- Член од
- 23 март 2009
- Мислења
- 734
- Поени од реакции
- 565
Ќе има одговор?Gree mak,dali Amber inverter r32 ima eurovent?
Koja e cenata na 12 i 18?
Sent from my Redmi Note 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе има одговор?Gree mak,dali Amber inverter r32 ima eurovent?
Koja e cenata na 12 i 18?
Nema eurovent, necini
Eve ima i za tebe, so EV...biraj koja etiketa / varijanta ja sakas isti seNema eurovent, necini

според изгледот на внатрешната иста е како мојата од 20К, а гледам и надворешната има исти димензии и спецификации
@Lithium002
Pa pre NEO so Mitsubishi kompresor nego nekoja Midea
Isto kako zena so jaki siski i zena bez siski....i dvete imaat siski ama ne se isti neli....moram vaka opisno da opisam koga poramni sve sto e kompresor. Ednorotoren u nekoe NEO on/off so twin inverter sporeduvas aloooo.....uste li mislite deka ebete na slepo nepismeni i ti i toj do tebe inzenjerot ?
Ke mora drug list da svrtime kako proliv ste dosadni.
Za tie poskapite pisi nekoja tehnikalija da vidime zasto se tolku skapi, prijatelot so sto go ubedi Toshiba da zeme a ne primer Altherma Daikin ? Taa 16ka na prijatelot ako e istava na skroutz kosta od minimalno 7745evra vo grcija pa sve do 9000....ako imas poeftina cena za kaj nas so zadovolstvo ke ja slusneme
moze sme glupi ama sakame da ni se pokaze sto ima vo tie sto nema vo ovie....ako mozes da dokazes poveli
U tema za ekonomicno greenje koga se zalagas za nesto ili duplo ili priblizno duplo poskapo imaj muda pa objasni zasto treba da se zeme poskapoto....so stosovi i humor nema da ti se pojavat u dukjan utre da ti ja kupat poskapata![]()
Оваа зима 1 (еден) час било -15. Минатата 4 часа, пред минатата ниеден. За последниве 16 зими вкупно 43 часа било -15, односно вкупно 129 часа со температура од -15 или пониска. И тоа мерено во Петровец на бришан простор.На овој форум се можам да сварам ама кога се разговара (на -15 колку дава)не мпжам, луѓе ај кажете ми колку дена во мк е -15 годишно? Да плиснам 30к + за некочку дена годишно кога можам тие денови да догревам и да платам 1к не можам да разбирам, па побогу економската исплатливост е 30 години еве нека е и 15 . И со овие нордиските модели, да ве слушне некој од нордиските земји дека земате нордик модели ќе умре од смеење
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Оваа зима 1 (еден) час било -15. Минатата 4 часа, пред минатата ниеден. За последниве 16 зими вкупно 43 часа било -15, односно вкупно 129 часа со температура од -15 или пониска. И тоа мерено во Петровец на бришан простор.
Ама тоа е, секој си го форсира она што го купил или од кое има интерес. А кога ќе извадиш конкретни бројки што не им се во прилог или ги снемува или пишат некои небулози со вредности од ракав истресени. Демек скапите клими не дуваат или овие поевтиниве кога дуваат торнадо прават.
Оваа зима 1 (еден) час било -15. Минатата 4 часа, пред минатата ниеден. За последниве 16 зими вкупно 43 часа било -15, односно вкупно 129 часа со температура од -15 или пониска. И тоа мерено во Петровец на бришан простор.
Ама тоа е, секој си го форсира она што го купил или од кое има интерес. А кога ќе извадиш конкретни бројки што не им се во прилог или ги снемува или пишат некои небулози со вредности од ракав истресени. Демек скапите клими не дуваат или овие поевтиниве кога дуваат торнадо прават.
Зависи каква изолација има, прозори, на која страна гледа....Кое би било најекономично греење за следнота зима за во соба од 10 метра квадрата?
Се работи за стара жена(баба ми)
Таму во таа соба каде што седе нема простор за дрва затоа што нема оџак така да таа опција е исфрлена е сега некој да ми објасни некое ефтино решение за на струја(нешто некој од тие панелите што ги има вака да ми објасни некој кој што се разбира колку би трошеле струја за еден месец користење) или пак некое друго решение
Ви благодарам однапред
Прозорците(заедно со врата за излез на балкон) на југ од изолација незнам точно обична зграда стара 20-30 годиниЗависи каква изолација има, прозори, на која страна гледа....
Со панел од 1,5 kw месечно би потрошил околу 2.000 денари.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Образложи што конкретно е глупост од напишаното, да може да дискутираме. Можеш и да цртеж да прикачиш, ако ти е така полесно изразувањето.Dali se voopsto se grees na klima sto pisuvas vakvi gluposti.
Sto od inat sto od neznaenje ke zaebes nekogo
Dali voopsto se citas sto pisuvas
Kazi go tvoeto iskustvo so zagrevanje so klima[DOUBLEPOST=1470831084][/DOUBLEPOST]
Da moze da se crta tuka bi nacrtal za da nekoj polesno me razberat, ama site nemaat ist kapacitet na percepcija, i poveke treba da se drzat do toa da citaat a ne da davaat soveti so koi nekoj bi go zaebale da daska.
Neka kazat nivni iskustva so greenje so klima uredi, ako voopsto gi imaat