Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
029ad8bda332fc6211621c2e97eac244.jpg

Eве една убава ѕидана печка

Кино нова колку што имам инфо ќе биде само за дебитантски и вторивфилмови на режисери.

за понудата на грее ломо еко,јас би одел со некоја друга варјанта без ЕКО ознака.
нека појасни некој што значи ЕКО?
неможе обично ломо да е 30000 ден а ЕКО ломо 20000 ден.

јас како потрошувач ЕКО поимот го толкувам..би требало да е подобро,поново,помалку да троши и слично.
самото ЕКО маркетиншки делува убаво на око/уво но мислам дека има нешто друго,нешто скриено.

Кино нова колку што имам инфо ќе биде само за дебитантски и вторивфилмови на режисери.
Како и да е, може да очекуваме добра селекција од светскиве фестивали, има надежни режисери.

за понудата на грее ломо еко,јас би одел со некоја друга варјанта без ЕКО ознака.

јас како потрошувач ЕКО поимот го толкувам..би требало да е подобро,поново,помалку да троши и слично.
самото ЕКО маркетиншки делува убаво на око/уво но мислам дека има нешто друго,нешто скриено.
Obicnot Lomo ne e obicen tuku LCLH model so greaci i EEV ventil,i drzi poveke kapacitet pod nula. ( 70% na -15) i e do -20stepeni

E Sega economic lomoto za 20 karti ti e so kapilara i grafik 53% na -15 I e nekoja vrsta slicno kako vivaks -mideja, AUX, Haier( koga ke gi sporedis site tie se economic samo sto ne stoi imeto) I slicno sto se prodavaat po 25-30 karti samo sto so lomoto economic ke pominis mnogu poevtino.,I pokvalitetno i so poveke garancija od 5 god.
Ima od GreeInfo spodeleno proveri test report grafici i slicno.
Lomoto economic 12 kata ima ist kompresor po zafatnina 10.2 cm3 kako i lg sto go kupi.
Za 20 KARTI LOMOTO ECONOMIC E SUPER KLIMA ZA SUPER CENA

Screenshot - 05.09.jpg

еве ова заокруженото е тоа ЕКО што те интересира толку, значи ако е точен тестот и ова е остварливо со секојдневното користење, оваа клима може да работи со 80w минимум. Е сега како изгледа тоа ептен слабо дување на топлина размисли ти, за мене тоа е исто како да седиш на промаја во мај- јуни месец некаде

Obicnot Lomo ne e obicen tuku LCLH model so greaci i EEV ventil,i drzi poveke kapacitet pod nula. ( 70% na -15) i e do -20stepeni

E Sega economic lomoto za 20 karti ti e so kapilara i grafik 53% na -15 I e nekoja vrsta slicno kako vivaks -mideja, AUX, Haier( koga ke gi sporedis site tie se economic samo sto ne stoi imeto) I slicno sto se prodavaat po 25-30 karti samo sto so lomoto economic ke pominis mnogu poevtino.,I pokvalitetno i so poveke garancija od 5 god.
Ima od GreeInfo spodeleno proveri test report grafici i slicno.
Lomoto economic 12 kata ima ist kompresor po zafatnina 10.2 cm3 kako i lg sto go kupi.
Za 20 KARTI LOMOTO ECONOMIC E SUPER KLIMA ZA SUPER CENA

Што знам, за мене капиларата е deal-breaker.

Што знам, за мене капиларата е deal-breaker.
A tvojata vivaks GEEI mislam taa ja imas sto mislis sto e taa ? Gree Cozi e nesto slicno kako ovaa Lomo economic 12 ka.
Se do 30 karti e so kapilara na pazarot vivaks mideja I slicno so mal volumen na kompresorot baram ovaa ima 10 cm3 kompresor i odlicen test report i odlicna cena.
A ako sakas EEV togas Lomo LCLH e za tebe.

So mal dodatok, izbrisanite prodavaat 12ka na kapilara za 35000 ;)[DOUBLEPOST=1473082960][/DOUBLEPOST]
A tvojata vivaks GEEI mislam taa ja imas sto mislis sto e taa ? Gree Cozi e nesto slicno kako ovaa Lomo economic 12 ka.
Se do 30 karti e so kapilara na pazarot vivaks mideja I slicno so mal volumen na kompresorot baram ovaa ima 10 cm3 kompresor i odlicen test report i odlicna cena.
A ako sakas EEV togas Lomo LCLH e za tebe.
Ja mislam sea ke ja otvori da se uveri dali ima namotano bakarno cevce-zica(kapilara) ili EEV...ako ima EEV ke pusti sliki, ako nema sliki jasno e :)

Последно уредено:
Aко може некој да ме посоветува која би била најдобра варијанта за клима 3,5kw, наменета првенстено за греење, за површина 30-35 м2 дневна со кујна, во стан со пвц дограма и стиродур 3см од внатрешната страна на ѕидот, станот е на среден кат во Охрид.
Изборот е следен:

-daikin ftx35j3/rx35k - comfort
-Carrier 42EQV035M Gold XPower
- toshiba Mirai RAS-13BAV-E
-
Mitsubishi "Standard" SRK / SRC ZMP-S

- FUJITSU 12000 Btu/h (3.4/4.0 kW), Model: ASYG-12LLCC / AOYG-12LLCC
Или можеби новата GREE LOMO

Сите се околу 40.000 ден без монтажа освен ломото кој е околу 30.000 ден.
Која би била најтрајна според искуствата.

Благодарам однапред.

Последно уредено:
Последно уредено:
So mal dodatok, izbrisanite prodavaat 12ka na kapilara za 35000 ;)[DOUBLEPOST=1473082960][/DOUBLEPOST]
Ja mislam sea ke ja otvori da se uveri dali ima namotano bakarno cevce-zica(kapilara) ili EEV...ako ima EEV ke pusti sliki, ako nema sliki jasno e :)
Хаха, да не бев на 11 кат, може и ќе висев да ја отварам и проверам. Вака, ќе се помирам дека е капилара. Како и да е, солидно работи климава веќе 2 зими, ќе видиме оваа.

Зборувам за купување нова клима, лично би платил 150 евра поскапо за Ломо со ЕЕВ.

А ова Гри што го направи со Change 2,5kW за 20к, па сега за Lomo 3,5kW, ама Eco - воопшто не ми се допаѓа од аспект на клиент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom