Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас ценам ценакање. Ако некој сака побрзо да го продаде производот на сметка на нешто помал профит, јас секако ќе имам шанса да успеам да добијам поволност за мене.Najbolje ke bese da pisea "Povelete vo Salonot na Cenkanje" i da zavrsi famata![]()
Јас ценам ценакање. Ако некој сака побрзо да го продаде производот на сметка на нешто помал профит, јас секако ќе имам шанса да успеам да добијам поволност за мене.
Најпосле ценкањето е уметност сама по себе, кој сака да глуми господин човек - нека повели и нека плаќа од прва (а со тоа и мене ми остава повеќе простор).![]()
Повеќе од сигурно дека си во право, мислам до таму дека таа фирма нуди прифатливо квалитетен производ за најниска сума пари. Не гледам ништо лошо во тоа. Некој нов овде прашува „која клима?“, краткиот одговор е многу едноставен, па макар и ако личи на спозорирање на Гри.Dobivam cuvstvo deka Gree e sponzor na forumov ama cudno nema nigde banerce sve nekoi detski kolicki gledam na stranicava![]()
Повеќе од сигурно дека си во право, мислам до таму дека таа фирма нуди прифатливо квалитетен производ за најниска сума пари. Не гледам ништо лошо во тоа. Некој нов овде прашува „која клима?“, краткиот одговор е многу едноставен, па макар и ако личи на спозорирање на Гри.
Но тоа е реалноста. Нека понуди (на пример) застапникот за Фуџитсу нормални цени за нивните клими (колку што коштаат во Србија, Грција, Бугарија, итн) - ќе видиш како без ронка предрасуда мнозинството овде ќе почне(ме) да предлага(ме) да се зимаат Фуџитсу клими.
Уште подобро, тогаш и Гри ќе треба да се соберат малку - како што се распослаа и испозанесоа после првичниот успех (јес да и доларот поскапи, ама сепак осетно ги дигнаа цените).
Можеби не прочита поназад за колку пари (со се патот и сите други трошкови) луѓе си купија одлична 18ка Фуџитсу клима од Грчка? За толку пари овде се продава 12ка хансол моделот од Гри, кој и покрај таа цена овде е нешто како бест-бај.
Што мислиш дека повеќето овде не би сакале да ја имаат таа Фуџитсу наместо Гри? Се разбира дека сите би сакале, ама нема, овде таа клима кошта барем 50% повеќе - благодарение на монополот на Хидросет.
Истото тоа со пренапумпаните цени важи и за другите фирми - ама во помала мера, Фуџитсу се апла со преценети цени овде во Македонија.
Како и да ги завртиш работите, таа е реалноста кај нас. Ни се допаѓало нас тоа или не - Гри сеуште се најисплатлив бренд.
И пази дека не реков ни најдобар, ниту најевтин - туку едноставно најисплатлив.![]()
Далеку сме ние од идеално, едноставно идеме по линија на најмал отпор до тоа што е најисплатливо.vaka sve si ostanuva po staro...
Тоа тогаш беа реалните цени. Фактот дека Гри климите ги продавале за тие пари и сепак се правело профит, ти кажува колку сега цените и за Гри се приближуваат кон општата пренамумпаност на цените овде.jas go zimav hansolot pred 2,5 godini cenata kaj nas mu bese poniska odkolku vo grcija i bugarija. I imase togas dosta sumnji kaj nekoi lugje