- Член од
- 5 август 2015
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 26
Nema da sugeriram nisto no me kopka edna rabota ... kako Vie se odlucivte tokmu za Suzumito za 58000 a ne za nesto primer Vivax ili Gree i 10-20000 pomalku ?
I zaboravi da go opises prostorot majkata sto ke go zagreva....opisot na vasiot prostor e nebiten za da dademe predlog za klima za majkata
Зошто кога се однесува за бела техника, лично верувам дека важи таа "колку пари толку музика" па не сакам да купувам ефтини брендови кога можам да си дозволам поскапо и поквалитетно. Решивме да се грееме на инвертер, читав тогаш по форуми и секаде беше муабетот да се избегнуваат инверторите кои се Made in China и дека Daikin се бр. 1 за инвертери, а потоа се Fujitsu и Toshiba. Ова беше 2011 год и тогаш кај нас ги барав Daikin ама ги немаше (или барем јас не најдов каде да купам) па отидов на следното.. Прво мислевме да земеме една Тошиба за 49,000 ама дечкото таму ни ја ували поскапава, не се сеќавам зошто и како

А инаку се сеќавам тогаш у Техномаркет маркет имаше 2 клими Панасоник, 3,5ки све по перформанси исто, а разлика 12,000 во цена.. И му викам на дечкото зошто волку се разлика у цена, и он ми вика оваа поефтината е Кинеска

Инаку за станов на мајка ми, не го опишав пошто буџетот е тој, мислев да одберам максимумот за парите.. Ќе грее соба од 20м2, на поткровје, оринтација југо-исток, нови пвц прозори, а зградана е од старине со фасадна цигла и нема изолација..