Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@goran0505 кој модел е твојот самсунг
јас од мојот сум презадоволен на греење, за ладење не ми прави баш кејф троши малку повеќе, и да мојот е на R22 не е така нов како што бев пишал погоре

najobicnata za 15.500 ja kupiv. Jas sum zadovolen i za ladenje i za greenje, samo sto ne mi vrsi rabota posle -5 zatoa sto ne i raboti defrostot i mrzne celata nadvoresna

20150722_030236.jpg

@Vanlok da ti odgovorim nesto, nema svrha zatoa sto samo se povtoruvame. Do sega trebase ti da ja probas svojata ili eve jas se mislam da ja odnesam ovaa doma a ovde da si zemam pak nekoe 9ce on/off

Последно уредено:
najobicnata za 15.500 ja kupiv. Jas sum zadovolen i za ladenje i za greenje, samo sto ne mi vrsi rabota posle -5 zatoa sto ne i raboti defrostot i mrzne celata nadvoresna

Прегледај го приврзокот 125052

@Vanlok da ti odgovorim nesto, nema svrha zatoa sto samo se povtoruvame. Do sega trebase ti da ja probas svojata ili eve jas se mislam da ja odnesam ovaa doma a ovde da si zemam pak nekoe 9ce on/off
изгледа мојата е понова ако е на R22
http://www.3kita.com.ua/products/konditsioner-split-samsung-aq-12-nsen
кај мене работи дефростот одлично ама не можам да ги натерам моите само со неа да се греат, знаеш како е стари луге па си сакаат дрва, поубаво им било[DOUBLEPOST=1437603318][/DOUBLEPOST]
Здраво, ако може совет каков тип на инвертер клима да купам, колкава моќност за простор од 42m2 во стан, со еден надворешен ѕид и дали би било ефикасно со една внатрешна во ходник поставена да ги грее/лади спална и дневна, еве го распоредот конкретно

jTUHGoY.jpg
тоа што го сакаш ти не може
каква и да земеш квалитетна и јака нема да ги загрее другите две соби, туку ќе исклучува бидејки брзо ќе постигне Т и ќе се лажи сензорот на внатрешната дека е топло а во другите соби ќе биде со 5с. поладно
исто и на ладење само обратно од тоа што го напишав
спасот е една 12-ка во дневна и 9-ка за спалната, за марки не коментирам оти ќе ме нападнат веднаш, само знам дека мојата наредна клима што ќе ја купам ќе биде митсубиши made in Japan

Последно уредено:
од 11.30 до сега моето омилено НЕО и на @Vanlok се надевам има потрошено 1.2KW на одржување 26с. во соба од 20м2, истата таа што ја грејам цела зима
па дајте бе луѓе рачунајте колку испаѓа на саат потрошувачка, јас имам завршено математичка гимназија ама можеби имам нешто погрешено, многу малку испаѓа да троши
Тоа НЕО мислам дека беше ОН/ОФФ клима и како таква за 12 саати да потроши само 1.2Кв треба со абракадабра да се претвори во некој поскап инвертер за да троши 100Ваати/час...и тоа во Гевгелија на топлово, не заебавај или подобро да кажам не ги замајавај лугево, таа клима треба 1 до 1.2Кв на саат да троши или за 12 саата ке потроши преку 10Квата, под услов нели да си работи цело време во тие 12 саата но пошто и гаси наизменично ке потроши помалку, а не како што ти си љубиш да си мериш (па после да се фалиш) потрошила 1.2кв ама работела 1 саат а не барем 8 од тие 12, во останатото време била Офф. Друго што ми текнува е, да ти е ставена не во мод ладење туку во мод вентилација, сензорот за температура да го чуваш у фрижидер и накрај варијантата да си немал струја 11саата од тие 12...[DOUBLEPOST=1437608168][/DOUBLEPOST]
@Vanlok
мислам дека најбитна работа е гаранцијата.што поголема гаранција тоа подобро.бар сега за овие но нејм клими кој се појавуваат со имиња на домашни брендови.
Ако гаранцијата ти е најбитниот елемент ти си само за Гри клима друже, еве колку е гаранција за ГРИ(од Cozy do U-crown) во Грција како наша најблиска држава
10xronia-egguisi-gree.png
да не барам по други држави или Америки, Канади ...
Кај нас се гаранциите вообичаено по 3 год, 5 мислам ни за Митсубиши нема да добиеш кај нас, а ти ако им веруваш на СТ за тие 5 и ако на тоа се фатиш твој памет.

Последно уредено:
Nekoe info za Gree LOMO 12000btu relativno eftina ama ne mozam da najdam k-ki za NEA, ako ima nekoj nekoe iskustvo ili podatoci, inaku za 30000 ako ima dobri vrednosti za greenje ova e dobra cena

@Strelec друже мој имам пишувано зимата каква изолација имам и дека собата е на север преку цел ден не ја фаќа сонце, а еден зид го фаќа ама после 18.30 и тоа на косо ептен малку, Без да ја пуштам климата во таа соба цел ден не дига над 27с.
сега твое е дали веруваш или не во тоа што го напишав за потрошувачката
самсунгот кај старите лапа од 5-6KW секој ден и тоа подесен на 28

Nekoe info za Gree LOMO 12000btu relativno eftina ama ne mozam da najdam k-ki za NEA, ako ima nekoj nekoe iskustvo ili podatoci, inaku za 30000 ako ima dobri vrednosti za greenje ova e dobra cena
Има во каталогот на хрватскиот сајт. Таа цена ти е со монтажа или без?

Najdobra informacija (tocen model/karakteristiki) ke dobies vo Greemak i toa samo barajte go Goran direktorot on gi znae najdobro specifikaciite. Sekretarkata pojma nema taka da izbegavajte ja, ili Goran ili po meil, a najdobro direktno u salonot, tamu moze i da ja imaat i izlozeno Lomo(vnatresnata) i da ti ja pustat da raboti posto site izlozeni vnatresni ne se samo obeseni na zid tuku se pod napon i moze da se pustat. Таму ке ви даде Горан спецификација и ако е како српскава Ломо со LCLH кит е одлична за парите.[DOUBLEPOST=1437641038][/DOUBLEPOST]
@Strelec друже мој имам пишувано зимата каква изолација имам и дека собата е на север преку цел ден не ја фаќа сонце, а еден зид го фаќа ама после 18.30 и тоа на косо ептен малку, Без да ја пуштам климата во таа соба цел ден не дига над 27с.
сега твое е дали веруваш или не во тоа што го напишав за потрошувачката
самсунгот кај старите лапа од 5-6KW секој ден и тоа подесен на 28
@yamaha10 Друже сум заборавил(а другиве сигурно незнаат) за ова со севернава страна, ама ако е така од 27 да треба да спушти на 26 за само 1 степен ако е работата колку време работела климата?, многу малку нели а не 12саата.

Последно уредено:
im pisav mail na geemak.stom dobijam povraten mail ke pisam ceni i specifikacii
edit
Cozy Series 3.5kw -15°C Heating 23.990.00 den so DDV.
Lomo Series 3.5kw -20°C Heating 29.990.00 den so DDV.

Hansol Series 3.5kw -20°C Heating 49.990.00 den so DDV.
U-Crown Series 3.5 kw -30°C Heating so WIFI Function 67.990.00 den so DDV.
U-Poem Series 3.5kw -15°C Heating (so bordo panel) 44.990.00 den so DDV.
i obicna
Bee Series ON/OFF 3.5kw (obicen klima ured) 14.990.00 den so DDV.

аналогно следува прашањето,дали cozy е проверена серија,бидејќи не ми се дава +6000 за нешто мала разлика.
што е разликата помеѓу cozy i lomo?освен -5 степени повеќе за ломо.

p.s.монтажа 60 евра+ддв
и гаранција 1 год.ако сакаш гаранција до 3 год,треба да дојдат сервисерите и да им платиш 800 денари за наредните 2 год.значи +1600 ден за да добиеш 3 год гаранција.

Последно уредено:
Najdobro da prasas za model/servisno, pisi im pak meil, a vaka povrsno kolku sto go razgledav hrvatskiot katalolog Cozy nema greac na kompresor i par drugi opcii sto gi ima Lomo i plus LOMO ima i IFeel (Temperaturen senzor vo daljinskoto) ama ima i verzija bez IFeel . Znaci prasaj dali Lomo ima LCLH kit(grejaci x 2) i IFeel funkcija.

имало LCLH i feel функција
разлика од ломо до кози е што ломото има поголем компресор,повеќе кубикажа исфрла преку внатрешната единица.деклариран -20

Исто и јас прашав по меил за информации за грее, ми беше вратено дека Ломо е регулар модел (оној на каталог во Хрватска) и декa e LCLH модел.
Ми го пишале и точниот модел односно Грее Ломо GWH12QC-K3DNB4G.

Е за овој модел точно неможев да најдам точни информации околу компресор вн. единица и сл, бидејќи сите модели во околните земји се со Ахх за разлика од нашиов модел.

TIe B4G na krajot se odnesuvaat na panelot/vnatresnata i kazuva koja serija na proizvodstvo e, i godina koga e proizveden panelot, nisto znacajno, mozes i vo salon da pomines da go vidis panelot dali e takov kakov sto e po sajtovite. Bitno tuka e ova sto kaza i @macci nadvoresnata edinica ide so 2 grejaci kompresor+tacna t.e ima LCLH kit + IFeel opcija.

Некои понуди момци за клима до 15.000 денари?Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom