- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Tvoeto otkritie (boldiranoto) ke te molam da go potkrepis so citat kaj toa sum priznal i sto sum priznal ?Citam odvreme na vreme i mislam deka ne treba da se javuvas na temava posto sam si kaza deka si povrzan so gree profesionalno (konecno sam si prizna po dolgo krienje) i da gi zamajuvas lugeto so nekakva demagogija okolu tvojata gree.
Kako moze da go omalovazuvas daikinot kako nizok vlezen model i od druga strana da ja falis lomo, koja ne samo sto e isto vlezen model tuku nitu ima nekoj eurovent, niti e dokazana kako nov model, niti se prodava nekade ozbilno osven eve tuka i u srbija valjda. I evtinoto meso ni kucinjata ne go jadat.
Kaj inverterot vazi strogo devizata kolku pari tolku muzika, odi ti raspravi na nekoj nepismen deka za pola cena od kvalitetnite klimi ti ke mu dades pogolem kvalitet. I dosta so tie greaci, ne se toa akumulatori na kola, ako tolku trebaat ke gi stavaat site, a ne samo da ja zgolemuvaat nepotrebno potrosuvackata koga sigurno ima podobri softverski resenija od obicni greaci, po taa tvojata logika koj ke stavi pojaki greaci ke ima pojaka klima, gluposti.
poveke, zdravje po replikata koja ke sledi, razbirase!!
Za drugite sto se ponastrana od pametot na @gigovit ke priznaam deka mojata "profesionalna" povrzanost so Gree se sostoi edinstveno vo toa sto imam plateno i koristam oprema na Gree za svoi potrebi so mokjnost od 64000btu (dosega) ili nesto nad 20KW mokjnost. Mozda sum se zaebal so Gree (toa vremeto ke pokaze) no sigurno e deka:
1. sum iscital eden kup dokumentacija i forumi koja me dovela do zakljucok deka Gree e pola Daikin
2. sum platil upola pomalku za Gree nego bilo koj brend
3. a i zasto bi platil duplo za da mi trae podolgo koga za 2-3 godini kako sto tehnologijava se razviva ke bide stara i energetski NEefikasna, sega COP=3,6 e = A klasa, za 2-3godini ke bide 5 a 3.6 ke bide=C klasa
Sve toa sto kazuvam go kazuvam kako kraen korisnik i mislam deka zatoa i me prasuvaat a ne kako sto tebe ti se vrzma u pamet i me napravi diler na Gree. Coekot me prasa dali sa zastedi 10000 ili ne, i ja fino mu odgovoriv da si odluci dali saka podolgotraen ured ili ured sto poveke ke go zgree za 10000poeftino.
Da vlezni klimi se i dvete samo se so razlicna cena i razlicna oprema

Inace znaev deka ke se javis so tvojot poznat aroganten stil a frustracijata za toa e slikava na koja tojata ljubena i skapa Toshiba koja edvaj 21postiga na zimo a e vo isti kos (i pod toa) so Gree

Toa sto si go napisal za greacite e spoj na tvojata arogantnost i nepismenost, ti nemas procitano niedno servisno.....tie greaci imaat prateca elektronika i temperaturni senzori, kontroliraaat nadvoresni temperaturi koga da se ukljucat koga ne, pravat odlozen start na kompresorot nautro i red drugi funkcii vrsat....vrzano e so temperaturi na mrznenje na uljeto vo kompresorot i sekako deka ne pokacuvaat snaga nikoj toa ne go rekol......citaj poredovno pomalce gluposti ke treses i nema da se vrtime u krug...istoto vazi i za @viktort38
Da bese tolku prosto nemase Zubadanot da e tolku poskap od Kirgamine a se razlilkuvaat samo po grecite

Ke dopolnam i za komentarite tvoi okolu invertorot na GREE....citat od tocka 5 od dogovorot Daikin-Gree boldiranoto specijalno za @gigovit i ostanatite sto nisto ne citaat:
5.Joint development of inverter residential air conditioners that can penetrate the global market
To be studied by Working Group Basic Design 【 】Utilizing the energy-saving technology of Daikin and Gree's strength of low cost for procurement and production, the two companies intend to jointly develop a base model that aims to provide superior energy-saving inverter room air conditioners at a cost that promotes widespread use. The result will be an original product that reflects the respective product strategies of the two companies in the final product specifications. To accomplish this, Daikin will contribute the necessary technology and development of key components, such as compressors and inverter devices, that both companies will share. Both companies will manufacture their own finished products at their respective production facilities.
Последно уредено: