и генерално општо применета..најдобра инвестиција во заштеда на енергија.
...супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..Значи очаков е најнормален можда не го опишав добро али не се одбирам сори.
Најнормален во куќа внатрешен ние сме на втори спрат значи испаѓа над нас одма. Горе е среден надвоорешно кај шо испаѓа цигла со малтер. Ќумциве ни пуштаа боја. Ама сега и од местово кај што влегува ќумкот ми протече црнило значи најверојатно е тоа конденцира. Еден месец не покажа ништо денес ме зачуди.
Е и да напред горат дрвава назад ми се пригасуе огинот. Како и да е нешто не чини![]()
...супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..
Happy Heating!!!Веќе ѕвонев. Ќе дојде утре. Како и да е фала.
nema defrost ednostavno a i previse e suvo vremevo ce vidimo koga ce zamagliRekordni 60 denari za 24h potrosi changeto na ovie ladni temperaturi i toa vo spalna 16m2. Postaveno e od 18-12h na 25c i ostatokot na vremeto na 20c. Zadadenite temperaturi gi postignuva bez nekoj napor. Cerkickata edna uci tuka prikvecer zatoa go ima toa rabotno vreme i temperatura
Каде ги има во која продавница во МК?Од никаде не ми фури добро сум заштитен од таа страна.Приетив кога е -1 дефрост си прави на секој пола саат,не е можно инвертер клима толку често да прави дефрост ..Мене ми е да се стоплам пари не жалам.Во дневната имаме камин на дрва абе бања е кога ке влезам во мојата соба онака ладничко а климата работи по 12 часа на ден.
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.Zdravo
Gledam deka imate iskustvo so klimive, ve molam za sovet.
Sakam da zemam klima za 20m2, izolirani so 10ka stiropor 16kg. Sto bi mi preporacale, osven Gree - imam averzija prema niv.
max 35kПушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.
Муабетот е чим не ти е примарна соба да не купуваш нова клима ако со оваа може да завршеш работа.
Ако палиш/гасиш постојано и поскапа да земеш повеќе или помалку е го имаш пак истиот проблем.[DOUBLEPOST=1481821417][/DOUBLEPOST]
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.
Одприлика буџет ? Ве прашувам да не ви пишам предлози за скапи ако имате помал буџет или пак буџет клими ако можете да си дозволете поскапи модели.
Пријателчиња, ова е мојот прв пост на форумов, па ако згрешам нешто ни ми замерувајте Имам конкретно прашање, моите имаат инвертер panasonic 3,5kw купен пред 4 години. Оваа година прекина да допли и при чек ја јавува следнава грешка ф97. До сега дадов 100 евра за мајстори и никој од нив не го реши проблемот Има ли асален сервисер, да направи коректна дијагностика во земјава ? Било каков предлог е добредојден