мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.340
- Поени од реакции
- 25.660
Јас потполно се сложувам со тебе. Купими клима некоја и плаќајмиги моите сметки за греење ке се греам на што сакаш. Да имавме централно греење исто би се сложил да ми ги плаќаш сметките за парно. Ич нема да те трујам. Се доттогаш ке си се тушираш поначесто за да не мирисаш на манџојна или јади во ресторан.[DOUBLEPOST=1421611114][/DOUBLEPOST]Ja da sum vlast bi gi poskapel drvata za 300% ili bi gi zabranil, pa ne se dise vece vo Tetovo. Kaj mene od 6 stana 5 se great na drva, prozor ne se otvara ni na 5 min. da proluftiras, mirisame vo stanov na hranata sto ja gotvime. UZAS!!!
Истото и за тебе важи.slicna e situacijata i vo Bitola. Bash pocnav da pratam preku aplikacijata koja ja preporaca tzlatko (super zlatko). Inace Goran, se soglasuvam so tebe no pred da se vovedat takvi merki koi gi preporacuvash, prethodno treba da ima gasifikacija na cela MK, topla voda za sanitarija i za greenje za cela MK i posle koj saka da gleda plamencinja, da uziva vo blagodetot na oganot od BES ili radi zabava/uzivanje neka plati bidejki gi true drugite.
Koja e razlikata od porano i sega, zoshto poveke e zagadeno:
Vo bitola porano na pet familii imashe dve koli a sega na dve familii ima pet koli (dve od germanija i yugoto radi nostalgija ne se prodava).
Vo bitola povtorno, vo mojata maala, pet familii toplea pet sobi i troshea 30m3 drva (vkupno). Sega, bidejki zbesnavme, sakame da sme ne znam shto....napredni....., edna famiija troshi 30m3 drva bidejki sakale doma da imaat parno ( ne ni znaat deka imaat toplovodno greenje), pa da im bilo toplo na kaka*je koga ke odat, pa za spienje, pa za pagalot i maceto da bilo toplo......i koga ke vidish pet familii troshat ajde ne 150 ama 120m3 drva sigurno. Plus gradot se zgolemi od 70 000 na 100 000 i koga ke vidish Bitola od prekrasen cist grad poradi naseluvanje i loshi naviki stana zagaden grad od rangot na skopje i tetovo.
i gratis na se e REK. I koga veke go spomenav REK, SRAMOTA E SHTO NEMAME TOPLA VODA OD TAMU ZA GJABE A JA ISPUSHTAME TOPLINATA KAKO PAREA VO VOZDUH.
......sakav da recam, malce zabegav od temata t.e. od odgovorot ama pred da se sprovede tvojot predlog, prvo treba MK energetski da se stabilizira odnosno da se spremi dostojna logistika za da imame izbor.[DOUBLEPOST=1421601317][/DOUBLEPOST]
Кој сака чист планински воздух да диши нека се пресели на планина а не да живее во градот. Во нашиот случај имаш неколку планински села во непосредна близина.
А ние остатаните ке си дишиме загаден воздух и ке си гледаме пламенчиња. Јбг еднаш се живее.
Од друга страна јас сум отворен за соработка, кој има желба да ми купи салам клима за да можам да се греам како човек во битолски зими, да ми ги плаќа сметките за греење , да ми монтира геотермално или таму незнам какво еколошко греење, да ми спроведе гас дома или во кратки црти да ми го плаќа греењето од негов џеб јас немам ништо против. Ке се греам на што сака. Се доттогаш ама ич око не ми трепнува дали ви пречело или не.
Кој има заинтересиран праќам трансакциона сметка по ПП. Да допринесеме за почиста Битола од вашите џебови пошто јас во мојот немам до толку да изигравам активист на грин пис.
А да и колата не ми е баш најнова година, ако сака некој да ми купи понова и со тоа да допринесам да се намали загадувањето исто праќам трансакциона по ПП.
Видиш јас сум многу отворен за соработка. Да видиме колку вие сте разположени да допринесете за почист град.
Последно уредено: