W
wicked_1
Гостин
Не ми е гледан The Green Mile

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cinema Paradiso, La Vitta e Bella, Schindler's List, Les Miserables, Interstellar, Forrest Gump, Mystic River...
Besplatna reklama za Paloma.
Интерстелар го изгледа ?
Арен си е.Ме интересира нешто денеска се подновив со инвертер VIVAX ACP-12CH35GEEI e сега подесен ми на 23 степени да топли и од кога ќе ја постигни бараната температура прекинува со дување, по некое време пак се приклучува и почнува одново да топли од поладна на потопло постепено, е сега мислев дека инвертериве треба константно да дуваат а не да се исклучуваат или пак јас сум грешка не треба ова да го праат он офф климите изгасни се запали се?
http://hr.vivax.com/VIVAX-COOL-klima-uredjaji-ACP-12CH35GEEI-inv-35kW-266.aspx
Претопло е надвор затоа ти искључува, од што е топло ја постига зададената од 23 и искључува која ке отиде 2-3 степена над зададената. Со даљинското отчитај на диспејот од внатрешната која температура ја дава сензорот на усисот (види си во упатстовото кое дугме е). Ке ти покаже сигурно меѓу 25 и 27 степени т.е 2 или повеќе степени над зададената од 23, затоа и гаси.[DOUBLEPOST=1421891464][/DOUBLEPOST]Бекап греење треба само во случај кога се има како внатрешна единица класична зидна клима. Но ако внатрешната е каналска единица на неа може да се намонтира опционално (или да се нарача таква) електричен греач кој би се користел во тие (ако ги има) ептен ладни денови со температури под -15Ц. Фактички тогаш климата е во мод вентилација а греачот е тој што наместо фреонот ја дава топлината, важно е обезбедено греење на дугме и до -40Ме интересира нешто денеска се подновив со инвертер VIVAX ACP-12CH35GEEI e сега подесен ми на 23 степени да топли и од кога ќе ја постигни бараната температура прекинува со дување, по некое време пак се приклучува и почнува одново да топли од поладна на потопло постепено, е сега мислев дека инвертериве треба константно да дуваат а не да се исклучуваат или пак јас сум грешка не треба ова да го праат он офф климите изгасни се запали се?
samo sho izleze go izgledav, pisavme tuka izgleda imas zaboraenoNe e povrzano so muabetot, ama dzirni go The Zero Theorem.
Pricini ima povece :Ме интересира нешто денеска се подновив со инвертер VIVAX ACP-12CH35GEEI e сега подесен ми на 23 степени да топли и од кога ќе ја постигни бараната температура прекинува со дување, по некое време пак се приклучува и почнува одново да топли од поладна на потопло постепено, е сега мислев дека инвертериве треба константно да дуваат а не да се исклучуваат или пак јас сум грешка не треба ова да го праат он офф климите изгасни се запали се?
Се работи за околу 20 квадрати соба со просечна изолација постара градба со полнетица цигла и пвц дограма.Pricini ima povece :
-Ova sto go go obrazlozi @Strelec e bas taka pri povisoka nadvoresna T
-Ako kvadraturata e premala, da kazeme e ispod 20 m2 ce go pravi toa duri i na poniski nadvoresni T
Pricinata zosto bas tvojata go pravi toa tolku drasticno lezi vo faktot sto kaj poeftinite inverteri, nema tkn elektricen ekspanzionen ventil, kogo elektronikata po potreba go komanduva vremenski da bide otvoren/zatvoren bas onolku kolku sto treba za kombinacijata za momentalnite nadvoresno/vnatresni T, vo soodnost so broevite na vrtezi na kompresorot i kolicinata na freon. Kaj tebe za zal namesto ovoj ventil ima tkn kapilara ili 2 kapilari(cevce namotano vo spirala so dolzina 3-3.5 m i vn. precnik od na pr. 1.2 mmm). Koga ima EEV togas klimata moze da se proektira da na primer duvka i koga kompresorot vlece 250 W (so kapilara ova e premalku snaga, pa mora da se ogranici na primer na 500 W i ako se tie premnogu vo tie uslovi, kompresorot se gasi i se javuva toj on/off efekt).
Nemoj ova voopsto da te sekira, po mene e poloso da vlece na primer 300W, nadvor e na primer -5 C klimata togas neka ima COP okolu 3, znaci na izduvot dava okolu 1000 W sto ce ti dava custvo na ladno duvanje (na bilo koj greac so taa povrsina kako na vnatresnata edinIca, dovedeme Snaga od 1000 W i go izduvuvame ce imame custvo na ladno duvanje).
Ne ni navede za koja kvadratura se raboti i kakva e orientacijata na objektot i izolacijata.....
Mene me interesira kade ja kupi i po koja cena.