Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако само кај Аирвел згрешила добро е:facepalm: прашај ја успут и за Mitsava моја да не има утка :pos:
Не прашувам, да не излезе дека навистина има утка, па да испадне дека си се зезнал со изборот :)

Mislam deka ne e do strujata problem ke da e do procesorot na nadvoresnata edinica, kontrola na kompresorot
slide_62.jpg

Ne e bas za Vivax ama u sustina e istoto, IPM (Inverter Power Module) ili toj go komanduva kompresorot, toa over current i over heat ke se slluci na kompresorot i toa e vnatresen problem na klimata so struja pa nema vrska so toa dali doma naponot vi e stabilen ili ne.
Celata prezentacija so slikava ja ima ovde
Slide 40
PROTECTION Protection on the IPM IPM error is declared when; i)Compressors motor peak current > 21A OR ii)IPM temperature >100°C OR iii)IGBT peak current > 16A. IPM error
Slide 62
Error L5 – IPM / IGBT error - Possible causes: over current or over heat - At start up: could be due to software - After running some time: could be due to over current or over heat TROUBLESHOOTING Heat sink IPM[DOUBLEPOST=1450802734][/DOUBLEPOST]
Не прашувам, да не излезе дека навистина има утка, па да испадне дека си се зезнал со изборот :)
Ma najdobro da si kjutese :)

Последно уредено:
Slide 40
PROTECTION Protection on the IPM IPM error is declared when; i)Compressors motor peak current > 21A OR ii)IPM temperature >100°C OR iii)IGBT peak current > 16A. IPM error
Slide 62
Error L5 – IPM / IGBT error - Possible causes: over current or over heat - At start up: could be due to software - After running some time: could be due to over current or over heat TROUBLESHOOTING Heat sink IPM

Da vo sustina toa mi go kazaa i mene vo servis i deka site error kodovi koi bile so "P" oznaka bile za (protection) zastita, a so "E" ili "F" za Error ili Fault

A koga ti se javuva na pocetok koga ja ukljucuvas ili pri rabota ?
Posle odredeno vreme (imam merac na potrosuvacka) koga ke postigne okolu 1750 i 1900 posle okolu 5-10 min rabota, a i koga ke se restartira povtorno na istava vataza, a ima denovi bez problem ke povlece i 2100 w i ke raboti i pola saat na ovaa vataza. (pretezno go javuva error-ot koga temp nadvor e izmegju 7-10 C, i toa go primetiv :) )
A koga ke se normalizira i koga ke se stabilizira rabotata posle i dva dena da raboti ne javuva nikakov error..

Последно уредено:
Факт е дека си фалеше акција во Сикарио. Не остави впечаток , иако беше добра замисла.

Си тропав ја од септември, октомври или ноември дека му е висока оцената на Сикарио и дека не е ништо посебно? Не слушате, епа сега пишувајте како не е добар.

П.С. Дедпул ис он фајаа... :D
CW2HbuXXAAIUFvz.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom