Со здравје да си ја служиш!
Браво кај тебе е 10цм, кај мене е голиот минимум 5цм, само затоа што на жена ми и сметаше што виси под трегер, па го теравме Зоки да ја израмни
Јас мојата ја терам стрикно на ауто, 24 или 25 зададена преку ден, ноќе 22-23. Точно е тоа дека кога е блиску температурата до зададената, млако дува ама тоа е и поентата да не троши струја. Околу 330-350W, пониско на греење не сум ја видел (изгледа тоа е долна граница).
Лани на "топлата" зима, дневен просек ми беше околу 5KW дневно на потопло и 8-9 на ладните денови.
Инаку баш пред некој ден (саботата ако не се лажам) околу 9 сабајле ми текна да ја опнам на 32Ц зададена и да видам потрошња и температура на издув. Надворешна температура беше околу 10Ц(моја претпоставка). Крена 1500W на почеток и после се стабилизира на 1200, на издув добив 50-51Ц.
Вака се мери температура на издув така? Баш читав тука пред некоја недела за температури на издув па сакав да видам чисто информативно. Можете сеа од овие податоци да извадите COP?
Инаку и кај мене е нешто над 3 метра бакарот, и вакумирана. Нема гумици, се држи на два штрафа само, и треба да залепиш уво до нејзе за да чуеш дали работи.
10sm ima do tavanot, 3,5m bakar, i ja vakumira da. 20 kw ima potroseno za 2 nedeli so povremeno uklucuvanje. Na kolku treba da e namestena?
Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk
[DOUBLEPOST=1476317505][/DOUBLEPOST]Не ми е јасно како на тие што се грејат на дрва ќе им се намалат сметките за 7 посто?
Ако ги конвертираат Македонски шуми пилите на гас наместо на бензин
35% на тие што се грејат на струја?! И ова ми е небулоза... Гас во домаќинства нема да видиме за добри 3-4 години, според мене... така да ова ми личи на евтина реклама пред избори.
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=E6799FE17E7C874EBF5D838A957088C8
Придобивки од гасификацијата има и за граѓаните и тоа директно преку намалување на нивните сметки и тоа за 7 проценти за оние кои се греат на дрво, за 35 проценти за оние кои сега се грејат на струја, и поевтинување за над 50 проценти за оние кои користат друг вид на течни и тврди нафтени горива,
Дали го делите ова мислење ?