Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ima plazma ?Здраво
Мислење за оваа клима MIDEA MS12FU-18HRFN1 (5.0kW) Цена: 37,990 ден. Оваа цена е во хидросет ја добив на Facebook мени ми изгледа Ок и е доста поефтино од Gree LOMO GWH18QD-K3DNB Која ми ја нудеа за 48000 ден. Гледам дека е ломото појако но мене не ми треба само ако имате некое инфо за овие клими дали се Ок...
Jas go zemav hitachito RAK-35RPB/RAC-35WPB. Nadvoresnata edinica raboti tivko isto i vnatresnata zadadena na vtoro nivo na duvanje. Samo na zadedana temperatura 26 stepeni nekako ne brka rabota duva mlako a na 29 stepeni e dobro i odrzuva temperatura 23 stepeni spored infoto na dalecinskoto i e toplo. Se cini kako 28-29 stepeni zadadena temperatura e kako standarna. Kako ke odi potrosuvackata ke vidime za eden mesec koga ke stigne smetkata za struja. Sakav da go spodelam moeto iskustvo sega zasega, mislam dobro e i drugi da spodelat iskustvo za svoite klimi sto gi imaat doma a ne samo prodavaci!
Kako go pamtis toj so 50WPA skroz sum go izumil a i vidov ne e javen na temava/forumov 1 godina. A seirov so 35WPB iako e jak istata ja ima i @mt07485 i po negovi pisuvanja prezadovolen e od klimata, 50m2 mislam greese. Znaci nesto ili ne e u redu so ovaa kaj @bmarkoski ili mu e premnogu laden prostorot pa za pocetok taka mora da ja raboti ako denes ja montiral, ke vidime pokasno kako ke se odnesuva, moze izbrzana konstatacija mu e ova. A so 29zadadena sigurno deka mnogu mu trosi. @bmarkoski , vo kolkava prostorija e klimava tvoja kolku m2? Potrosuvackata mozes da ja vidis i na dalecinskoto posto ima takva opcija....i probaj so AutoFan izduvot namesti go zasto vo vtora ?So srekja da te sluzi druze i Bravo i da informiras zimoska za performansot na Hitachito pocesto da nemora da gi citame samo prodavacive[DOUBLEPOST=1476308767][/DOUBLEPOST]@Strelec onoj @rorschach6 sto ti mu pomogna najvise za Hitachi-to RAC-50WPA/PPA ne zaboravi ama mislam @bmarkoski ke izvestuva pa da imame i eden tekoven Hitachi raport za makventov
![]()
Ja imam veke 2 nedeli ama deneska bese poladno, 33 m2 e prostorijata samo na 26 stepeni nekako mlako duva i isklucuva kompresorot brzo. Izgleda ja meri temp. gore. Ke probam utre na autofan.Kako go pamtis toj so 50WPA skroz sum go izumil a i vidov ne e javen na temava/forumov 1 godina. A seirov so 35WPB iako e jak istata ja ima i @mt07485 i po negovi pisuvanja prezadovolen e od klimata, 50m2 mislam greese. Znaci nesto ili ne e u redu so ovaa kaj @bmarkoski ili mu e premnogu laden prostorot pa za pocetok taka mora da ja raboti ako denes ja montiral, ke vidime pokasno kako ke se odnesuva, moze izbrzana konstatacija mu e ova. A so 29zadadena sigurno deka mnogu mu trosi. @bmarkoski , vo kolkava prostorija e klimava tvoja kolku m2? Potrosuvackata mozes da ja vidis i na dalecinskoto posto ima takva opcija....i probaj so AutoFan izduvot namesti go zasto vo vtora ?
Sporedi gi po eurovent?!?!?Ima plazma ?
Ima greaci ?
Do -20 e ili do -15?
Lomo/Cozy Regular e ova druze, i pak tezi skoro 10kg pojse od Mideava....ne mesaj babi i zabi....so zdravje da te sluzi poeftinava
Da ne ja zalepi do tavan vnatresnata ?Ja imam veke 2 nedeli ama deneska bese poladno, 33 m2 e prostorijata samo na 26 stepeni nekako mlako duva i isklucuva kompresorot brzo. Izgleda ja meri temp. gore. Ke probam utre na autofan.
Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk
10sm ima do tavanot, 3,5m bakar, i ja vakumira da. 20 kw ima potroseno za 2 nedeli so povremeno uklucuvanje. Na kolku treba da e namestena?Da ne ja zalepi do tavan vnatresnata ?
Kolku metri bakar stavija ? Vakumiraa ?
Ajde moze @mt07485 ke ti dade nekoj sovet da ne se steluva nekako senzorot preku daljinskoto ili podesuvanje nekoe neka ti kaze kako kaj nego mu e podesena.
Vaka sve dobro izgleda, zapazen e minimumot za taa klima od 3m...nego uste ova nadvoresnata edinica dali e zastitena od vetar ? Oh moze ne e laden mnogu kako Bitola ama znae jak vetar da duva. Ostavi ja i preku nokj denovive ako zidovite na dopir ti se ladni, prvo stopli gi zidovite posle ke ti raboti posmireno. Se nadevam ne si vo turisticka zgrada i imas komsii do/nad/pod tebe sto great.10sm ima do tavanot, 3,5m bakar, i ja vakumira da. 20 kw ima potroseno za 2 nedeli so povremeno uklucuvanje
[DOUBLEPOST=1476317505][/DOUBLEPOST]Не ми е јасно како на тие што се грејат на дрва ќе им се намалат сметките за 7 посто?10sm ima do tavanot, 3,5m bakar, i ja vakumira da. 20 kw ima potroseno za 2 nedeli so povremeno uklucuvanje. Na kolku treba da e namestena?
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=E6799FE17E7C874EBF5D838A957088C8
Придобивки од гасификацијата има и за граѓаните и тоа директно преку намалување на нивните сметки и тоа за 7 проценти за оние кои се греат на дрво, за 35 проценти за оние кои сега се грејат на струја, и поевтинување за над 50 проценти за оние кои користат друг вид на течни и тврди нафтени горива,
Дали го делите ова мислење ?