Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 31.779
- Поени од реакции
- 42.865
Пред неколку дена ми ја монтираа Gree Change која ја купив уште пред една година, ама ете сега и дојде редот да се монтира. Многу сум задоволен од работата на мајстор Зоки, после ќе постирам фотографии од сето тоа.
Утрово ми доаѓаат момците од Енергија да ја монтираат Тошибата (Сузуми плус 13ка). Благодарност и до Енергија, пошто 2години ме чекаа со платениот капар (тогаш малку се преценив за времето потребно да ја довршам доградбата).
Како и да е, ќе го фотографирам и тој настан, па потоа заедно ќе ги постирам фотографиите. Исто така купив и мерач за потрошувачка
Olympia EKM 2100 (од СЕТек), па ќе се следат и таквите податоци.
http://www.olympia-vertrieb.de/en/products/other/energy-cost-meters/energy-cost-meter-ekm-2100.html
Во меѓувреме едно прашање.
За Тошибата ќе ми требаат барем 5м (можеби и 6м) долга инсталација.
- Дали за додатната должина ќе треба дополнување на фреон?
- Ако дополнуваат фреон, правилната постапка е претходно на соодветна вага, точно да го измерат фреонот?
Знам дека момците од Енергија си ја знаат работата, ама како и за секоја друга мајсторска работа - претпочитам да знам што и како ќе се работи...
Утрово ми доаѓаат момците од Енергија да ја монтираат Тошибата (Сузуми плус 13ка). Благодарност и до Енергија, пошто 2години ме чекаа со платениот капар (тогаш малку се преценив за времето потребно да ја довршам доградбата).

Како и да е, ќе го фотографирам и тој настан, па потоа заедно ќе ги постирам фотографиите. Исто така купив и мерач за потрошувачка
Olympia EKM 2100 (од СЕТек), па ќе се следат и таквите податоци.
http://www.olympia-vertrieb.de/en/products/other/energy-cost-meters/energy-cost-meter-ekm-2100.html
Во меѓувреме едно прашање.
За Тошибата ќе ми требаат барем 5м (можеби и 6м) долга инсталација.
- Дали за додатната должина ќе треба дополнување на фреон?
- Ако дополнуваат фреон, правилната постапка е претходно на соодветна вага, точно да го измерат фреонот?
Знам дека момците од Енергија си ја знаат работата, ама како и за секоја друга мајсторска работа - претпочитам да знам што и како ќе се работи...

Сите суштества шо се у мозокот се допрени