Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ima
http://www.tehnoklima.com.mk/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=25&Itemid=203[DOUBLEPOST=1475008067][/DOUBLEPOST]Мислење за
VIVAX COOL ACP-12CH35AEHI[DOUBLEPOST=1475008124][/DOUBLEPOST]Има ли некој искуство со оваа клима? Или инфо освен фабричката спецификација?
Mene majstorot sto mi ja montirase klimata Hansolot i ja demontirase drugata Vivax Aeci, mi rece deka lanskiot model AEHI na Vivax( za toj sto prasuvas) voopsto ne se pogodil i ne bil dobar..ako bil deklariran do - 20,bil skoro ist kako AECI to...za nego ti kazav mislenje...E sega ovoj mojot majstor gi prodava Vivaksite i ima zarabotka na niv i veli deka toj model ne cini...Za razlika od na @macci monterot koj mu kazal deka AEHI to imalo podobar softver od Hansolot i zatoa podobro greelo :)) E sega ti prijatele odluci se na kogo ke mu veruvas...

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ne ste vo tek so nastanite natemava, AEHI go ima pod tezga (polovno verovatno)...ovde moze da procitate za toa....600eu za mideava, softverski zagreva:)...garancija na upit :)
Офлеле ... види ако купил 10 парчиња лани а продадил само 3 парчиња што ке им прави на 7те ?! мора да ги фали, нема каде па почнува да измислува софтвери и слично. Мене ме интересира КАКО го измерил софтверот дали е подобар ?

Офлеле ... види ако купил 10 парчиња лани а продадил само 3 парчиња што ке им прави на 7те ?! мора да ги фали, нема каде па почнува да измислува софтвери и слично. Мене ме интересира КАКО го измерил софтверот дали е подобар ?
Pa vie kako izmerivte deka gree>ili = na toshiba?

@klimi.mk Muabetot ti e na mesto no procitaj nanazad uste sto strani nanazad i ke ti stane jasno.
Nisto od kina ne cini samo gree, do dusa i vivax no postarite modeli pred da izleze gree na nasiov pazar.

Последно уредено:
Значи на тема кинез не кинез:
- Кинезите притиснати од барањата за квантитет имаат многу ниско ниво на завршна контрола . Почнувајки од компонентите до целосните модели.
Некој ова да ми го кажаше пред 2-3 години ќе си мислев дека е тропање напразно .
Од моето двегодишно искуство со кинеска роба , можам да ви кажам дека ако ви се погоди производ со сите делови кои се декларирани во него , треба да сте среќни .
И не тропам јас глупости и напамет , мојот добавувач е 4 ( четврти ) произведувач на ..... во светот , не некојси таму шкљ бренд .

Мене ме интересира КАКО го измерил софтверот дали е подобар ?

Nece da radi dobro.To korisnik najbolje oseti i primeti.Zato imas dosta klima iz neke " serije ", koje ne rade dobro defrost .
Postavis sobnu temperaturu 23 C a ona odrzava 20 C ili 24 C i tako dalje.
Rade lose.Mozda se tebi pogodi takva klima iz neke serije a mozda i ne.
A taj problem obicno prodavce ne interesuje.Dodje pogleda klimu i kaze , pa ovo radi , nije do nas , nije klima pokvarena , sve je uredu.A klima ustvari radi lose.[DOUBLEPOST=1475079486][/DOUBLEPOST]
Натпреварот и докажувањата се базирани на погрешна територија, на крајниот корисник на крајот не треба да му е битно која марка ја пишува, треба да добие најдобар уред за своите пари, да го служи долго и економично.

П.С. Не правдам ниту напаѓам никого, само сумирам дискусија од последниве 10 станици муабет.

Ja kazem da Gree za taj novac nije losa klima .To je neka klasika u filozofiji Kineske masovne produkcije.Pristojan klima uredjaj za taj novac.
Ali ovaj tvoj iz marketinga ( @Strelec ) , kada procitam sta pise , onda mi je muka i od Japanaca i Kineza.
Zajebava ovaj narod ovde .Tezak prevarant i TRGOVAC a na forumu se predstavlja kao korisnik klima uredjaja.Klasican TRGOVAC i manipulator.
Forum treba da sluzi za licna iskustva.

Последно уредено:
https://klimi.mk/product.php?id=112 jas sum vo plan ovaa da ja zemam i da se toplam so neze ovaaa zima za prv pat so klima pa da vidime kako ke bidi.Nekoj sovet nekoj da pisi dodeka ne sum ja kupil :)
А за каде ти е климава, Берово, Шапка, Битола..?? Ако веќе си решил со Гри, земи си Хансол, повеќе од доволно за Мк.

Subtitle англиски за Complete Unknown се наоѓа? Нема некој рејтинг ама ми се гледа.

https://klimi.mk/product.php?id=112 jas sum vo plan ovaa da ja zemam i da se toplam so neze ovaaa zima za prv pat so klima pa da vidime kako ke bidi.Nekoj sovet nekoj da pisi dodeka ne sum ja kupil :)

Pise da greje do - 30 C .Ako je ta klima sa tehnologijom kompresora koju je razvio Hitachi , mislim da je mnogo bolje uzeti neki jednostavniji model.To mogu da ti objasne ljudi iz Gree oko principa rada i kompresija u fazama.
Jos uvek je to novo .Novo u smislu velike serjske proizvodnje a tehnologija je poznata odavno.Hitachi je radio na tome.[DOUBLEPOST=1475090234][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
А за каде ти е климава, Берово, Шапка, Битола..?? Ако веќе си решил со Гри, земи си Хансол, повеќе од доволно за Мк.
Za Prilep e, i hansol e do -30 ama u-crown ima dobar dizajn vaka za oko a kako ke se pokaze ke vidime,si velam ke topli 33 m2

@rukio Samo napred i hrabro, site opozicioneri na Gree na temava se plasat od klimava i povekje od jasno e deka ke te premisluvaat, se plasat da ne im pokazes temperatura na izduv i sprzis jajca na -15 na izduv zaso togas ke im propadnat site muabeti za nivnite sertificirani marki so edvaj ni 50% kapacitet na -15.
Cisto kako informacija od vcera York kako brend e izbrisan od sajtot na Eurovent za klimatizeri (AC1), iako diplomata im e istecena od 1vi avgust 2015ta t.e cela godina nikoj ne se seti da gi izbrise bas denovive se setiva da gi izbrisat od bazata na EVent, dali brisenjeto ima vrska so informacijata deka Hansol=York t.e ima Evnet pa kontrabanda kodoshela u EV da se brise Jork tolkuvajte sami

Последно уредено:
Еј, ама интересно е вака за читање на темава како други фирми толку се возбудија од Gree на темава и ги напаѓаат као здружена алијанса :)

Туку ај на темава: што е најбоља варијанта за греење на куќа П+2? Сите катови се посебни станови од 80 m2. Моментално греењето е сопствено парно (котел струја, нафта), радијатори и фенкојлери, а по потреба (кога не е многу ладно или кога е ептен ладно) улетува на помош и обична клима, али јас би идел на поекономична варијанта пошто многу лапа некако парново.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom